Menu
persoonlijk

Familiefoto aan zee

Updated 23/06/2022
familie fotoshoot strand

Niks zo moeilijk als fotografie van mensen. Het vastleggen van emotie, karakter en interactie is wat mij betreft een ambacht. Ik was al eerder onder de indruk van het werk van Hanke Arkenbout, maar mijn verwondering gaat verder (overigens hebben Hanke en ik een bijzonder plan gemaakt voor een shoot in december, maar dat houd ik nog even geheim).

Eind vorig jaar hadden mijn broer en ik een fotoshoot aangeboden aan mijn ouders. De keuze voor de fotograaf was geheel willekeurig, maar de locatie niet: de zee. Een prachtig decor voor een familie die inmiddels uit tien mens(jes) bestaat. Ik had geen enkele verwachting van de shoot, behalve het feit dat we eindelijk eens met z’n tienen op de foto zouden staan. En dat de Nederlandse kust – waar ik zelf altijd erg blij van word – ons zou omlijsten.

Gezien ons Hollandse weer was de shoot al eens uitgesteld, maar deze maand was het eindelijk zover.

In etappes verschenen we op het strand; mijn ouders uit Wijchen, mijn broer en zijn gezin uit Hoofddorp en ikzelf met gezin vanuit Breda. De fotograaf bleek een duo van twee jonge blonde zussen die met alle gemak een spiegelreflexcamera bedienden. Deel 1 bestond uit een solo sessie waarna een spontaan tweede deel volgde waarin we een mix & match creëerden van volwassenen en kinderen.  Ik hield mezelf nog steeds voor dat het resultaat eenvoudig, ‘vlak’  en weinig inspirerend zou zijn. Te meer omdat ik inmiddels verliefd was geworden op het werk van Hanke.

Na een half uur stonden we allemaal op de foto. Zelfs ons zoontje van 7 maanden had zijn fotoshoot entree gemaakt doordat hij een paar seconden overeind wist te blijven (waarna hij tot hilarisch vermaak in slowmotion met zijn bolletje in het zand dook). Het fotograaf-duo zette alles op de laptop en niet veel later konden we het resultaat bewonderen. We hadden er ver voor gereisd, lang op gewacht, maar dit resultaat, na zo’n spontane shoot, zomaar op een zomermiddag aan zee…
Ik moet toegeven: ik was onder de indruk.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?