Menu
persoonlijk

Boeddhistische tv in Nederland

Updated 11/04/2021
boeddhistische media

Reflecteren op boeddhistische tv-programma’s voor het Nederlandse publiek. Nooit gedacht dat mijn studie journalistiek hiertoe zou leiden. Mijn afstudeerfilm was destijds (2002) getiteld ‘Het Poldermodel’, over jonge meiden die fotomodel wilden worden. Die tijd ligt ver achter me. Al heeft die periode – waaronder een verwarrende tijd als Miss Nederland – mijn kijk op innerlijk én uiterlijk een interessant perspectief gegeven.

Al deze bagage en zoveel meer, nam ik vandaag mee naar Hilversum als commissielid van de adviesraad voor de boeddhistische tv, namens de Boeddhistische Unie Nederland. Voorheen kende Nederland een eigen Boeddhistische Omroep, maar die is nu ingebed in de programmering van KRO-NCRV.

Boeddhistische tv in Nederland

Onder leiding van bevlogen programmamaker Laetitia Schoofs – een creatieve, interessante vrouw met ontzettend veel kennis over boeddhisme en zelf ervaren boeddhist –  evalueerden we vandaag de recent materiaal en brainstormden we over de toekomstige programmering. En jawel, ik voelde me er thuis. Als beginnend boeddhist. Als media-dier dat gelooft in de kracht van inhoudelijke documentaires die mensen vrijwillig laat kijken naar hun eigen leven en prikkelt om het leven te onderzoeken zonder vooroordeel.

Levensvragen in beeld

Komende maanden en ook in 2018 wordt een aantal prachtige boeddhistische documentaires, interviews en reportages uitgezonden vanuit de boeddhistische invalshoek. Geestverruimende televisie waardoor je boven jezelf uitstijgt en leert zien wat ons mensen verbindt, zowel via het diepere onbewuste als de alledaagse praktijk. Verhalen en mensen die je niet snel zal vergeten. Die je aan het denken zetten en je het gevoel geven dat je niet de enige bent met levensvragen waarop je (nog) geen antwoord hebt. Via bodhitv kun je zien wat er op de planning staat.

Daar vind je ook gemiste uitzendingen en artikelen over het boeddhisme.

Ik zal je op de hoogte houden over de uitzendingen. Om in de stemming te komen wil ik nog mijn favoriete documentaire delen: Good Things Await, om in alle rust te bekijken wanneer alles om je heen onrustig lijkt.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?