Menu

Algemene voorwaarden en vragen

Heb je vragen over retraites of wil je contact met Didie Retreats? Op deze pagina vind je informatie over:

 • Retraite vergoedingen
 • Annuleringsvoorwaarden
 • Aansprakelijkheid
 • Het contactformulier

Benieuwd naar vergoedingen van retraites?

Wil je weten of je een deel van de kosten voor je retraite in Nederland vergoed kunt krijgen? Het is altijd goed om na te kijken of je de retraitekosten kunt terugvragen. Sommige verzekeraars in Nederland bieden aanvullingen op hun pakket waardoor je de retraites kunt indienen bij je verzekering. Vraag je contactpersoon bij de verzekering naar de voorwaarden omtrent retraites die je helpen om je mentale gezondheid te bevorderen.

Werkgevers die een retraite vergoeden zijn ook geen uitzondering meer.

Organisaties doen er alles aan om je fit te houden met een vergoeding voor ademcoaching of mindfulness. Bij een aantal retraites van Didie Retreats wordt mindfulness en ademcoaching gegeven. De moeite waard om te bekijken. Ook zijn mindfulness en andere trajecten vaak aftrekbaar van de inkomstenbelasting voor particulieren, ZZP’ers en voor werkgevers. De BTW is voor ZZP’ ers en bedrijven aftrekbaar bij de aangifte omzetbelasting.

Vergoedingen bij mindfulness

Sommige verzekeraars vergoeden stilte retraites met een mindfulness achtergrond. Bij verschillende verzekeraars wordt hiervoor een vergoeding gegeven indien de trainer aangesloten is bij een beroepsorganisatie zoals de Vereniging Mindfulness Based trainers Nederland. Hier vind je bijvoorbeeld de officiële registratie van Igor Segers. Hij is een van de stilte teachers die retraites voor Didie Retreats begeleidt. Deze ervaren leraar is VMBN categorie 1 gecertificeerd, de hoogste categorie in Nederland. Via Zorgwijzer.nl kun je zien welke verzekeraars een (gedeeltelijke) vergoeding voor mindfulness verstrekken.

Vergoedingen bij zen

De zen retraites worden gegeven door ervaren zenleraren. Dit valt niet onder de mindfulness trainers, maar kan mogelijk wel aangemerkt worden als bijzondere zorg voor jouw mentale gezondheid. Kijk alvast naar de mogelijkheden bij zorgwijzer voor psychosociale therapie in Nederland. En vraag anders je contactpersoon naar de mogelijkheden.

Werkgever vergoedingen

Bijna alle werkgevers hebben of geven een budget preventie, scholing, vitaliteit, ziekteverzuim, duurzame inzetbaarheid of persoonlijke ontwikkeling. Vaker dan gedacht gaat een werkgever over tot vergoeding. Het loont de moeite te informeren. Heb je een werkgever die de kosten voor de retraite in Nederland kan vergoeden? Raadpleeg je werkgever voor retraites in Nederland (of zelfs in het buitenland).

Soms kun je zelfs het gehele bedrag voor de training vergoed krijgen. Bij verschillende organisaties is er namelijk een speciaal budget om werknemers optimaal te begeleiden in hun mentale welzijn. Zo is er een persoonlijk professionaliseringsbudget of budget voor re-integratie. Retraites kunnen ook vergoed worden vanuit het budget voor duurzame inzetbaarheid, iets dat voor werknemers beschikbaar is. Laat je informeren door je collega’s of iemand van personeelszaken. Mogelijk zijn andere werknemers je voorgegaan en hebben zij ook retraites gevolgd die werden vergoed.

Werkgevers kun je ook via arbodiensten benaderen; via bedrijfsartsen, case- managers en ook via brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw).

Op retraite met een uitkering

Wil je op retraite met een uitkering? Het volgen van een of meerdere retraites gericht op mindfulness kan veel impact hebben op je functioneren in een nieuwe baan of onderneming. Daarom is het voor een uitkeringsinstantie zoals het UWV interessant als jij de moeite neemt een retraite te volgen. Zorg voor een duidelijke en goede motivatie waarom jij denkt dat de retraite bijdraagt aan jouw mentale welzijn en toekomstige positie op de arbeidsmarkt.

Voor mantelzorgers

Heb je een zware zorg taak en rust nodig? Misschien ben je dag en nacht in de weer voor een chronisch ziek familielid of verricht je ander werk in de zorg? Sommige gemeenten en organisaties bieden financiële steun als je een groot deel van je tijd actief bent in de (mantel)zorg. Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt daardoor steeds vaker een beroep doen op WMO gelden. Vraag je gemeente naar de mogelijkheden.

alleen een weekend weg naar zee met ontspanning

Wil je een retraite boeking annuleren?

Er zijn altijd redenen voor annulering, daar heb ik begrip voor. Stuur daarom altijd een bericht als je niet komt. Annulering kan alleen per mail gedaan worden. Zo houdt Didie Retreats zicht op het aantal personen dat aanwezig is tijdens een retreat, workshop of reis. Didie Retreats adviseert iedereen een persoonlijke reis- of annuleringsverzekering af te sluiten bij het boeken van een reis of activiteit. Omdat elke activiteit ruim van tevoren wordt georganiseerd, hanteert Didie Retreats een aantal annuleringsvoorwaarden. Deze vind je hier:

1-Daagse retraites

Dit zijn de voorwaarden bij het annuleren van een 1-daagse retraite:

 • Annulering langer dan 5 weken voor aanvang: 75% van je betaling krijg je retour.
 • Bij annulering tussen 3 en 5 weken voor aanvang: je krijgt 50% van het gehele bedrag retour.
 • Annulering binnen 3 weken voor aanvang: geen geld retour.
 • Indien de retraite niet doorgaat vanwege corona-maatregelen door de overheid, blijft je boeking geldig tot de eerstvolgende mogelijkheid of je krijgt het gehele bedrag terug. Daar doe ik niet moeilijk over.

Meerdaagse retraites in Nederland

Voor retraites die langer dan een dag duren, zoals een weekend of week, gelden de volgende voorwaarden:

 • Annulering langer dan 6 weken voor aanvang: 75% van je betaling krijg je retour.
 • Bij annulering tussen 4 en 6 weken voor aanvang: je krijgt 50% van het gehele bedrag retour.
 • Annulering binnen 4 weken voor aanvang: geen geld retour.
 • Indien de retraite of training niet doorgaat vanwege corona-maatregelen door de overheid, blijft je boeking geldig tot de eerstvolgende mogelijkheid of je krijgt het gehele bedrag terug.

Meerdaagse retraites buitenland

Ga je op retraite buiten Nederland, dan zijn dit de annuleringsvoorwaarden:

 • Annulering langer dan 8 weken voor aanvang: 75% van je betaling krijg je retour.
 • Bij annulering tussen 6 en 8 weken voor aanvang: je krijgt 50% van het gehele bedrag retour.
 • Annulering binnen 6 weken voor aanvang: geen geld retour.

Annuleringen vanwege corona

Indien de retraite niet doorgaat vanwege corona-maatregelen door de overheid, blijft je boeking geldig tot de eerstvolgende mogelijkheid of je krijgt het gehele bedrag terug. Daar doet Didie Retreats niet moeilijk over. Voor de retraites in het buitenland gelden dezelfde corona annuleringsvoorwaarden. Indien de retraite niet kan doorgaan vanwege corona maatregelen door de Nederlandse overheid of de overheid in het land waar de retraite plaatsvindt, blijft je boeking geldig tot de eerstvolgende mogelijkheid of je krijgt het gehele bedrag terug.

Annuleringen door Didie Retreats

Het staat Didie Retreats vrij te bepalen per retraite wat het minimum aantal deelnemers is. Als een retraite niet doorgaat vanwege te weinig deelnemers, biedt Didie Retreats de mogelijkheid de retraite op een later moment te volgen. Indien deze datum niet mogelijk is in jouw agenda, krijg je het gehele bedrag van de boeking terug.

Als een retraite niet door kan gaan vanwege annuleringen door leraren, locaties of cateraars, is er de mogelijkheid de retraite op een later moment te volgen. Indien deze datum niet mogelijk is in jouw agenda, krijg je het gehele bedrag van de boeking terug.

retreats in Nederland voor je ontspanning

Jouw aansprakelijkheid tijdens retraites

Didie Retreats kan niet aansprakelijk gesteld worden voor persoonlijke bezittingen of verwondingen tijdens de retraites. Deelnemers zijn te allen tijde volledig verantwoordelijk voor hun eigen gedrag. Didie Retreats raadt je aan een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor verlies, diefstal, en/of het veroorzaken van kapotte spullen.

Vragen aan Didie Retreats?

Vul het formulier in. Ook kun je via live whatsapp chat je vraag bespreken (rechtsonder in scherm). Voel je welkom!

Didie Retreats
Slingerbos 66
4814 NC Breda
Telefoon: +31 (0)6 293 093 81
Email: memo@didie.nl

KVK 65153189
BTW NL164801790B02

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?