Menu
mindful leven

Ontdek het nieuwe luxe hotel van Ibiza

Updated 02/02/2022
luxe hotel ibiza

Ibiza kent vele gezichten, maar dikwijls wordt het eiland eenzijdig belicht. Vaak zien we de ‘snelle’ variant in beeld. Mooie mensen die graag gezien worden en na middernacht het strand en hun villa verruilen voor feesten die het daglicht niet verdragen. In de juiste dosering houd je dat zo’n twee weken vol, maar ga je er ‘helemaal voor’, dan ben je na een paar dagen uitgeteld, ongeacht je leeftijd en conditie.

Gelukkig kent dit groene eiland in de Middellandse Zee ook een ‘langzame kant’.

Noem het slow living. Een lifestyle waarbij je lichaam en geest tot rust komen en onbestendige spanning en gejaagdheid plaats maken voor nieuwe, pure energie. Deze lifestyle vind ik in The Giri Residence, een juweel in het binnenland van Ibiza.

Ibiza is eenvoudig en snel te bereiken, onder meer dankzij de rechtstreekse vluchten vanuit Nederland of bijvoorbeeld airport Weeze (Düsseldorf) in Duitsland. Wat rest is een kennismaking met de reiziger in de stoel naast je, het lezen van een tijdschriftartikel en een drankje om zo’n tweeënhalf uur later te arriveren op Ibiza Airport. Even een huurauto regelen bij de aankomsthal en je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. In dit geval voor een ritje van een half uur naar San Juan, een rustig kerkdorpje dat vooral na de zondagsmis tot leven komt. Vlak achter het sfeervolle hart van dit dorp vind je The Giri Residence, de plek waar je alle routine kunt vergeten en een onbezorgd leven je toelacht.

The Giri Residence is een uniek hotel dat in de zomer van 2010 is geopend.

Bijzonder vanwege het interieur, het comfort, de service en de mensen die het met de grootst mogelijke bezieling hebben gerealiseerd. “We hebben de lat erg hoog gelegd en we hebben heel wat geduld moeten bewaren. Anderzijds heeft dat er ook toe geleid dat The Giri Residence nu exact uitstraalt wat wij voor ogen hadden”, aldus mede-eigenaar Lars Holm Hansen. “Mensen komen hier ‘thuis’. Ze kunnen relaxen op hun blote voeten en genieten van luxe met een professionele service.” Lars Holm Hansen kan eindelijk achterover zitten in de lounge living van het hotel na een lange periode van plannen, regelen en produceren. Hij heeft een bijna onmogelijke taak vervuld wat mooi aansluit bij de naam van het hotel dat plicht betekent in het Japans. Al verwijst de eigenaar zelf naar de Spaanse vertaling, te weten: witte man of vreemdeling.

Zo’n acht jaar geleden kwam Lars Holm Hansen op Ibiza in contact met de Spanjaard Alberto Cortes en zijn Nederlandse vrouw Yvonne Hulst.

Lars Holm Hansen was eerder met zijn vrouw vanuit Denemarken naar Ibiza vertrokken voor een nieuwe ‘way of life’. Ook Cortes en Hulst hadden hun heil gevonden op dit eiland waar ze inmiddels verschillende moderne villa’s verhuurden aan toeristen onder de naam Harissa. Na een ontmoeting bleken Holm Hansen en het Spaans/Nederlandse koppel een gezamenlijke passie te hebben voor design en stijlvolle vakantieverblijven. Bovendien was het agrotoerisme begin 2000 nog in opkomst op Ibiza en bood het eiland, met name in het groene noorden, erg veel kansen voor het opzetten van de zogenaamde ‘rurale’ toeristenverblijven.

Samen kochten ze een oude ruïne in San Juan.

Dit was de start van wat later The Giri Residence zou worden: een compleet nieuw ‘boutique hotel’ dat moest voldoen aan alles wat een veeleisende vakantieganger kon wensen. Tegelijkertijd diende het hotel ingericht te worden met de mooiste en beste natuurlijke materialen uit Ibiza, Marrakech en Bali. Deze sfeer leek hen ideaal omdat Cortes en Hulst als globetrotters inmiddels bekend waren met de stijlvolle, natuurlijke producten uit Marokko en Indonesië.

Voor deze creatieve geesten was de mix met de Spaanse invloeden een natuurlijke samensmelting.

“Het grootste struikelblok waren de vergunningen”, vertelt de Deen. “De overheid geeft zelden vergunningen af voor een kleinschalig hotel in het binnenland van Ibiza. Daarom kiezen mensen er dikwijls voor hun plannen te wijzigen in een vakantievilla of gewoon illegaal aan de slag te gaan. Maar wij hielden voet bij stuk om ons kleinschalige, binnenlandse hotel te realiseren.”

Na ruim twee jaar onderhandelen en wachten kreeg het ambitieuze team de vergunning en kon iedereen aan de slag. Containers vol authentieke materialen arriveerden in San Juan. “Sommige materialen waren er zelfs eerder dan de bouw en dienden als basis voor ons ontwerp. Zo wisten we zeker dat we de immense deuren uit Marrakech in de gezamenlijke woonkamer wilden plaatsen en dus bouwden we de muur er later omheen.”

De consequente keuze voor de natuurlijke materialen leidde soms tot ‘spontane’ aanpassingen.

“De natuursteen van het buitenzwembad was zo hard, dat we op een gegeven moment niet dieper konden gaan. We hebben daarom ter plekke besloten om het terras te verhogen zodat we toch nog voldoende diepte in het bad zouden krijgen”, aldus de gedreven Deen.

Ongeacht de volgorde van ontwerp en realisatie, voor mij was alles perfect op elkaar te zijn afgestemd. De harmonie in materiaal- en kleurgebruik geeft zoveel rust dat niet alleen je gezichtsveld, maar je hele lichaam de weldaad direct ervaart.

En het geeft je zelfs energie.

Geen lamlendigheid waarbij je het gevoel hebt dat je nooit meer uit je ligstoel komt. Nee, een ontspannen tinteling die je ogen en hart opent. Zowel overdag wanneer je de warme stilte van het dorp San Juan ervaart, als ’s avonds wanneer je buiten een vers bereide maaltijd nuttigt in één van de Balinese loungeterrassen.

Ondanks de mooie gezamenlijke faciliteiten zoals de relaxtuin, het zwembad, de binnenplaats, de woonkamer met haard, de stijlvolle bar en de gedetailleerde wellnessruimte, is het geen straf om in de luxe suites zelf te blijven. The Giri Residence heeft vijf suites waar je je kunt terugtrekken in een wereld van rust en comfort. Ze dragen namen zoals Oleander, Jasmin en Bougainville waardoor je instinctief al weet dat het een bijzonder verblijf gaat zijn.

Hoe groot of klein de suite ook is, het geeft je telkens het gevoel dat je echt welkom bent.

En dat je het beste wat de natuur te bieden heeft, krijgt voorgeschoteld. Een ingenieuze en fijngevoelige combinatie van sanitaire voorzieningen, interieur en afwerking die indruk maakt. Dankzij de sublieme lichtinval, gecreëerd door vensters en doorkijkjes op plekken waar je het niet verwacht, wordt het interieur een geheimzinnig schouwspel. Je ervaart direct de drang om deze ambiance in Nederland te vertalen naar je eigen interieur. Maar al snel kom je erachter dat je daarvoor toch echt het creatieve en doortastende brein van Holm Hansen, Cortes en Hulst nodig hebt.

Niet alleen de eigenaren zijn trots op het resultaat, alle inwoners van San Juan en omstreken zijn blij met hun The Giri Residence.

“Gelukkig maar, want het was ook onze wens om de mensen in dit dorp iets moois te geven. Toen we de opening vierden, kwam iedereen uit het dorp en de bergen naar ons hotel. Zo’n vierhonderd mensen hadden we over de vloer en ze waren echt enthousiast. We kregen zelfs dorpelingen op bezoek die dit voormalige schoolgebouw nog kenden en mij vertelden waar ze op hun stoel hadden gezeten.” Inmiddels hebben de dorpsgenoten plaats gemaakt voor vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en comfort. Ze worden 24 uur per dag in de watten gelegd door de integere en servicegerichte medewerkers van The Giri Residence.

En wie echt wilt ontspannen, laat geen kans onbenut om kennis te maken met Iban Alvarez.

Deze wellbeing specialist werkt al sinds 1998 als therapeut en studeerde verschillende vormen van massage en alternatieve geneeswijzen in Azië. Dus naast een goede rust en gezond eten kun je je laten verwennen door Thaise massages, Ayurveda en Watsu of Tui Na massages.

Na een paar dagen The Giri Residence voel je de essentie van slow living en de energie die daarbij vrijkomt. De luxe en complete verzorging door het hotelmanagement geeft je nog meer ruimte om te ontspannen.

Op het moment dat je The Giri Residence verlaat, heb je iets ‘gewonnen’ dat je niet snel kwijtraakt.

De warmte en liefde die het hotel en de mensen uitstralen, neem je in je hart mee, evenals het oogverblindende interieur en exterieur. Het loont de moeite om dit in je hart te blijven zien en voelen en misschien toch een poging te doen om bij thuiskomst je eigen woonomgeving te verfijnen. Om op die manier de verplichting aan jezelf te vervullen: gejaagdheid te temperen en nieuwe energie te laten stromen.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?