Menu
mindful leven

Alleen overnachten tijdens een retraite in omgeving Breda?

Updated 23/06/2022
overnachten op een rustige plek

Wil je deelnemen aan een retraite in de omgeving van Breda en kom je niet uit de buurt? Dan heb ik een mooi lijstje samengesteld van accommodaties in omgeving Breda waar je kunt overnachten. Hier kun je in alle rust alleen verblijven na een retraite. Dit voorkomt dat je binnen één dag op en neer moet rijden als de retraite niet langer dan een dag duurt. Bij sommige accommodaties word je ook nog getrakteerd op een heerlijk diner of lekker ontbijt. Op die manier maak je van een solo uitje een compleet retraite weekend weg van huis.

overnachten in een klooster
Overnachten in het klooster (foto: Klooster Breda)

De plekjes zijn ook perfect om de avond voorafgaand aan de retraite lekker te slapen.

Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is om eerst te landen voordat je aan een retraite deelneemt. ‘s Ochtends vroeg wegrijden en hopen dat er geen files zijn, is niet altijd de beste start. Het is ook niet prettig om eerst twee uur in een autostoel of trein te moeten zitten als je daarna gaat mediteren. Dan ben je al ‘zit-moe’ terwijl je nog moet beginnen. Na afloop van een retraite kan het ook erg fijn zijn om een plekje te hebben waar je alle ervaringen op een rijtje zet.

Het is soms best wel even schakelen tussen de kalme wereld van mindfulness en je dagelijkse leven thuis.

didie schackman

Je zen ervaring krijgt de ruimte om zich te verdiepen als je de avond erna tijd voor jezelf hebt. Een weekendje alleen weg is sowieso erg rustgevend. Je vindt mij regelmatig in een hotel aan zee of in een tiny house tussen de bomen. Zo kan ik reflecteren op mijn dagelijkse bezigheden en voelen waar ik sta in het leven.

alleen een weekendje weg in nederland
Alleen een weekendje weg in Nederland (foto: Didie)

Wil je alleen overnachten tijdens een retraite in de omgeving van Breda?

Een korte lijst van de accommodaties in de omgeving vind je hier:

De uitgebreide, persoonlijke omschrijving van hotels, campings en B&B’s in Breda en omgeving vind je hier:

Klooster Breda: je verblijft in een eenvoudige ruimte in een echt klooster middenin Breda.

stilteretraite in Nederland
Verblijf in een klooster en laat je begeleiden door mindfulness in stilte (foto: Klooster Breda)

Een nacht slapen in een yurt in Rijsbergen is altijd uniek. De eigenares is zeer verbonden met de natuur. Prachtige, rustgevende omgeving waar je de tijd vergeet. De yurt staat op het terrein van een ecosystemische boerderij. Hier ga je terug naar de basis voor eenvoud, rust en ontspanning. Een aantal jaren geleden interviewde ik eigenares Anouk en had een geweldige tijd in haar leefomgeving. Ze was ook te zien bij BinnensteBuiten waarin ze alles vertelt over teruggaan naar de essentie van het leven.

boshuis-rijsbergen
Anouk in Rijsbergen (foto: Didie)
slapen tijdens een retraite
Slapen in een yurt tijdens een retraite (foto: Yurt Rijsbergen)

Of wil je alleen tot rust komen in een hotel?

Ga dan naar het Mastbos Hotel: klassiek, maar betaalbaar en middenin het bos van Breda. Heerlijk om te wandelen na een mindfulness dag. Houd je van comfortabel en netjes? En wil je ook zwemmen. Dan is er het Novotel Breda. Dit hotel heeft een uitgebreide menukaart en in het zomerseizoen ook een buitenzwembad. Het hotel ligt aan de rand van het Bredase Mastbos dus ideaal voor een lange wandeling in combinatie met de retraite.

Nog een unieke plek om tot jezelf te komen tijdens een retraite weekendje weg alleen?

Bekijk B&B Huize Druivelaar. Dit is een bijzondere plek om jezelf rust te gunnen tussen de druiven. De honderd jaar oude en 36 meter lange druivenkas is bijzonder in Nederland. En er is een immense stadstuin waarin je je in alle rust kunt verblijven. Hier verblijf je in een sfeer van luxe met moderne industriële details en hedendaags design. Houd rekening met een minimum verblijf van twee nachten dus maak er een mooi lang weekend van.

retraite overnachting in Breda
Comfortabele overnachting in Breda (foto: Huize Druivelaar)

Nog meer rustig gelegen B&B’s waar het fijn is om alleen te overnachten?

slapen in Breda omgeving
Slapen in een boerderij (foto: De Bievangh)

Ook leuk: overnachten in een pod van recreatieboerderij Johan en Caroline. Hier slaap je op een kleinschalige camping met een boerderij waar je lokale producten koopt. De camping ligt heerlijk rustig in de polder. De kans is groot dat je ‘s ochtends de gezelligheid van de boerderijdieren treft. Een prettige plek om te luieren, te lezen en te schrijven over je ervaringen.

alleen overnachten in een natuurhuisje
Slapen in een houten huisje tussen de boerderijdieren (foto: recreatieboederij Johan en Caroline)

Jezelf extra verwennen in een hotel met restaurant?

Hotel Heere in Raamsdonksveer is de perfecte plek om jezelf te verwennen tijdens je retraite. Je kunt er comfortabel ontspannen in de luxe kamers met douche of prachtig ligbad. Als je van lekker eten houdt tijdens je retraite weekend weg, zit je hier ook goed. Het hotel beschikt over een restaurant met zeer goede keuken. Je ontbijt is net zo’n cadeautje verzorgd door het vriendelijke personeel dat graag voor jou klaarstaat.

overnachten tijdens je retraite weekend
Jezelf verwennen tijdens een retraite weekend (foto: Hotel Heere)

In Dongen ligt het mooie Hof van ‘s Gravenmoer. Hier vind je comfortabele kamers gelegen in een rustig gebied. De kamers hebben een privé terrasje waar je kunt genieten van de rust die het natuurgebied je biedt. Erg fijn als je de rust van de retraite wil verlengen en er een compleet weekend weg van wil maken. Bovendien kun je er ook als je alleen op pad bent goed eten. In het huiselijke restaurant van het hotel verwennen de eigenaren je met een smakelijk ontbijt of diner. En als de zon schijnt, ga je een boekje lezen op het ruime en gezellige terras.

ik wil alleen weg
Je thuis voelen in een kleinschalig hotel (foto: Hotel ‘s Gravenmoer)

Een deelnemer aan de stilte retraite in Breda maakte er gelijk een relax weekend van. Daarom deel ik dit nieuwe hotel Ingenhousz voor een overnachting voor of na je retraite in Noord-Brabant. Neem zoveel tijd als je nodig hebt. Je bent welkom in dit nieuwe stadshotel met historie.

ik wil alleen een weekendje weg
Verwen jezelf in de luxe suite (foto: Ingenhousz)
er alleen op uit
Historie in een eigentijdse vormgeving in de luwte van de stad Breda (foto: Ingenhousz)

Zit er niets tussen en wil je nog meer tips om te overnachten tijdens een retraite? Stuur een bericht en we gaan op zoek naar een passende plek.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?