Menu
mindful leven

De veelbelovende fitness visionair

Updated 10/11/2021
buitenfitness bossen

Als ik iemand vraag: Wie is een echte visionair? Dan krijg ik meestal het antwoord: Steve Jobs. Maar als je het mij vraagt, krijg je een andere naam: Rob Boogmans, toevallig ook een van mijn beste vrienden.

Rob Boogmans werkt al jaren gedisciplineerd en fast forward aan één doel:

Outdoor fitness wereldwijd toegankelijk maken voor iedereen.

Die droom is niet geboren uit een egoïstisch perspectief, maar vanuit een heilig geloof in het verbeteren van onze wereldwijde gezondheid. Rob lanceerde een complete fitnesslijn voor bewegen in de buitenlucht waarmee gebruikers de grote en kleine spiergroepen effectief en veilig konden trainen in een staande houding. Daarmee werden natuurlijke bewegingen nagebootst. De apparaten waren gebruiks- en onderhoudsvriendelijk, duurzaam en ontwikkeld met technisch hoogwaardige materialen. En tot op de dag van vandaag staan die merkwaarden honderd procent overeind. Bovendien heeft Rob samen met Kompan een Sport en Fitness Instituut opgericht. Dit is een wereldwijd netwerk van sport- en fitnessexperts die kennis en trends delen en onderzoeken uitvoeren.

Een impressie van het sport- en fitness instituut:

Ik heb verschillende fasen mogen meemaken tijdens Robs ondernemerschap. Allemaal even bijzonder, maar mijn mooiste herinneringen bewaar ik aan het begin van zijn missie. Aan de periode dat hij dag en nacht werkte om zijn droom van de grond te krijgen. Als marketing expert en startende ondernemer mocht ik destijds (in 2008) een rol spelen bij de introductie van zijn outdoor fitness concept en dat inspirerend.

Urenlang spraken we over de beste plannen, gave marketing en veelbelovende partnerships.

Destijds heette zijn onderneming nog Standing Strong Outdoor Fitness. Maar gezien de vele mogelijkheden en internationale expansie is die naam inmiddels verouderd (al zal ik ‘m nooit vergeten). Rob en zijn ‘fitness droom‘ zijn inmiddels ingelijfd bij het Deense Kompan waar hij nog steeds een groot deel van de kaarten in handen heeft. Zijn ambitie heeft er trouwens toe geleid dat hij een aantal jaren gelden met zijn hele gezin naar Denemarken is vertrokken.

Hij krijgt het niet voor niets, maar hij verovert de wereld met zijn outdoor fitness visie.

Zijn outdoor wereld is inmiddels te vinden in de grootste steden, Van New York tot aan Tel Aviv. Maar Rob wil meer, en stopt niet voordat het perfect is, zónder zijn gezin, familie of vrienden te vergeten. Dat noem ik een visionair van formaat.

Ps. Met mijn gezin en enkele vrienden hebben we Rob in 2017 nog geholpen met een fotoshoot. De hele crew kwam naar Nederland om hier foto’s te maken van het nieuwe outdoor circuit. Een geweldige middag voor iedereen:

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?