Didie en haar achtergrond

Didie Schackman heeft een onbevangen kijk op de wereld en een onderzoekende geest. Ze laat zich leiden door haar hart en voeden door haar gedachten.

Didie danst

Als klein meisje stond ze graag op het podium om mensen te entertainen en op 17-jarige leeftijd werd zij de jongste Miss Nederland ooit. Met haar presentatievaardigheden en openhartige persoonlijkheid was ze tevens een van de meest succesvolle Missen. Ze was gastspreker bij exposities, coachte jonge Missen en lanceerde de Work That Body aerobics video. Bovendien had zij de ongekende eer Nelson Mandela te ontmoeten tijdens de Miss World verkiezing in Zuid-Afrika. Een ervaring die een diepe indruk op haar maakte.

Didie Schackman and Nelson Mandela - Miss World Pageant 1995

Didie studeert

Na het gymnasium en de studie journalistiek, waarvoor zij zich specialiseerde in televisie en internationale verslaggeving, studeerde zij cum laude af aan Tilburg University. Zij specialiseerde zich in de bedrijfscommunicatie en digitale media. Haar thesis over interne communicatie bij Sara Lee werd gepubliceerd in internationale literatuur en gepresenteerd op een wetenschappelijke conferentie. Verder kreeg Didie titels toegekend zoals Ereburger Gemeente Wijchen, Sprout Challenger en werd zij opgenomen in de Viva Top 400.

Didie onderneemt

Didie werkte voor tv programma’s in de infotainment branche (interieur en lifestyle). Bovendien vervulde zij marketing- en communicatiefuncties voor A-merken zoals L’Oréal, Brunotti, Philips, NOC*NSF, Design Academy, Sanoma Media en Unilever. Bovendien was zij als ondernemer actief voor Happinez, Wegener, Marlies Dekkers Nijmegen, Arnhem Mode Biënnale, XCO sports en Standing Strong outdoor fitness. Verder lanceerde Didie een boek over haar persoonlijke leven genaamd Zielvol. Tegenwoordig adviseert zij organisaties over merkstrategie en identiteit zoals het Radboudumc Centrum voor Mindfulness . Daarnaast zet zij zich in voor de tv-programmaraad van de Boeddhistische Unie Nederland. Ze heeft zich inmiddels gespecialiseerd in betekenisvol ondernemen.

In haar vrije tijd zoekt Didie graag de natuur op om te genieten van alles wat het leven mooi maakt. Samen met haar partner Andrew, zoon Christopher en ‘bonus’ kinderen Robin en Freek.