Wat kies jij? Sinterklaas chocolade van cacao geteeld door kinderen in West-Afrika. Of sinterklaas letters waarmee boeren een leefbaar inkomen ontvangen zodat hun kinderen naar school kunnen? De prijs is gelijk en op smaak hoef je geen concessies te doen. Lang zoeken is ook niet nodig. Want je koopt Fairtrade sinterklaas chocolade gewoon bij de Lidl, Plus of Albert Heijn. Voor mij is het duidelijk.
Waardigheid, daar kies ik voor.
En dus koop ik Fairtrade chocolade kruidnoten en letters.
Zodat de boerengezinnen een menswaardig bestaan kunnen opbouwen. Liefdadigheid hoeven ze niet, dat hebben ze ons zelf verteld. Nee, ze willen net als wij een eerlijke prijs voor het werk dat ze uren achter elkaar doen. Genoeg geld om naar de dokter te kunnen gaan, een paar meubels te kunnen kopen en eten te maken voor hun – vaak grote – gezin. En dat lukt ze niet met 0,67 euro per dag voor een dag keihard werken.
Hoe moeilijk kan het zijn?
Sinterklaas is het mooiste chocoladefeest van Nederland.
Laten we massaal voor eerlijk gaan. Op die manier krijgen de boerengezinnen een faire prijs en vieren we samen een eerlijk feest.

Wil je zelf ontdekken waarom Fairtrade chocolade net zo lekker smaakt als andere letters en kruidnoten? En ben je benieuwd naar het uitgebreide assortiment? Check dan de Max Havelaar website voor eerlijke sinterklaas chocolade.
Iets lekkers maken met Fairtrade chocolade?
Als je Fairtrade chocolade in huis hebt, kun je er ook de lekkerste recepten mee maken. Samen met je gezin bakken om het sinterklaasfeest te vieren. Max Havelaar heeft een paar geweldige recepten gemaakt met foodmaker en fotograaf Ingrid Hofstra en styliste Anne van Midden. Reken maar op een origineel en ontzettend smaakvol resultaat!

Choco kruidnoten paradijs
Ingrediënten:
- 150 gram Fairtrade pure chocolade
- 250 gram Fairtrade melkchocolade
- Kruidnoten en strooigoed
- Verkruimelde kruidnoten
- Granaatappelpitjes
Bereiding:
- Smelt de chocolade au-bain marie.
- Roer daarna alle verkruimelde kruidnoten er doorheen.
- Pak een cakevorm (met bakpapier) en giet daar het mengsel in.
- Vervolgens verdeel je de kruidnoten, strooigoed en granaatappelpitjes over de chocolade.
- Plaats je cakeblik minimaal vier uur in de koelkast.
- Haal alles uit de cakevorm en snijd in grove stukken.
Smullen maar!
Bewaar je chocolade in de koelkast.