Menu
mindful leven

Geef een origineel kerstcadeau

Updated 02/02/2022
kerstcadeau bijzonder

Wordt het deze kerst een duurzaam geschenk, iets aparts, een smaakvol presentje of een buitengewoon decadent cadeau? Het is altijd weer een gepuzzel: wat moet ik dit jaar kopen en hoe blijf ik origineel? Doe inspiratie op met onderstaande ideeën voor een klein of een exceptioneel groot budget. Wat je ook kiest, bedenk altijd dat een mooi cadeau met aandacht en liefde wordt gekocht en gegeven. Een oprecht gebaar is onbetaalbaar.   

Functioneel Noors design

Dit is geen gewone eland. Het is een sfeervol designproduct van twee Noorse ontwerpers die zich hebben laten inspireren door de Noorse natuur. Deze Trond Svengård en Ove Rogne wonen in het noorden van Noorwegen waar ze regelmatig oog in oog staan met elanden. Verder hebben deze mannen, en dat geldt voor nagenoeg alle Noren, erg veel behoefte aan sfeervolle verlichting thuis gezien de vele lange donkere dagen in dit land. Deze combinatie heeft geleid tot de creatie van Moo onder het label van Northern Lightning. De lamp – of beter gezegd, dit kunstwerk – kun je zowel binnen als buiten ophangen. Dat maakt de prijs was zachter. Immers, heb je genoeg van je Moo bij de kerstboom, dan kun je hem in het voorjaar naar buiten verhuizen (€ 950,-)

kerstcadeau noors design
Kerstcadeau uit Noorwegen (Northern Lightning)

Kleine kerstverrassing

Geen kerst zonder boom. Maar niet iedereen heeft zin in of de ruimte voor deze groene sfeermaker. Dan is deze Piccolino van het Nederlandse merk It’s about RoMi een speels alternatief. Deze kerstboom is gemaakt van geblazen glas, evenals de twaalf versieringen. Vanwege zijn 16 centimeter hoogte kun je zelfs overwegen meerdere exemplaren of zelfs een heel bos cadeau te geven (€ 10,95).

kleine kerstverrassing
Een kleine kerstverrassing (It’s about RoMi)

Interieur geur voor de feestdagen

Geurkaarsen geven je interieur een feestelijke touch. Dergelijke kaarsen zijn tegenwoordig overal te koop. Maar, er bestaat een groot verschil in kwaliteit. Je kent vast en zeker wel de teleurstelling dat je een heerlijke geur hebt gecreëerd, maar dat de kaars al na enkele uren is opgebrand. Voor een goede kaars die haar geur behoudt én langer meegaat dan deze kerstdagen, moet je letten op de kwaliteit. Daar betaal je ook voor. En natuurlijk ook voor de uitstraling, de exclusieve geur en het merk. Zo kun je ruim vijftig uur genieten van de Rugosa kaars van het Britse merk Designers Guild. Met de geur van exotische frangipani bloemen geeft deze kaars een zoete herinnering aan de feestdagen in combinatie met de finesse van jasmijn, magnolia en roos (€ 35,-). 

interieurkaars voor kerst
Interieurkaars voor kerst (Designers guild)

 

Feestelijke valsheid aan tafel

Fake for Real is een verrassend en mooi visueel spel dat je met z’n allen speelt, voor of na het kerstdiner. Dit memory spel wakkert de gemoederen aan door telkens een set kaarten te presenteren waarbij je moet beoordelen wat ‘echt’ of wat juist ‘vals’ is. De zestig kaarten behandelen historische en moderne onderwerpen waarbij je soms bijna niet door hebt wat door de natuur is voortgebracht en wat de mens zelf heeft gemanipuleerd. Leuk cadeau als je niet alleen visueel, maar ook inhoudelijk gestimuleerd wilt worden onder de boom (€ 15,-)

kaartspel voor de feestdagen
Kaartspel voor de feestdagen (Bis Publishers)
Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?