Menu
persoonlijk

De trouwjurk van Miss Nederland

Updated 11/04/2021
Huwelijk Miss Nederland Didie

Dat ik zou trouwen, wist ik als kleine meid al. En dat het een oogverblindende witte jurk zou zijn ook. Maar dat mijn eerste spektakeljurk een ontwerp zou zijn van modeontwerpster Sheila de Vries én ik pas zeventien jaar oud zou zijn, dát had ik nooit kunnen voorzien! Ik droeg mijn eerste roomwitte droomjurk namelijk als Miss Nederland 1995. Een mooie oefening voor het sprookje dat ik uiteindelijk in 2016 beleefde.

Ik tekende boeken vol met trouwjurken.

Als tienjarige al. Een champagnekleurige jurk met een haltersluiting. Of een betoverend Sissi model met meer pareltjes dan ik ooit betalen kon. Wat wilde ik graag dat mijn sprookje tot leven kwam. En toch moest ik geduldig zijn. Jarenlang. Want ik heb genoeg ridders gezien en een enkeling gekust. Maar ze bleven nooit.

Ook niet toen ik Miss Nederland werd in 1995.

Een ontzettend groot avontuur, een spektakel van landelijk formaat. Want in die tijd waren de grote tv-shows nog schaars. En keek iedereen hetzelfde op tv. Ron Brandsteder begeleidde mij op weg naar de finale en we hadden allemaal ontzettend veel plezier. Tot aan het moment suprême. Toen de Nederlandse provincies hun definitieve stem lieten horen. Het was een spannende race die mijn familie en vrienden heel wat nagels heeft gekost. Tot het verlossende woord dan eindelijk kwam: Miss Nederland 1995 is… Didie Schackman. Mijn ouders, broer, familie en vrienden sprongen een gat in de lucht. Hun Didie had gewonnen. En vertrok dat jaar ook nog naar de verkiezing van Miss World.

Het is een behoorlijke reis van Miss Nederland tot aan mijn jurk. En ik heb heel wat minder glansrijke momenten gehad. Maar ruim twintig jaar later mocht ik de tekeningen uit de kast halen op zoek naar die ene jurk. Samen met een Spaanse vriendin en mijn moeder. En die zoektocht duurde heel wat korter dan al die jaren die eraan vooraf waren gegaan. Na drie bezoekjes was ik klaar. De trouwjurk van mijn dromen. Voor de man van mijn hart.

Met heel veel liefde voor iedereen in mijn leven.
En extra dank aan:

Huwelijk Miss Nederland Didie
Huwelijk Miss Nederland Didie
Huwelijk Miss Nederland Didie
Huwelijk Miss Nederland Didie
Huwelijk Miss Nederland Didie
Huwelijk Miss Nederland Didie
Huwelijk Miss Nederland Didie
Huwelijk Miss Nederland Didie
Huwelijk Miss Nederland Didie
Huwelijk Miss Nederland Didie
Huwelijk Miss Nederland Didie
Huwelijk Miss Nederland Didie
Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?