Menu
simple living

Zelfinzicht dankzij Sonja?

zoet eten

Waarom zijn we nu massaal aan de Sonja Bakker geslagen? Ongelooflijk. Hoe moeilijk is het te bedenken dat je voor een gezond leven en een prettig lijf vooral gezond moet eten! Dat is toch logica van de kleuterschool. Waarom staat haar boek al maanden op 1 terwijl je zelf toch ook kan bedenken dat je na twee repen chocolade dikker wordt dan ervoor. Vooral wanneer je deze opeet na acht uur en vervolgens onderuit zakt op de bank.

Ik vind het fantastisch voor Sonja en ik mag hopen dat ze er schatrijk van wordt.

Wat mij betreft mag ze al die vrouwen die niet zonder haar kunnen, nog veel meer geld vragen. Immers als ze zo’n beperkte hersencapaciteit hebben dat ze het zelf niet kunnen bedenken, dan zullen ze vast en zeker ook meer geld willen uitgeven voor een boek deel 2, 3 of 10.

Niet alleen dertigers, veertigers of vijftigers, ook meiden van midden twintig zijn aan de Sonja Bakker.

Tupperware bakjes gevuld met haar dagschotels staan op tafel tijdens de lunch. Terwijl menig lunchtafel op het werk al vol staat met tomaten, komkommers, sla, bruine boterhammen, karnemelk en kipfilet. Wat is daar ineens mis mee! Als iemand me dat kan uitleggen. Zeker, sommige vrouwen hebben een stok achter de deur nodig. En niet te vergeten een feel good story nodig van Sonja herself. “Als zij het kan, kan ik het ook. Zo´n lieve blonde vrolijke en enthousiaste dame, met haar tips ga ik het redden.”

Okay, laat het voor die meiden de gezonde inspiratie zijn die ze nog nooit hebben gehad.

Laat Sonja de vrouw zijn die ze afhelpt van 5 kilo. Ik vind het alleen wel lichtelijk, of gewoon gigantisch dom, dat je pas actie onderneemt als Life & Cooking verkondigt dat het goed is wat ze doet. Luister alsjeblieft naar je eigen hart of je eigen lijf. Als je de trap niet opkomt en je je broek niet meer past, dan weet je zelf toch ook wel wat er fout is. Of denk je dan nog steeds dat het aan je ongesteldheid ligt?