Menu
mindful leven

Beleving in Noord-Frankrijk, plezier met je gezin

Updated 02/02/2022
kasteel normandie avontuur

Alhoewel ik graag naar Zuid-Frankrijk ga, kom ik tegenwoordig vaker in het noorden. De reden is simpel: we hebben er een hekel aan uren in de auto te zitten met het hele gezin. Dan liever een vliegtuig en huurauto, al kost dat aardig wat centen. Daarom is het lekker om zo af en toe met onze eigen auto en bagage erop uit te trekken. Op één voorwaarde, dat de autorit niet langer duurt dan een paar uur. En zo komen we tegenwoordig vaker in het noorden van Frankrijk terecht, zoals in Normandië en Bretagne.

Dat de zonnegoden ons minder gunstig gezind zijn, nemen we op de koop toe. Er is genoeg avontuur, romantiek en cultuur om dat snel weer te vergeten.

Wil je ook eens wat minder ver rijden en genoeg te beleven hebben met het gezin? Bekijk de ideeën die ik op een rijtje zette in opdracht van reisplatform Zoover.

Normandië, een sfeervol heden en rijk verleden

In het westen van Frankrijk ligt Normandië, een streek met een rijk verleden die al jarenlang geliefd is onder toeristen. Het landschap is toegankelijk en de stranden prachtig gelegen aan de Atlantische kust met de kenmerkende krijtrotsen. Met cultuur, historie en ontspannen vermaak voel je je in Normandië altijd op je gemak.

De streek heeft prachtig gelegen hotels om klassiek te overnachten:

Bezoek het klassieke hotel Normandy Barrière.

Zowel volwassenen als kinderen worden hier echt verwend. Het is een familiehotel met een vriendelijke sfeer. Het hotel in het centrum van Deauville heeft ook een bar en restaurant, maar voor een uitstapje buiten de deur zijn er in de buurt voldoende restaurants. Verder vind je er een zwembad en prima sauna.

romantisch hotel normandie
Hotel Normandy-Barriere

Sterren Hotel Manoir Du Lys

Als je graag verblijft in een mooi hotel mét sterrenrestaurant, ben je bij Manoir Du Lys aan het juiste adres. Want naast het buitenzwembad, binnenzwembad en andere voorzieningen, kun je hier eten in een Frans restaurant met 1 Michelin ster. Uiteraard is het ontbijt ook heerlijk met zelfgemaakte jams en muffins. De omgeving is bovendien prachtig dus je kunt je hier langere tijd goed vermaken.

hotel en restaurant normandie
Hotel mét sterrenrestaurant

Romantische kamers in het chateau

In een prachtige streek van Normandië ligt Hotel Le Chateau & Le Moulin de Villeray. Romantische kamers en uitstekende verzorging zijn hier te vinden. Evenals de geweldige Franse gastronomie. Indien je van rust, kwaliteit en klantvriendelijkheid houdt is dit kasteel een échte aanrader. Hier kun je genieten in alle rust. Bovendien zijn er volop routes om te wandelen en sportief te ontspannen.

kasteel hotel in normandie frankrijk
Kasteelhotel in Normandië

Luxe Hotel Royal Barrière

Je laten verwennen, zo royaal mogelijk, dat is het idee achter dit hotel. Werkelijk alles straalt luxe uit en de service is perfect. Het is de ultieme accommodatie voor een weekend romantiek. De voorzieningen zijn uitmuntend en verzorging op het hoogste niveau. Bovendien zit je dichtbij zee waar je kunt uitwaaien langs de prachtige kust.

Hotel Royal Barriere
Luxe Hotel Royal Barrière

Naast de bijzondere hotels vind je in Normandië talloze kastelen en ruïnes.

Kasteel Falaise is een beschermd historisch monument met indrukwekkende geschiedenis. Het verhaal wordt ter plekke uitgelegd middels workshops en rondleidingen. Bovendien beleef je de geschiedenis opnieuw dankzij de verrekijkers die aanvullende informatie laten zien. Je leert er van alles over de Franse geschiedenis en Willem de Veroveraar.

Kasteel in Normandie bezoeken
Kasteel Falaise is een beschermd monument.

Kasteel Dieppe ligt fantastisch met een mooi uitzicht vanaf de kasteeltuinen over het centrum en het strand van Dieppe. De ruïne en het museum geven samen een goed beeld van de geschiedenis van Dieppe. Je kunt er goed wandelen via de brug en genieten van de omgeving.

De geschiedenis van het kasteel en de stad Dieppe

Chateau Miromesnil is een intiem kasteel waar je het gevoel krijgt even alleen te zijn. Het is een lieflijke plek waar je de kamers in alle rust kunt bekijken zodat het lijkt alsof je er zelf woont. Daarna is een wandeling in de tuin een echte aanrader evenals een bezoek aan het kleine kerkje.

Chateau Miromesnil in Noord-Frankrijk

Kasteel Caen ligt in het centrum van Caen. Het is een vesting met overblijfselen uit de tijd van Willem de Veroveraar en daardoor een bezoekje waard. Bovendien krijg je via een tablet een rondleiding waardoor je meer te weten komt over dit bouwwerk. Het geeft ook een prachtig uitzicht over Caen, waar je na het bezoek een van de terrasjes kunt bezoeken.

kasteel in normandie bekijken
De historie in kasteel Caen

Kasteel Gaillard is een imposant bouwwerk met prachtig uitzicht op het platteland van Normandië. Het is een behoorlijke klim naar dit historisch monument, maar eenmaal boven worden je inspanningen volop beloond. De ruïnes zijn spectaculair en liggen prachtig in het Franse achterland.

kasteel normandie avontuur
Bezoek het Kasteel Gaillard in Noord-Frankrijk.

Bezoek de Franse kunstenaars in Noord-Frankrijk

Naast ale kastelen en historische bouwwerken vind je ontzettend veel kunst in Normandië. En als liefhebber van het impressionisme kom ik hier zeker aan mijn trekken.

Het huis van Claude Monet

In Giverny heeft de Franse impressionist Claude Monet gewoond. Hij woonde er van 1883 tot 1926 en heeft prachtige werken geschilderd in de nabije omgeving van zijn huis en tuin. Zijn voormalige woning is tegenwoordig een fraai museum waar je alles te weten komt over zijn leven. Hier voel je precies waarom Monet zo’n passie voor kleur en tuinieren had.

monet huis in frankrijk
Het romantische Monet huis

De wereld van het impressionisme: Museum Eugène Boudin

Liefhebbers van het impressionisme kunnen in Normandië hun hart ophalen. In Honfleur vind je talloze verwijzingen naar de impressionistische schilders die hier gewoond en gewerkt hebben. In het museum Eugène Boudin worden meer dan 2500 schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en gravures getoond alsook een indrukwekkende collectie van kostuums, meubels, affiches en antiek speelgoed.

Museum Eugène Boudin

En wil je weten waar modeontwerper Dior is geboren?

Voor zowel mode als niet-mode kenners is dit museum de moeite waard. Je bezoekt hier het geboortehuis van deze Franse modeontwerper. Daarnaast is de tuin prachtig aangelegd en goed onderhouden met een salon de thé. Het museum toont een mooie collectie van Dior met een aantal topstukken en je komt alles te weten over zijn bestaan.

museum van dior
Ontdek de wereld van Dior.

Nog meer leuke plekjes voor je Noord-Franse avontuur?

Tenslotte nog drie accommodaties in Normandie die erg goed beoordeeld worden. Deze leuke plekjes om te overnachten maken alles goed wat het veranderlijke weer in de war brengt.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?