Menu
persoonlijk

De houdbaarheid van je idool

dalai lama als inspiratie

Als puber wilde ik dolgraag Cindy Crawford ontmoeten, een topmodel dat destijds de verbeelding was van pure beauty in volle Amerikaanse glorie. Bovendien had zij had donkerbruine haren en reebruine ogen. Just like me. Maar daar was alles ook wel mee gezegd want met mijn 1 meter en 70 cm (of eigenlijk gewoon 168 cm) zou ik nooit in haar voetsporen kunnen treden.

En toch bleef zij lange tijd mijn idool. Ook omdat zij haar fashion loopbaan met een flinke dosis inhoud combineerde door een eigen onderneming op te richten voor skincare en interieurproducten. Jarenlang koesterde ik mijn knipsel uit een Duitse Vogue waarop zij te zien was als zakenvrouw. Het zorgde voor mijn focus en ambities op het zakelijke pad. Doelgericht wist ik zo een baan te scoren bij L’Oréal.

Rolmodellen die inspireren

Volgens mij heeft iedereen zulke idolen gehad, rolmodellen die je geïnspireerd hebben bepaalde keuzes te maken in je leven. Maar zijn dat nu nog steeds dezelfde personen? De kans is groot dat het leven je andere inzichten heeft gegeven en je daardoor inspiratie zoekt bij helden met een compleet andere passie en visie.

Een nieuwe held

Ik kan je zeggen dat Cindy niet meer boven mijn bed hangt. Ze is vervangen door een schilderij van ons zoontje gemaakt door zijn eigen opa. De ongrijpbare idool is vervangen door een held in wording die iedere dag voor mijn ogen danst en springt totdat mama hem opvangt.Wat wil ik nog meer! Bovendien past Cindy niet meer in mijn straatje. Dat heeft ze onder meer te danken aan de botox die haar uitstraling maskeert. Pure schoonheid vraagt om rimpels…

Idool die zijn hart volgt

Mijn idolen van vandaag zijn mensen dichtbij of juist heel ver weg die een mindful leven leiden en ondanks – of dankzij – alles wat zij meemaken hun hart volgen. Zo zou ik er veel voor over hebben om de Dalai Lama te ontmoeten. Samen met mijn zoontje alle ontberingen doorstaan om uiteindelijk te arriveren in India waar hij zijn onderkomen heeft. Ik blijf hopen, want zolang de vergankelijkheid zijne heiligheid bespaard blijft, is mijn kans nog niet verkeken.

Creatieve held

In ieder geval ben ik verzekerd van een ontmoeting met mijn Britse idool, Emily Quinton. Geen rock ‘n roll popster, maar een ogenschijnlijk eenvoudige fotografe. Ik schreef al eerder over deze vakvrouw – en moeder van drie kids – omdat ze mij iedere dag opnieuw inspireert om creatief te leven en de ogen te openen voor de fotografische details van het leven. Ik heb inmiddels een online cursus bij haar gevolgd en vertrek dit weekend naar haar studio in Londen voor een creatieve workshop.

1 Comment

 • Tinie Diels
  04/05/2016 at 15:59

  Een echt eigen verwendag, losgekoppeld van HET gebeuren, waardoor je deze dag verwend zou kunnen worden?
  Weer verrassend nieuws eerlijk gezegd!
  Soms traditioneel, soms totaal niet!? Een van je volgijveraars…………

  Reply

Leave a Reply