Menu
mindful leven

Ontspanning voor je gezin

Updated 08/04/2022
gezellig gezin

In mijn leven als dertiger (om precies te zijn 36) maak ik verschillende fasen door; single, LAT-relatie, samenwonend met stiefkids, samenwonend en samengesteld… Aldus ben ik nu een dertiger met partner, juweeltje van een zoon en twee stiefkids. Dat mijn interesse daardoor verschuift, mag duidelijk zijn. Maar, ik koester mijn liefde voor creatieve producties waar ik echt wat aan heb.

Deze week was ik weer ‘lucky’.

Tijdens showUP, een eigentijdse, intieme vakbeurs voor interieur en lifestyle in de Amsterdamse Westergasfabriek, raakte ik in gesprek met Wendy Houben. De vrolijke, spontane, kleurrijke standhouder bleek mede-eigenaar van Gezinnig, een uitgever van gezinsproducten.

Ik werd vooral aangetrokken door haar ‘appels met een labeltje’; de ene appel voorzien van een label met het hoofd van een zebra, de andere appel met het achtereind van het gestreepte dier. Wat bleek: om uit te delen als traktatie op school voor kids die nog niet kunnen lezen. Geef elke kleuter in de klas een appel met een halve afbeelding en laat ze hun ‘maatje’ zoeken. Plezier gegarandeerd. En… no more traktatiestress voor ouders! Het enige wat drukbezette papa en mama nog moeten doen is appeltjes kopen en labeltjes knopen.

Nu heb ik zelf, met een zoontje van acht maanden, nog weinig traktatiestress.

Bovendien is hij jarig op tweede kerstdag en zal hij, net als mama die jarig is op oudejaarsdag, pas trakteren na een lange kerstvakantie. Maar, mijn plannetje is al klaar: oliebollen met labeltjes van kerstmannen in tweeën. Alhoewel, om te voorkomen dat ik gelijk wordt gezien als verknipte mama, moet ik misschien twee halve kerstbomen kiezen…

Anyway, Wendy heeft met haar team nog veel meer verzonnen.

Helemaal raak: het Tafel Kletsboek. Een boek vol praatjes, oefeningen, weetjes en opdrachten om niet alleen de maag, maar ook de geest van het gezin te prikkelen. Met ons vijfdelige gezin heb ik inmiddels ervaren dat zoiets zeer welkom is. Tomaten vermommen in saus, erwten verstoppen onder gegratineerde kaas; het is best vermoeiend. Dan is een verfrissend geintje met een creatief boek erg fijn: dobbelen voor het aantal happen dat je gaat eten of gewoon je bord doorschuiven na iedere hap. Bovendien worden niet alleen de kids, maar ook de ouders aan het denken gezet: welk gerecht zou je een week lang kunnen eten? En wat is jouw meest vreemde eetplek?

Tenslotte toonde Wendy mij het Relax Kletsboek.

Helemaal in mijn straatje. Want als voorvechter van mindful living, wil ik niets liever dan mijn zoontje de ruimte gunnen om in rust op te groeien met aandacht voor ‘de dingen die gebeuren’. Dit boek zit boordevol pagina’s waarin je met je kids mediteert, oefeningen uitvoert of aandachtig spelletjes speelt. Ik kijk nu al uit naar een middagje met mijn lieverd waarbij we ‘een geduldige krokodil’ nadoen, dromen over toverzaadjes, aandachtig druifjes eten en samen ‘krioelen als mieren’. Wendy gaf me dit Relax Kletsboek mee naar huis. Ik heb het ingepakt voor de eerste verjaardag van mijn ondeugende druktemakertje met de tekst: ‘voor mijn prinsje, omdat alles wat je aandacht geeft, groeit’.

Ps: ik wil nog even een speciale vermelding maken voor First Eet. Vol respect zie ik hoe mijn vrienden Lisa en Ted een nieuwe onderneming in de markt zetten voor eerste hulp bij lekkere trek. Zij verzorgden de catering tijdens deze showUP beurs. Het eten was heerlijk verzorgd door een buitengewoon enthousiast en gemotiveerd team. 

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?