Menu
mindful leven

Dromen van nu?

Updated 06/12/2019
dromen van nu

Ik heb regelmatig een stevige peptalk nodig; omdat ik even de weg kwijt ben of alles tegenzit. Ook als er niemand in de buurt is. Dan is het hartstikke handig als je het zelf ook op de rit krijgt. En daarom heb ik mijn ‘rugzakje’ inmiddels gevuld met een flinke dosis positivisme. En het werkt. Want als het even niet zo zonnig is, duik ik in mijn dagdroom en kom ik met een stralende glimlach boven.

Wat ik precies doe? Ik focus me op wat er zich afspeelt in het moment zelf.

Op wie ik ben geworden en wat ik allemaal kan. En dan dringt het tot me door dat ik, net als ieder ander, een stevige weg heb afgelegd om te komen waar ik nu ben. En dat ik al die ontberingen heb doorstaan, klein of groot. Ik heb me er doorheen geworsteld en ben aangekomen in een bewustzijn dat uniek is. Mijn leven.

Ja, ik leef mijn droom. Een aaneenschakeling van kleine wensen (een dag vol snoepjes) tot levensgrote gebeurtenissen (een gezonde zoon). Groot, klein, eenvoudig, complex, alles komt op mijn roze wolk voorbij. En zonder enige aarzeling overstijgen ze de realiteit; mijmeren over alles wat mogelijk is. Het is deel van mijn persoonlijkheid; als de adem die mij verblijdt. Zonder dromen geen lucht.

En zo’n peptalk is er voor iedereen.

Want hoe je leven er ook voor staat, in welk hoogtepunt of dieptepunt je nu verkeert, je bent er wél mooi gekomen. Al die stappen, je hebt ze allemaal gezet. Of je nu in een opwaartse flow of juist moeilijke fase zit, telkens opnieuw word je wijzer, rijker en een completere versie van jezelf. Bovendien komt er nog zoveel moois aan. Dus vergeet niet stil te staan bij jouw avontuur en laat ruimte voor alle dromen die op je pad komen.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?