Menu
mindful leven

Recensie Jamie magazine, tasty!

Updated 08/06/2022
jamie oliver eerste nummer

Vandaag was het zover. In de juiste omgeving (zon, outdoor, briesje, vogels) mocht ik mijn zintuigen verwennen met het eerste nummer van het Nederlandstalige Jamie magazine. Inderdaad, het culi-magazine van Mr. Oliver himself (nee, niet Jamie Lee Curtis, Jamie Foxx of Jamie Cullum). Als liefhebber van pasteltinten én van mat, ruw papier was ik natuurlijk direct enthousiast over de cover. Prima vormgeving, lekker leesbaar en wat mij betreft daardoor al € 5,95 waard.

Het blad wordt uitgegeven door Veen Magazines, tevens uitgever van bladen zoals Maarten en Filosofie Magazine. Dit bedrijf heeft de licentie van de Britse uitgever weten binnen te halen. Dus voor de verandering een hele mooie titel in ons land die niet uit de koker van van media-gigant Sanoma Uitgevers komt. De vormgeving is in handen van Formlab. Dit creatieve bedrijf heeft onder meer titels zoals Avant Garde Men, Living (reeds ter ziele) en Link Magazine in het portfolio. Wat mij betreft zijn Veen Magazines en Formlab, in samenwerking met het Britse redactieteam, geslaagd in de lancering van de Nederlandstalige uitgave.

Qua inhoud word je natuurlijk direct geïnspireerd door de geweldige recepten met de prachtige foto’s.

Omdat ikzelf vooral graag ‘kijk’ naar mooie vormgeving, tekstuele cadeautjes en composities van kleur en woorden, kan ik de culinaire inhoud en de recepten niet beoordelen. Maar wetende dat alles wordt gevoed door het signatuur van Jamie Oliver, twijfel ik geen moment aan de inhoud van al dit lekkers. Er is genoeg moois om jezelf twee maanden lang bezig te houden in de keuken (het 130 pagina’s tellende blad verschijnt inderdaad 6x per jaar).

Voor lezers die niet alleen willen koken, maar ook willen genieten van beeld (me, myself & I) is de afwisseling in het magazine zeer welkom. De reisverhalen en korte stukjes over Nederlandse culi-tips zijn in een ontspannen ritme verwerkt. Je kunt het magazine in grofweg een half uurtje goed doorbladeren. Wil je echt alles lezen (en het ook voelen!) dan ben je zeker 1 tot 1,5 uur zoet. Oh ja, dat zoete mag van mij wel wat meer. Maar da’s natuurlijk de persoonlijke ‘sugar-addiction’. Dat verklaart ook wel mijn voorkeur voor het heerlijke recept van de Pasta Genovese van Katie Caldesi.

Het juni/juli nummer is nu te koop en 14 juli ligt het volgende nummer in de winkel. Lees je dit bericht ‘s avonds laat en kun je niet wachten tot je jouw Jamie in handen hebt, kijk dan alvast even op de site van Jamie magazine. Enjoy!

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?