Menu
mindful leven

Leer bewust leven zoals je ooit leerde lopen

Updated 11/04/2021
leer bewust leven vanuit rust

Het begin van een bewust leven. Ga stilstaan en adem diep in. Je kunt kiezen voor ellende of plezier. We hebben allemaal de routine van het negatieve waar we naartoe vluchten. Stop jezelf te kwellen. Kies voor je mooiste leven.

Ik heb te veel mensen gezien die een zwaar leven lijden, maar nog veel meer helden die ondanks de grootste ellende gelukkig zijn. Iedereen verliest mensen en we kunnen niet zonder elkaar. Maar er is zoveel om voor te leven, zelfs als de wereld je overdondert.

Ga jij voor rust of nóg meer stress als je toch al niet meer kunt?

Reageer je met boosheid omdat je diep van binnen altijd woedend bent? Voel jij je bij het minste of geringste schuldig, omdat je dat nu eenmaal van jezelf bent gewend? Waarom zoek je geen nieuw ‘thuis’? Een plek waar het vrolijk en zonnig is! Kies bewust, iedere dag opnieuw.

Je kunt blijven hangen in oud gedrag en je laten overrompelen door alles wat op je afkomt. Maar waarom stop te reageren vanuit gewoonte. Al die stress. Word je daar rustiger van? Krijgt de avonturier in jou dan een leuker leven? Heeft je gezin daar echt wat aan? Nee.

Kies voor bewust leven en geluk. Ook als je daarvoor moet strijden.

Ik weet er alles van. Lijden is makkelijker dan de positieve draad oppakken. Je baden in verdriet voelt vertrouwder dan uit de ellende breken en op de voorgrond staan. Maar klim eruit.

De wereld wacht op jou, iedere dag opnieuw.

Je weet niet hoeveel mensen jou nodig hebben, hoe vaak je iemand raakt. Jij doet ertoe en hebt energie voor een schitterend leven. Het gaat erom dat je daarvoor de vrijheid voelt en er iets mee doet.

Bewust van dit mooie leven.

Het gebeurt allemaal recht onder je ogen. Heb eerbied voor je leven. Als je nog een week te leven zou hebben, wie zou je bellen, wat wil je zeggen, wat ga je doen? Wacht niet met leven tot je de dood in de ogen kijkt. Geen excuses voor jouw avontuurlijke leven. Maak je gezin deelgenoot van je avontuur.

Kies voor je beste leven.

Laat dit de dag zijn waarop je zegt: het is genoeg geweest. Ik wil alles voelen, beleven. Ik wil verbonden zijn met de mensen van wie ik houd. Niet langer achter alles aanrennen. Geen idealen die niet de mijne zijn. Word de persoon die je nu bent. Vertel jouw verhaal. Niet dat van anderen. En spreek jezelf toe. Neem afscheid van de chaos en negatieve emoties. Kies rust, aandacht en plezier. Je bent vrij om te kiezen. Niemand gaat dat voor jou doen.

Welk voorbeeld wil je voor je gezin zijn?

Hoe wil jij in het leven staan? Mindful met aandacht of gejaagd en ontevreden. Sta jezelf niet langer in de weg. Zie wie je echt bent. Bevrijd jezelf van alles wat je als kind moest zijn. Toen heb je geleerd te overleven. Nu heb je de tijd om aan jezelf te werken. Doe er iets moois mee. En laat je niet misleiden door je brein dat voortdurend zoekt naar gevaar en situaties vergelijkt.

Wat anderen van je denken doet er niet toe.

Verspil daar geen energie aan. Je gaat er nooit achter komen en bovendien zal het nooit de waarheid zijn. Want iedereen bekijkt het leven vanuit zijn eigen perspectief. De avonturier in jou kan altijd aanwezig kan zijn. Eenvoud is een voorwaarde om je hart te volgen. Je hoeft aan geen enkel ideaal te voldoen, behalve dat van je authentieke zelf.

Ontdek je persoonlijke waarden.

  • Stop.
  • Haal adem.
  • Ga bewegen.
  • Kijk met nieuwe energie naar je eigen verhaal.
  • Herpak jezelf.
  • En kies voor een mindful leven

Laat je niet verlammen, maar geef alles wat je hebt. Geen resultaat? Probeer het volgende plan. Nog steeds geen succes? Pak iets anders op. Geef niet op. Leer bewust te leven zoals je ooit hebt geleerd te lopen. Blijf niet hangen in wat je niet wil. Dan blijf je jezelf tegenkomen. Focus op wat je wel wil. En word kieskeurig in je contacten. Je wordt met wie je omgaat… Blijf niet stilzitten en piekeren. Eerst bewegen en daarna vanuit de energie een gericht plan uitwerken.

Stel de juiste vragen voor jouw leven:

  • Wat is je doel?
  • Hoe ga je dat bereiken?
  • Wat moet je daarvoor doen?
  • En wat moet je daarvoor laten?

Moet je iets nieuws leren? Ga een cursus volgen. Zit je vast in gedachten? Ga erop uit. Of neem je gezin mee op reis. Zoek plekken waar geen prikkels zijn, en vooral veel natuur, zee, zon en wind. Samen rennen door de duinen of verstoppertje achter de bomen, een bos is snel gevonden. Er ligt een mindful avontuur op je te wachten.

Leef bewust vanuit kansen, zeg nee tegen beperkingen.

Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Zet je droom duidelijk op papier en stop met concessies doen. Het leven is te kort om spijt te hebben. Mijn balans heb ik gevonden na jaren onderzoek, experimenteren en analyse. Ga op expeditie. Jouw avontuur.

bewust leven
Voluit leven (foto: Patricia Fotografeert)
Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?