Menu
mindful leven

De bakermat van mindfulness en permacultuur

Updated 02/02/2022
permacultuur in Frankrijk

Er komt iets prachtigs aan en daar gaan we straks – in woord én beeld – allemaal van genieten. Ik heb er lang aan gewerkt en alles is geregeld: bericht ontvangen dat ik eind juni welkom ben op Plum Village in Frankrijk, de bakermat van mindfulness waar zen-boeddhist Thich Nhat Hanh leeft met al zijn monniken en nonnen. En nog mooier, ik mag verblijven op de camping Simply Canvas & Permaculture van voormalige non en monnik Sandra en Santi die een prachtige permacultuurtuin hebben.

Mindful schrijven

Plum Village bezoek ik vanuit mijn interesse in het werk van Thich Nhat Hanh. Ik heb inmiddels contact gehad met twee nonnen en zelfs de manier waarop zij schrijven brengt mij nu al in complete rust. Wat is er mooier dan een email afsluiten met ‘A Lotus For You’. Heel wat zielvoller dan ‘met vriendelijke groet’.  Door mijn eigen pad en gevoel voor wat ik echt belangrijk vind, mag ik nu dit authentieke geluksgevoel ervaren én beschrijven voor iedereen die het lezen wil, in woord en beeld.

Duurzaam leven

Simply Canvas heb ik leren kennen dankzij het prachtig vormgegeven boek Echt Eten 2 van chef Jonathan Karpathios. In dit kookboek schrijft Jonathan over zijn kijk op echt eten gedurende zijn verblijf op Simply Canvas. Na het lezen van dit boek wist ik zeker dat ik er ooit zou ‘landen’. Tijdens mijn reportage wil ik het unieke van de accommodatie belichten; hoe je in het Franse Aquitaine vakantie kunt vieren terwijl je leert van de natuur en permacultuur. Dat de eigenaren dit allemaal runnen vanuit een mindfulle levenshouding, met een flinke bagage vanwege hun jarenlange verblijf in Plum Village, maakt het verhaal compleet. Want door zulke ervaringen en keuzes maken we de wereld met z’n allen een stukje mooier én duurzamer.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?