Menu
mindful leven

Gewone mensen die ongewone dingen doen

Updated 08/03/2023
signeren heldenboek door Didie

Een boek over helden. Geen wereldbekende heiligen, maar gewone mensen die ongewone dingen doen. Dat was het vertrekpunt van Goed Volk, het heldenboek van Breda. Als lid van de denktank en marketingexpert met een liefde voor boeken dacht ik grondig na over het concept. Samen met initiatiefnemer Anita van der Helm (Stichting Present) en communicatiestrateeg Marja van Lieshout ontwikkelden we een eigentijds heldenboek om iedereen te inspireren een gewone held te zijn.

Achter de titel Goed Volk gaat een mooie gedachte schuil:

“We leven ons leven. Het kabbelt voort en neemt ons mee. Totdat we op een dag iets meemaken waardoor we beseffen dat het anders kan. Omdat we niet op een eiland leven en de samenleving ons nodig heeft. We gaan de uitdaging aan, zonder te weten wat het brengen zal. Maar dat maakt niet uit, we hebben de beste intenties. We zijn immers gewoon… goed volk.”

Pijn omzetten in kracht

Naast de marketingplannen voor het boek had ik de eer om een van de heldenverhalen te schrijven. Het ongewone verhaal van Philip Oronsaye, de man die pijn omzet in kracht. Dit indrukwekkende verhaal alsook de inzichten van de andere helden zijn te lezen in het boek Goed Volk. De verhalen van de mensen zijn heel verschillend, maar allemaal geven ze hoop en brengen ze het beste in zichzelf en de samenleving naar voren. Het schrijven van een heldenverhaal heeft mijn ogen geopend.

Dit boek heeft me in verbinding gebracht met prachtige mensen

Ik heb ontdekt dat helden niet ver weg, maar gewoon bij mij om de hoek wonen en zich pas laten zien als daarom expliciet wordt gevraagd. Zíj staan niet in de schijnwerpers, dat laten zij over aan de mensen die geholpen moeten worden. Ik bewonder alle helden in het boek en ben ze daarom extra dankbaar, dat ik mijn schrijf- en marketingervaring voor hen mocht inzetten om dit boek tot een succes te maken.

goed volk lancering
Presentatie van heldenboek door Joep Schreuder
samen boeken kijken
Met mijn zoontje bij de presentatie in de boekhandel
klaas dijkhoff en didie schackman
Klaas Dijkhoff ontvangt eerste exemplaar van het boek
heldenboek lancering met didie
Anita van der Helm, initiatiefnemer van Stichting Present
Didie en heldenboek Breda
Samen met mijn held Philip
signeren heldenboek door Didie
Het signeren van het boek Goed Volk

Helden verdienen meer…

Omdat het boek zo goed ontvangen werd, werken we inmiddels aan een opvolging: Helden, het magazine. En dat is niet zo vreemd, want er zijn meer helden dan je denkt. En vrijwilligerswerk is niemand vreemd.

heldenboek in de krant
De helden uit het boek samen in de krant.
Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?