Menu
mindful leven

Persoonlijke fotografie van Tibetanen

Updated 10/11/2021
tibet fotografie

Eind jaren negentig verbleef ik regelmatig in Israel en leerde ik Frédéric Lemalet kennen. Een Israelische jongeman met een Franse achtergrond. Het was een echte avonturier die elk baantje aanpakte dat op zijn pad kwam, mits het in de natuur was. Destijds sprak ik hem af en toe, meer niet. Dat was in ieder geval genoeg om een blijvende herinnering aan hem te houden.

Bijna vijftien jaar later kwam ik weer in contact met hem nadat ik van een andere Israelische kennis had gehoord dat hij maanden achter elkaar in Tibet verbleef om foto’s te maken van de Tibetanen. Op dat moment (augustus 2010) kwam ikzelf net terug van een reis naar Tibet die grote indruk op me had gemaakt. Het feit dat Frédéric dus in Tibet was terwijl ik daar had rondgereisd, was voor mij onvoorstelbaar. Had ik hem maar even kunnen spreken. Want mijn verblijf in Tibet was een behoorlijke beproeving en een persoonlijk contact had me mogelijk wat meer rust gegeven.

Ik werd wel extra nieuwsgierig naar de Tibetaanse foto’s van Frédéric.

Had deze avonturier ook de creatieve vaardigheden om de Tibetanen op authentieke wijze vast te leggen op beeld? De mensen die ik juist enkele weken daarvoor had ontmoet in levende lijve? Ik kan je direct zeggen dat Frédéric dit als geen ander voor elkaar heeft gekregen. Geweldig werk maakt hij dat me diep raakt. Afgezien van de geweldige portretten kom je er zo ook achter dat deze fotograaf vanuit zijn hart alle Tibetaanse ontberingen wil doorstaan (extreem weer, hoogte, schaarste eten) om dit volk te vereeuwigen.

Een selectie van zijn foto’s:

tibet fotografie in beeld
Foto: Frederic Lemalet
tibetanen in beeld
Foto: Frederic Lemalet
tibetanen in beeld
Foto: Frederic Lemalet
Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?