Menu
persoonlijk

De creatieve wereld in de spotlight

Updated 11/04/2021
modebelofte design

Ik merk steeds vaker dat mijn levensmotto ‘mindful leven met een knipoog’ ook geldt voor de manier waarop ik werk en de projecten die ik doe; serieuze klussen met een frivole touch. Like it. Live it. Mijn meest recente project is er zo eentje: Philips Lighting en Dutch Design Week (DDW). Philips vroeg me om samen met Dutch Design Week een ‘light & fashion minded’ evenement te organiseren. Doel? Professionele verlichting neerzetten in een creatieve wereld. We kozen ervoor om twee exposities te verlichten: Dutch Design Awards (design top van Nederland) en Modebelofte (fashion talenten uit de hele wereld).

Na weken voorbereiding en enkele dagen van daadwerkelijke opbouw stonden daar twee mindblowing expo’s.

Een groot deel van de 250.000 bezoekers van de Dutch Design Week bezochten de expo’s, evenals tachtig Europese klanten van Philips, collega’s, vrienden en internationale pers. En natuurlijk kwamen mijn vriend en ouders even langs (mijn zoontje bleef bij de oppas, in afwachting van de eerste design-luier). Het was geslaagd; happy everybody!

Voor mij persoonlijk was het een geweldig creatief project.

Ik kreeg de kans kreeg iets te betekenen voor gevestigde ontwerpers en buitengewoon energieke talenten. Mensen die mij raken omdat ze met zoveel passie en focus werken aan hun droom. Iets wat mij wel ligt… Denk aan: Viktor&Rolf, Aziz Bekkaoui en Liselore Frowijn.

Verder was het erg bijzonder omdat ik niet had kunnen voorzien dat ik na een ‘design-pauze’  van bijna twee jaar opnieuw onderdeel zou zijn van een top 3 expo bij de DDW. In 2011 en 2012 was ik namelijk verantwoordelijk voor de Eindhovense Graduation Shows (tijdens DDW) en de Italiaanse Salone Del Mobile expo’s (2012, 2013); allebei events van mijn toenmalige opdrachtgever Design Academy Eindhoven. Kort daarna had ik de designwereld vaarwel gezegd vanwege mijn (zware) zwangerschap, maar wonder boven wonder zat ik er nu – via Philips – weer middenin. Bijzonder hoe dingen kunnen lopen…

Anyway, dank aan alle teampartners voor deze sublieme ervaring en vooral hulde aan iedereen die de wereld een stukje mooier maakt met design!

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?