Menu
persoonlijk

Andrew en Didie trouwen in Elsevier

Updated 11/04/2021
Didie trouwt

De dag van ons huwelijk was geweldig en dat begreep Elsevier. Onlangs plaatste dit opinieblad de foto van ons huwelijk in de cultuur rubriek met het volgende verhaal:

Content creative Didie Schackman zat in maart 2011 bij een vriendin op de bank en zei: ‘Ik wil eindelijk eens een man leren kennen met wie ik lol kan hebben.’ Haar vriendin werkte samen met Andrew van Hooijdonk, inmiddels key accountmanager bij Krohne, en spoorde hem aan Didie eens uit te nodigen voor een kopje koffie. 

Hun ouders zijn inmiddels gepensioneerd, maar Didie is dochter van een gemeenteambtenaar en onderwijzeres. Andrews vader werkte als instrumentenmaker op vliegbasis Rijen, zijn moeder als conciërge op een school. 

In oktober 2015 vroeg Andrew haar ten huwelijk in Venetië. Didie voelde het al aankomen, want ze vroeg hem: ‘Waar is die ring nou?’ En Andrew ging blij op z’n knieën, want hij liep er al dagen zenuwachtig mee rond. 

Ze trouwden op 16 december 2016 in de Catharinakerk van het Begijnhof in Breda, met 100 aanwezigen – waaronder Andrews dochter Robin (10) en zoon Freek (7) uit zijn eerdere huwelijk, en hun gezamenlijke zoontje Christopher (3). 

Rond middernacht liepen ze door de drukste kroegenstraat van Breda naar het hotel. Didie liep inmiddels op gympen en had het colbert van Andrew omgeslagen tegen de kou. Omstanders begonnen spontaan te applaudisseren. De huwelijksreis ging naar IJsland.   

(geschreven door Nikki Sterkenburg, foto Manon de Koning)

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?