Menu
mindful leven

Onvergetelijke retreat vakantie in Portugal

Updated 23/06/2022
zoek een retraite vakantie in Portugal

De retraites die ik beschrijf komen uit mijn persoonlijke netwerk, ook deze schitterende retraite vakantie in Portugal van 14 tot 20 juni. De vrouw achter deze unieke retreat heeft met ongekend veel liefde, energie en kracht de mooiste soul journey samengesteld. Ik beloof je: deze retraite week in Portugal geeft je een nieuw begin en een life change die je nergens anders vinden kan.

in de natuur op retreat
Je vindt op Deveza genoeg plekjes om je terug te trekken

Tijdens deze luxe vakantie in Portugal komt jouw energie opnieuw tot leven.

Je komt thuis op een plek in Portugal waar je ontvangen wordt door mensen die leven vanuit hun hart. Zij doen er alles aan om jouw hart en mind te openen. De Nederlandse retreat teacher Inge Hendriks leeft voor deze ervaring (je vindt haar teachings via Sol en Salie). Zij heeft iets wonderlijks neergezet op een plek die al net zo magisch is: Follow the sun. Aan alles wat deze Portugese retreat te bieden heeft, voel je de liefdevolle intentie van Inge. Je gaat niks tekort komen tijdens jouw luxe vakantie voor je mind. Neem een luxe break die je terug brengt naar je basis, je essentie en je intuïtie. Laat de drukte achter je, volg de zon en maak je leven lichter.

eenvoud en puur leven op retreat in de zon
Leer te leven in eenvoud en vanuit puur natuur in Portugal.
lekker relaxen in Portugal alleen
Wil jij relaxen op retraite in je eigen tiny house?
alleen op vakantie met mediteren en yoga
Gun jezelf een week in volledige ontspanning bij de retraite van Inge.

Beleef jouw Portugese retreat als een droom die uitkomt.

Deze retraite week is een mooie kans om te reflecteren op je leven. Wat zegt jouw inner voice? Om echt te voelen wat je nodig hebt, heb je een omgeving en mensen nodig die je daarbij helpen. En dat vind je in Portugal dankzij de individuele begeleiding, de schitterende plek, het heerlijke eten, de idyllische accommodaties en uitzichten die je nergens anders kunt vinden.

mooiste vakantie retreat boeken
Laat de zon je verlichten tijdens een luxe retreat op landgoed Deveza

Wat heb jij deze retreat nodig om jezelf te vertrouwen en volledig in je kracht te staan?

Om daarachter te komen heb je allereerst rust nodig. Daarom retreat teacher Inge deze plek met veel zorg uitgekozen. Je verblijft op een magisch landgoed tijdens deze retraite genaamd Land of Deveza in Portugal. Hier geeft Inge jou ondersteuning tijdens de retraite vakantie. Door de verschillende sessies kom je dieper in de lagen van jezelf en word je je bewust van wat er op dit moment in jou speelt. Verschillende stijlen meditatie, visualisatie en rustige yoga komen aan bod.

Tijdens deze retreat beleef je de indrukwekkende wereld van sound healing.

Dat maakt je reis compleet. Ik heb verschillende sessies meegemaakt met gong meditaties en de impact is wonderlijk. Je wordt geraakt op een innerlijk niveau dat alleen door sound healing mogelijk is. Ook is er reiki, energiewerk en aandacht voor verbinden met de natuur. Al deze elementen zorgen ervoor dat jij uit je hoofd komt en weer terug in je lichaam waarna je langdurige ontspanning ervaart op diepere niveaus.

ik zoek een retreat in Portugal
Klankschalen zorgen voor een verbinding met je innerlijke stroom
retraite week met klankschalen
Retraite week met klankschalen sessie

Wat maakt deze retreat zo bijzonder?

Allereerst vanwege de retraite teacher! Ik heb Inge leren kennen via mijn retraites in de zen tradities. Samen met zenleraar Jeroen organiseert zij zen weekenden in de Ardennen. Haar puurheid, toewijding en liefdevolle aandacht zijn voor mij inspirerend en ook rustgevend. Een fijn mens om op te kunnen vertrouwen als je op retraite vakantie gaat. Over haar teachings zegt Inge: “In de wereld van energiewerk voel ik mij thuis. Door de jaren heen heb ik veel tools vergaard en ervaring opgedaan. The key thing dat ik geleerd heb?

Je weet alles al, je bent al heel, je moet het jezelf alleen herinneren.”

Op een luchtige manier helpt Inge jou te ontspannen en uit je hoofd terug in je lichaam te komen en je opnieuw te verbinden met je intuïtie waardoor je voluit en bewust in het leven staat. En Inge is eerlijk over wat je kan verwachten: “Ik werk intuïtief en met een vleugje humor. Ik doe geen beloftes, ik ga je niet helen. Ik help je te ontspannen en te herinneren dat je alles al weet en dat je al heel bent.”

retraite vakantie met begeleiding
Retreat teacher Inge laat je inzien wat je van nature bij je draagt

Ook de eco-friendly droomplek, accommodaties en verzorging van de Portugese retreat geven je uitzonderlijke inspiratie en energie.

Op een magische locatie Deveza omringd door groen, met zwembad en veel verborgen schatten verblijf je in een sfeervol gastenhuis, Tiny house of in een glamping tent. In het kleine dorpje São Pedro do Sul op 400 meter hoogte ligt deze Portugese parel, omringd door citroen-, sinaasappel-, olijfbomen en wijnstruiken. Deveza betekent ‘beschermd land omringd door bomen’. Het is een eco-friendly retreat centrum op 80 minuten rijden van Porto en wordt gerund door de Nederlandse Giel en Karin.

Deze avontuurlijke ondernemers hebben een waanzinnig oog voor detail en dat zie je terug in alles op het landgoed.

Ook is er heerlijke kleinschalige luxe met een verkoelend zwembad en een centrale hang out area waar je met de groep aan een lange tafel samen gaat eten en verbinden. In de vrije uurtjes kun je gaan wandelen en het dorpje São Pedro do Sul bezoeken. Op dit landgoed vind je twintig slaapplaatsen, maar voor de retreat nodigt Inge maximaal veertien mensen uit: met je groep ben je deze dagen the one and only gasten.

yoga vakantie in de zomer
Mediteren en reiki combineer je met ongedwongen momenten in de natuur
retraite in juni op vakantie

Geniet deze vakantie van lokaal Portugees eten.

Er is volop aandacht voor je mind én je lichaam. Daarom is deze luxe retreat geheel verzorgd met heerlijk gezond eten. Alles wordt ter plekke met liefde en aandacht bereid door Portugese chefs. Dit wil je niet missen: vegetarische maaltijden van lokaal verbouwde groenten, Portugees eten met een twist.

bijzondere vakantie om alleen te gaan in Portugal
Het lokale eten vormt een mooi onderdeel van de complete verzorging
met een groep op retraite
Samen met de groep eten en genieten van deze retraite week
vegan retreat vakantie
Het smaakvolle, verse eten tijdens de retraite geeft je lichaam nog meer moois

Waarom ben ik zo enthousiast over deze soul holiday in Portugal?

 • de retreat teacher heeft al haar ziel en zaligheid in deze ervaring gestopt en is er voor jou, zonder oordeel.
 • de plek waar je verblijft draagt al net zoveel liefde in zich als de teacher zelf.
 • het geeft je een bijzonder moment in je leven om nieuwe levensenergie op te doen.
 • er is aandacht voor de mens en de natuur in verbinding met elkaar en met respect, eco-friendly.
 • de retreat biedt een inspirerend compleet programma voor iedereen toegankelijk
 • Er is voldoende ruimte voor individuele ontspanning.
 • oog voor detail zit niet alleen in het programma en de locatie, ook het eten is volledig afgestemd op een holistische ervaring.
 • het landgoed biedt verborgen plekjes om met de groep te oefenen of juist alleen te zijn, je zintuigen worden steeds verrast.
 • de mensen met wie je samen bent delen een behoefte aan lichter leven, ontspanning en verdieping, dat maakt de onderlinge verbinding waardevol en vaak onvergetelijk, ook na de retreat.
ontspannen week op retraite voor jezelf

Dit programma biedt alles wat je nodig hebt:

Sound healing

Laat je onderdompelen door de prachtige klanken van de Nepalese Klankschalen tijdens een sound bath, maar ook tijdens een Yoga sessie Yin & Sound. Door je mee te laten voeren in het geluid kom je uit je hoofd en zak je weer terug in je lichaam. De gedachtestroom neemt af en je komt weer meer in balans. Voel je fitter, creatiever en ga fijner slapen. Dat is onder andere wat sound healing voor je kan doen.

mediteren en klankschalen op retraite
Hoe voelt het om de klanken van je emoties te horen?
klankschalen helpen je innerlijke verbinding

Reiki sessies

Deze holistische geneeswijze uit Japan zorgt ervoor dat blokkades in het energetische lichaam opgeheven worden. Zo kan jouw levensenergie weer voluit stromen. Dit gaat Inge toepassen in groep sessie. Jij hoeft niets te doen behalve ontspannen te liggen en te ontvangen.

Meditatie beoefening

Verschillende vormen van meditatie komen aan bod. Inge begeleidt je met haar stem en Klankschalen in een visualisatie, een loopmeditatie bij zonsopkomst komt aan bod alsook in stilte mediteren.

Yoga sessies

Tijdens de retraite kun je verschillende yoga sessies volgen die voor iedereen geschikt zijn. In de ochtend maak je lichaam en geest wakker met Hatha Yoga. Samen begroet je de opkomende zon. Later op de dag ga je vertragen door middel van Yin Yoga, een mooie zachte vorm waarbij je de weerstand in lichaam en geest aankijkt.

yoga vakantie voor beginners
Fijne yoga oefeningen die voor iedereen te volgen zijn

Natuurkracht

De helende kracht van de natuur is sterk, verbind je hier weer mee. Dit ga je doen door met volle
aandacht een zintuigenwandeling te maken en een uitstap naar een waterval waar je een mooie oefening zal doen. En in de vrije uurtjes kun je op eigen houtje, te voet, ronddwalen in de mooie omgeving.

Energiewerk

Inge gaat je uitleggen hoe belangrijk het is om je bewust te zijn waar jouw energie is. Herken je dat, dat je totaal uitgeblust bent na een afspraak met die ene vriend? Maar vooral laat Inge je ervaren hoe powerful onze energie is door middel van eenvoudige individuele- en groepsoefeningen.

Verbinden in compassie

Verbinden met jezelf door middel van alle bovenstaande sessies maar ook door schrijven in je dagboek en luieren. Er is één vrije dag met alleen meditatie in de ochtend voor de liefhebber. Net zo belangrijk is de verbinding met de groep, je creëert met z’n allen een waardevolle sacred space.

retraitevakantie in Europa
Op het landgoed vergeet je de tijd en droom je weg tijdens jouw retraite

Heb je ervaring nodig om deze vakantie te volgen?

Nee, dit is een plek waar iedereen welkom is. De retreat is geschikt voor alle leeftijden en niveaus, dus ervaring met energiewerk, meditatie en yoga is geen vereiste. Wees ook niet bang voor de fysieke oefeningen. Inge is er voor je om mee te denken als iets niet goed voelt. Ze denkt altijd met je mee en geeft suggesties hoe je houdingen kunt aanpassen of intensiveren. Verder zijn alles sessies in het Nederlands. En Inge benadrukt dat je tot niets verplicht bent: “Je hoeft niet alle sessies mee te doen, je hoeft niets te delen. We moeten al zo veel in ons leven. Deze week mag alles en hoeft niets, jouw avontuur.”

tiny house in Portugal op vakantie
Niks hoeft tijdens deze retraite, luister naar jouw ritme
een retreat met goed eten in Europa

Benieuwd naar de prachtig gelegen accommodaties?

Overnachten in The Lemon tree House

Waarom dit huis zo heet? Omdat er een mooie oude citroenboom naast het huis groeit. Dit is een van de originele gebouwen op Land of Deveza. Eigenaar Giel en zijn team verbouwde dit authentieke Portugese huis met dikke stenen wanden om tot wonderlijk gastenverblijf. Er zijn twee kamers met een tweepersoonsbed en magisch uitzicht vanuit je bed op de zonsopkomst boven het dal. En twee knusse kamers met een stapelbed. Deze vier kamers zijn te boeken als privé kamer. Het huis heeft meerdere verdiepingen, het heeft een complete authentieke keuken, een volledig nieuwe badkamer met regendouche, een riante leefkamer met lounge bank, houtkachel en lange tafel. Overal mooie details. En vanuit de leefkamer stap je zo het terras op waar je heerlijk kunt vertoeven, in de buurt van de gezamenlijke hang out en het zwembad, maar toch lekker beschut.

uitzicht over het landgoed tijdens mediteren
Een uniek gelegen landgoed in de Portugese heuvels
retraite met overnachting een week in Europa
Tussen de citroenen en authentieke keuken kom je tot rust

De zon zien opkomen in je Portugese Tiny House

Er zijn twee Tiny houses op het landgoed. Smaakvol en praktisch ingericht, een vleugje Scandinavisch en van alle gemakken voorzien. Elk Tiny House beschikt over een stapelbed en een tweepersoonsbed met uitzicht op de zonsopkomst. De veranda is uitstekend geschikt om uit te rusten, te schrijven, te lezen en van het uitzicht te genieten. Er is een keukenblok aanwezig en een complete badkamer met regendouche, toilet en wastafel.

bijzonder overnachten in Portugal
rustige vakantie alleen in de zon
luxe retreat in Portugal met verblijf in de natuur

Puur natuur glamping tijdens de retraite vakantie

Houd jij meer van back-to-nature met een vleugje luxe? Dan zijn de glamping tenten ideaal voor jou. Tussen de wijnranken staan twee bell tenten met private area. Er is een outdoor kitchen, toilet en je doucht buiten omringd door al het groen.

bijzonder overnachten op vakantie in Portugal
Kamperen middenin de natuur in een luxe tent
mijn persoonlijke tip voor een retraite vakantie
retraite vakantie in Portugal me tuniek verblijf

Wat is deze investering in je soul journey waard?

Inge heeft haar best gedaan om een complete, geheel verzorgde ervaring neer te zetten die iedere euro waard is. En dat is haar gelukt op een schitterende plek, met een gevarieerd programma, volledige verzorging en heerlijk lokaal eten.

gezond eten retreat

De prijs van deze Portugese retreat is als volgt opgebouwd:

 • 14-20 juni 2022 luxe retreat
 • 7 dagen compleet verzorgd in Portugal
 • 6 nachten slapen op een magische plek
 • Bedlinnen, handdoeken, eco shampoo & douchegel
 • Alle groep sessies en gebruik van alle hulpmiddelen
 • 3 heerlijke vegetarische maaltijden per dag
 • Onbeperkt thee & fruit
 • Pizza avond en een hoop gezelligheid
 • Trip naar de waterval Poço Negro
 • Gebruik van alle faciliteiten op Land of Deveza

Jouw waardevolle investering: € 1180,-

 • Deze prijs geldt voor een gedeelde kamer of gedeelde bell tent.
 • Voor een privé kamer betaal je €195 toeslag, maar deze zijn beperkt beschikbaar. Boek snel voor jouw voorkeursaccommodaties.
 • Exclusief vlucht. Deze boek je makkelijk vanaf verschillende vliegvelden in Nederland naar Porto.
 • Transfer van en naar Porto airport is gratis op de aankomst en vertrekdag op een vast tijdstip voor de eerste acht aanmelders. Kom je aan op een ander tijdstip? Dan bespreek je de mogelijkheden met Inge.
 • Wil je een paar nachtjes vóór of na het retreat te vertoeven in het mooie Porto. Dan heeft Inge nog goede tips voor overnachtingen en to do’s.

Maak deze magische journey: boek je retraite vakantie in Portugal van 14 tot 20 juni.

Alles van de retraite staat bij elkaar in dit reserveringsformulier. Je kunt ook extra vragen stellen aan teacher Inge door haar een bericht te sturen. Ze helpt je graag en neemt de tijd voor je persoonlijke vragen.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?