Menu
mindful leven

Didie Retreats steunt een eerlijke wereld

Een eerlijke wereld met Didie Retreats en partners

Didie Retreats is partner geworden van OneWorld. Dit is het grootste Nederlandse (online) magazine voor een rechtvaardige wereld. OneWorld biedt vanuit hoogwaardige journalistiek een handelingsperspectief om onderbouwde keuzes te maken, duurzaam en eerlijk. En dat past perfect bij alles waar ik me voor inzet met mijn lezingen, evenementen en reportages.

Dankzij het partnerschap kan ik met Didie Retreats meer impact maken in onze samenleving.

Door onderdeel te zijn van het OneWorld netwerk en samen maatschappelijke verandering teweeg te brengen draag ik bij aan compassie en verdraagzaamheid in onze wereld. OneWorld heeft verschillende platformen die grote actuele maatschappelijke thema’s behandelen, zoals de energietransitie, migratievraagstukken en identiteit. Bewust leven, zelfonderzoek en compassie – centrale thema’s bij Didie Retreats – sluiten hier naadloos bij aan.

En het onafhankelijke karakter van OneWold draagt bij aan de transparantie van mijn eerlijke missie.

Deze samenwerking betekent veel voor mij. Ik volg het platform al jaren en kan me – als gediplomeerd journalist en communicatiewetenschapper – erg goed vinden in de positionering van OneWorld. Ook herinner ik mij nog het tijdschrift IS dat een voorloper is geweest van het platform.* Vanuit mijn sociale betrokkenheid met wereldproblematiek werd ik altijd geraakt door de verhalen uit landen waar welzijn niet vanzelfsprekend was.

Journalistiek voor rechtvaardigheid, noemt OneWorld het. Een eerlijke wereld is haalbaar.

En daar kan ik me helemaal in vinden: de wereld moet én kan rechtvaardiger. ‘We leggen de vinger op de zere plek, zijn niet bang voor pijnlijke gesprekken en hebben niks met heilige huisjes’, aldus OneWorld. En net als ik zoeken de betrokken journalisten altijd naar oplossingen en praktische veranderingen. Verrassen met nieuwe invalshoeken, dwarsverbanden of ongehoorde perspectieven. ‘Zodat je nieuwe dingen leert en nog bewuster wordt dan je al was’.

Vooruitgang bestaat bij de gratie dat niets in beton is gegoten.

motto van dejournalisten op OneWorld.nl

Komende tijd zal je Didie Retreats dus regelmatig tegenkomen op OneWorld en andersom, want de artikelen van OneWorld bieden de verwondering die we als mensen nodig hebben. Laat je inspireren door actuele en eerlijke reportages over onze samenleving.

*) OneWorld bestaat sinds december 2011 en is het resultaat van een fusie tussen het tijdschrift IS (Internationale Samenwerking), het tijdschrift OnzeWereld en de vacaturebank OneWorld.nl.

Eerlijk leven en verdraagzaamheid in de samenleving
Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?