Menu
mindful leven

2x favoriete retraite weekend in Nederland

Updated 22/05/2023
mijn favoriete retraite weekend in Nederland volgen

Ik organiseer verschillende retraite weekenden in Nederland en ik heb twee favoriete weekenden voor je op een rij gezet. Deze weekendretraites kun je nu zelf volgen.

  1. Weekend Rust in jezelf (9-11 juni)
  2. Stilte Weekend Acceptatie van jezelf (6-8 okt)

1. Weekend Retraite Rust in jezelf

Een prachtig weekend om rust te vinden in je lichaam en gedachten. Laat de dagelijkse routine voor wat het is en ontdek hoe het voelt om vrij van gedachten te zijn. Breng zen in je leven en kom tot rust in een prachtige omgeving dichtbij de natuur. Laat je meenemen in de wereld van zen en mediteren voor je lichaam en geest. Niet zweverig, heel aards en praktisch voor jouw dagelijkse leven.

Zen is een manier van leven die je rust geeft. Door te mediteren vanuit de zen methode ontwikkel je inzicht in jezelf en je leven. Door dagelijks te mediteren merk je vaak al snel de effecten. Emoties worden minder heftig en je voelt meer rust om te observeren wat er in je mind gebeurt. Dat geeft zowel geestelijk als lichamelijk rust. Je voelt je na mediteren vaak meteen een minder gestrest. Tijdens deze weekendretraite krijg je inzichten voor jouw dagelijkse leven. Hoe vind je rust in alles wat je meemaakt en denkt?

Als je wil ervaren wat mediteren met je bewustzijn doet, zit je hier op de juiste plek.

Vanuit momenten van stilte en aandacht voor alles wat jij van nature bij je draagt, leer je te voelen wat goed voor je is. Deze weekend retraite gaat je helpen om tot stil-stand te komen. De begeleider geeft je praktische inzichten om vertrouwd te raken met de emoties in jezelf. Ervaar hoe je vanuit kalmte kunt omgaan met alle prikkels in je dagelijks leven.

retraite rust en mediteren in Huissen
klooster weekend in Nederland met retraite

Een zeer toegewijde zenleraar begeleidt deze weekend retraite in Nederland.

Zenleraar en trainer Wieneke Bakker is gekwalificeerd en haar opleiding begonnen bij het instituut Zen onder leiding van zenmeester Rients Ritskes. Je leraar beoefent dagelijks het leven in aandacht vanuit een vrije mind, en staat middenin de samenleving. Daarom weet jouw leraar hoe uitdagend het dagelijks leven kan zijn.

Wieneke heeft vele retraites begeleidt en zelf deelgenomen aan verschillende retraites in het buitenland.

Ze is afgestudeerd in het begeleiden van innerlijke veranderingsprocessen en gediplomeerd in onder meer Neuro Linguistisch Programmeren (NLP), het Enneagram, Psychotherapie, Mindfulnesstrainer en Zenleraar. Al ruim twintig jaar coacht en traint zij mensen in al hun verscheidenheid, kwetsbaarheid en kracht. Ze geeft je de ruimte om vrij te zijn; uniek, met jouw kwaliteiten, talenten, valkuilen en drijfveren. Terugkerende thema’s Wienekes persoonlijke ondersteuning zijn: bewustwording, balans en inspiratie. Zij brengt je vertrouwen, rust en terug in je kracht.

Deze weekend retraite volg je in het prachtig gelegen Dominicanenklooster Huissen.

De authentieke kloostersfeer en gastvrijheid maken het eigentijdse klooster tot een bijzondere en inspirerende plek. Bovendien maak je vrij gebruik van de binnenkamer, een bijzondere meditatieruimte, de historische bibliotheek of de prachtige kloostertuin. Rondom het klooster is veel ruimte voor vrije tijd en ontspanning. De omgeving biedt verder de mogelijkheid om heerlijk te wandelen tijdens je weekend. Je verblijft in een prettige 1-persoonskamer met eigen sanitair die je voorziet van alles wat je nodig hebt. Je vindt er precies datgene wat bijdraagt aan jouw rust en ontspanning.

de beste retraite dag in Nederland
retraite weekend voor mij alleen

Naast het complete inhoudelijke programma kun je bij deze weekend retraite ook rekenen op gezonde, huisgemaakte maaltijden.

Reken maar op mindful eten vanuit kalmte en aandacht voor je lichaam. Dit draagt bij aan een rustige relatie met alles wat je dagelijks eet en drinkt. Ook op lange termijn heel fijn voor een leven waarin je vertraagt op de momenten dat je het nodig hebt. Samen geniet je van de vegetarische maaltijden, elke dag vers bereid. En bij goed weer drink je buiten een heerlijk kopje koffie of thee. Er is genoeg plek om gezellige buiten te zitten.

2. Mijn favoriete stilte weekendretraite: zelfacceptatie en zen

Luister naar de stilte en kom dit weekend tot rust in je hoofd en lichaam. Laat de storm van onrust aan je voorbij gaan en leer te vertrouwen op jezelf. Neem de ruimte om te ervaren welke transformatie jij nu nodig hebt. Op een vertrouwde en veilige manier neemt de teacher je deze retraite mee in jouw persoonlijke zoektocht. Je hoeft je niet beter voor te doen dan je bent.

Neem jezelf mee en ervaar wie je werkelijk bent.

In dit weekend heb je alle tijd om dieper te kijken naar wat bepalend is (geweest) in je leven; bijvoorbeeld thema’s zoals je werk, relaties, vriendschap, vertrouwen, verlies en begrenzing. Ook is er dit weekend ruimte voor 1-op-1 gesprekken met je teacher. Naast de meditaties ga je aan de slag met laagdrempelige mindful movements en oefeningen om je body en mind te connecten. Voel je vrij om jouw persoonlijke (soms vervelende) ervaringen een plek te geven in dit weekend; vanuit energie en vertrouwen ga je deze ervaring transformeren tot een krachtig instrument voor jouw dagelijkse leven..

Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben met mediteren.

Deze weekend retraite in Nederland verblijf je in stilte.

Vanuit stilte en aandacht voor alles wat jij van nature bij je draagt, leer je te voelen wat goed voor je is. Deze stilte retraite gaat je helpen om tot stil-stand te komen. De begeleider geeft je praktische inzichten om vertrouwd te raken met jezelf en de stilte. Bij aankomst deel je met elkaar je intenties voor het weekend en aan het einde kun je jouw ervaringen van de stilte uitwisselen. De leraar begeleidt de stilte met praten en oefeningen, maar jij mag stil zijn.

Een eigentijdse en prettige leraar begeleidt je weekend.

Bay Hagebeek. Deze leraar helpt je op een geloofwaardige en praktische manier om je innerlijke rust te vinden. Centraal in de lessen van Bay staat de oefening in vriendelijkheid voor jezelf. Je wordt begeleid om je vrij te voelen met wie je bent en je zo ook te verbinden met de mensen om je heen. Bay is open, inclusief, en toegankelijk. Altijd bereid je te helpen en vragen te beantwoorden.

Bay is opgeleid tot meditatieleraar door de Amerikaanse teachers JoAnna Hardy en Vinny Ferraro.

Hij heeft verschillende retraites gevolgd in het buitenland en veel ervaring in verschillende oosterse tradities. Ook leidde hij jarenlang de Insight Revolution Sangha in Nijmegen, een meditatiegroep in de Theravada traditie. Sinds mei 2022 is hij verbonden aan Zen Centrum Nijmegen.

Mediteren gaat voor mij over het jezelf trainen in het richten van je aandacht. Zo kun je je daarmee concentreren op je ademhaling, je zintuigen, je gedachten en je gevoelens.

Retreat teacher Bay over mediteren

Het is heel interessant om je bewust te zijn van het feit dat je ‘geest’ ook een zintuig is. Jouw mind is een poort waardoor de ervaringen zich aandienen. Door te oefenen met je aandacht kun je afrekenen met vastgeroeste patronen; en een levenspad durven bewandelen dat niet enkel gaat over jouzelf maar ook over jouw heilzame omgang met de wereld.”

Je verblijft in het rustgevende Dominicanenklooster in Huissen.

Hier slaap je in een prettige, eenvoudige 1-persoonskamer met eigen sanitair, die je voorziet van alles wat je nodig hebt. Je vindt er precies datgene wat bijdraagt aan jouw rust en ontspanning. Naast het complete inhoudelijke programma kun je bij deze weekend retraite ook rekenen op gezonde, huisgemaakte vegetarische maaltijden. 

weekend alleen weg en ontspannen met een groep mensen
weekend retraite in klooster

Waarom is dit mijn favoriete stilteweekend?

Als jij jezelf (te) vaak afkeurt, is het tijd voor een nieuwe stap. Die strijd met jezelf is niet nodig. Je bent goed zoals je bent en bij deze retraite ga je dat ervaren. Deze weekend retraite gaat je helpen om het voortdurende mentale gebabbel in je hoofd en plek te geven. Je wil meer vertrouwen in jezelf hebben en ontdekken hoe je daar in je dagelijks leven mee aan de slag kan. De deskundige zenleraar geeft je praktische inzichten en je oefent samen om te voelen waar je baat bij hebt.

Dank je wel voor de mooie ervaring. Ik kijk terug op een hele mooie retraite. De locatie was geweldig, heel rustgevend. Ik vond ook de teacher Bay heel fijn en kalm.

review van retreat met Bay (anoniem vanwege privacy)

Zoek je een retraite dag in Nederland of een retraite vakantie? Bekijk deze lijst met de beste retraites in Nederland.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?