Menu

Over Didie

Als klein meisje stond ik graag op het podium. Ik vond het geweldig om mensen te entertainen, en mijn energie te delen met iedereen die er blij van werd. Op 17-jarige leeftijd werd ik de jongste Miss Nederland ooit. Dankzij mijn presentatievaardigheden en openhartige persoonlijkheid was ik tevens een van de meest succesvolle Missen ooit. Ik was gastspreker bij exposities, coachte jonge Missen en lanceerde de Work That Body aerobics video. Bovendien had ik de ongekende eer Nelson Mandela te ontmoeten tijdens de Miss World verkiezing in Zuid-Afrika. Een ervaring die een diepe indruk op mij maakte.

didie schackman en nelson mandela
Didie Schackman en Nelson Mandela tijdens de Miss World verkiezing in Zuid-Afrika (1995)

Na het gymnasium en de studie journalistiek, waarvoor ik mij specialiseerde in televisie en internationale verslaggeving, studeerde ik cum laude af aan Tilburg University.

Ik hield mij bezig met mens-computer interactie, digitale media en communicatie.

Mijn thesis over digitale informatiestructuren bij Sara Lee werd gepubliceerd in internationale literatuur. En ik presenteerde mijn bevindingen tijdens een wetenschappelijke conferentie over informatiewetenschappen. Ondertussen werkte ik als aerobics instructrice, freelance journalist en webdesigner voor verschillende media en bedrijven. Verder ontving ik veel waardering van regionale en nationale organisaties. Ik werd Ereburger van de Gemeente Wijchen, Sprout Challenger en opgenomen in de Viva Top 400. Bovendien gaf ik regelmatig interviews over mijn periode als Miss Nederland, presenteerde ik een Sportgala en was ik jurylid bij de Miss Dakloos verkiezing van Man Bijt Hond.

Later werkte ik voor een commerciële omroep en als marketeer voor A-merken.

Ik ontwikkelde mij tot een creatieve strateeg bij merken zoals L’Oréal, Brunotti, Philips, NOC*NSF, Design Academy, Sanoma Media en Unilever. Ook was ik als zelfstandig ondernemer actief voor Happinez, Wegener, Marlies Dekkers en Arnhem Mode Biënnale. Daarnaast ontwikkelde ik verschillende mediaconcepten en een uitdagende lifestyle webshop. Verder lanceerde ik een boek over mijn persoonlijke leven genaamd Zielvol en werkte ik mee aan het boek Helden van Breda.

Tegenwoordig adviseer ik organisaties over digital marketing en transformatie. Verder zet ik mij vrijwillig in voor stichtingen gericht op duurzaamheid en gelijkheid. Want het is geweldig te ervaren hoe gewone mensen ongewone dingen kunnen doen. Op deze website deel ik persoonlijke projecten en ideeën over eenvoudig en gelukkig leven. Eenvoudig, vertraging en je goed voelen, daar worden we allemaal gelukkiger van.

Omdat niets vanzelfsprekend is.

didie schackman
Didie persoonlijk