Menu
simple living

De fruittaart van Didie

fruittaart door Didie

Geïnspireerd door een special van magazine Delicious en gevoed door mijn eigen ‘need for something sweet’ ben ik onlangs weer in de ‘baking mood’ terecht gekomen. Het resultaat: Summer Breeze Fruit Bite. Dit heerlijkheidje smaakt zoet zoals de zomergeur (maar niet té zoet), is tegelijkertijd heerlijk fris zoals een zomerbries en heeft een lekkere bite vanwege de combinatie van het fruit en het bladerdeeg.

Ingrediënten voor mijn fruittaart:

  • 8 plakken bladerdeeg (ik heb normaal bladerdeeg genomen i.p.v. roomboter bladerdeeg. De vulling is namelijk al romig genoeg!)
  • 1 ei
  • 3 el kristalsuiker
  • mascarpone 250 gram
  • 3 el lemoncurd (1 ei, 2 el kristalsuiker, 25 gram bakboter, 1 citroen)
  • 400 gram aardbeien
  • 125 gram blauwe bessen
  • poedersuiker
  • bakplaat & bakpapier

Aan de slag met de taart:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de 8 plakken bladerdeeg op elkaar. Bestuif het aanrecht met wat bloem en leg het deeg erop. Neem een deegroller en rol het uit tot een deeglap van ongeveer 1 A4 groot. Leg het het bakpapier over de gehele bakplaat en leg hier vervolgens de deeglap op. Neem circa 1,5 cm van de rand en vouw dit terug zodat er een opstaande rand ontstaat. Klop het ei en strijk dit uit over het gehele deeg. Strooi hier vervolgens 3 el kristalsuiker overheen. Prik met een vork gaatjes in het gehele deeg zodat het goed kan rijzen. Plaats de bakplaat op 180 graden gedurende ca. 25 minuten in de oven. Als het een mooie, gouden kleur bruin heeft, is het gereed. Laat het afkoelen.

Verwarm een pannetje met 25 gram boter, 2 el kristalsuiker, versgeperst sap van 1 citroen en de rasp van 1 citroen. Als de suiker en de boter gesmolten zijn tot een mooi papje, doe je er 1 ei bij. Klop alles met een garde tot een mooie crème. Voeg deze toe aan de mascarpone en roer het door tot één geheel. Zodra het bladerdeeg tot lauwwarme temperatuur is afgekoeld, schep je de crèmevulling over het deeg. Strooi hier de aardbeien en bosbessen overheen. Tenslotte strooi je wat poedersuiker over de opstaande bladerdeeg randen. Zet alles in de koelkast en laat het enkele uren afkoelen en opstijven.

Nog meer genieten: Zuid-Afrikaanse rosé erbij!

fruittaart van Didie