Menu
persoonlijk

Maak je dromen waar en kies mensen die in je geloven

Updated 23/06/2022
dromen over je toekomst

Terwijl ik vanochtend in de auto naar een podcast luisterde kwam er een ijzersterke kreet voorbij. Ik houd van de Nederlandse taal, maar soms overtreft het Engels onze woordenschat. Namelijk: energy vampires, de perfecte naam voor mensen die je helemaal leegzuigen en alles behalve goed voor je zijn. De podcast ging over ‘geloven in je zelf’.

Ik zat helemaal in de flow met de podcasts van Holly Becker. Ik volg haar Blog Boss E-course… Baasje Didie dus. Want met een blogervaring van ruim 5 jaar – en een ‘prehistorisch’ schrijf verleden – mag ik mezelf best een baasje noemen. En ik ga het groots aanpakken. Jawel. All the way. Want je weet het hè: als je dromen je niet bang maken, zijn ze niet groot genoeg. Maar los van mijn plannen, het gaat me nu even om de energy vampires.

Voor iedereen die een stap wil zetten in het leven, klein of groot, eenvoudig of gewaagd: ren hard weg voor de energiezuigers.

Vergeet ze. Kwel jezelf niet langer. Duik in de positiviteit! Geloven in jezelf is echt niet altijd even makkelijk. Maar een ding weet ik zeker: als je je laat omringen door mensen vol negativiteit, zogenaamde vrienden die niet in jouw plannen geloven en het slechtste in je naar boven halen, dan kom je er nooit.

Ik denk dat we allemaal een wens hebben.

Van een prachtig huis, een nieuwe studie of een andere baan tot het schilderen van een kunstwerk, spelen in een toneelstuk, het opzetten van je eigen onderneming of schrijven voor een groot publiek. Het zijn juweeltjes die flonkeren in je hart. De ene keer lijken ze vergrendeld met een onwrikbaar slot, de andere keer rollen ze uit het kistje om samen de parels van je leven te vormen. Het is hartstikke eng en twijfel ligt op de loer, maar je voelt dat je die stap een keer gaat zetten. Dan is het werkelijk desastreus als mensen om je heen zeggen ‘lukt je toch niet’, ‘weet je wel zeker dat je dat kunt’, ‘je denkt toch niet dat jij de enige bent’.

Sta op! Run Forest. Run. Alsjeblieft, vlucht, in de armen van de mensen die wel in je geloven.

Want die zijn er. Altijd. Misschien niet in de buurt, maar ga ze zoeken. Het hoort bij jouw grotere plan; de negativiteit van je afschudden en focussen op de positiviteit. Ongeacht de omvang van jouw plan. Als jij eindelijk eens zelf een kastje wil timmeren, duik in de magazines, blogs, bouwmarkten, marktplaatsen en hobbywinkels en praat met iedereen die je van dienst kan zijn. En als jij zeker weet dat jij de mooiste sieraden van het universum kunt ontwerpen, doen! Volg workshops, ga naar de edelsmid, dompel je onder in het ambacht en doe je tegoed aan alles wat jou in de positieve flow brengt.

Ik garandeer je dat het leven er echt anders uit gaat zien!

Vorige keer schreef ik over de zonderling die vertrokken is. En dat is precies wat er gebeurt als je de energy vampires van je afschudt. Het lijkt toeval, maar jouw dromen in de ogen kijken is een bewust proces. Als je durft te kiezen en over de hordes van twijfel heen stapt, tref je steeds meer mensen die jou snappen en respecteren wat je wilt. Open je ogen. Ze zijn overal.

Eerlijk is eerlijk, dat gaat niet vanzelf.

Het duurt soms jaren, maar op een gegeven moment bevind je je te midden van een gouden olievlek die zich wonderbaarlijk snel verspreidt. Zo prijs ik mezelf gelukkig met mijn onmisbare vriend (na jaren zoeken…), mijn familie (inderdaad, zij nemen mij zoals ik ben), ondernemende vrienden die volharden en geen beperkingen kennen (van fitness tot eten), hartverwarmende oude en nieuwe collega’s die zich kwetsbaar opstellen (en zelf ook op zoek zijn gegaan) tot aan de talloze mensen die ik nog ga ontmoeten omdat ik bewust kies voor mijn dromen.

Ik kan natuurlijk niet weten waar jij moet beginnen en wie jij achter je moet laten, maar wees eerlijk en maak keuzes. Begin met een open hart en bekijk jouw wensen met een ondeugende lach. Go for it.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?