Menu
mindful leven

Jezelf uitvinden in 3 stappen

Updated 02/02/2022
jezelf uitvinden

Ik kan het ontzettend waarderen als mensen hun kennis en ervaring op papier zetten om anderen te helpen. Want ik weet als geen ander hoeveel tijd en energie het kost om je eigen vanzelfsprekende gedachten te ordenen op papier. De Belg Krist Pauwels nam er de tijd voor. Gelukkig maar, want dankzij zijn inzicht als communicatie expert en coach heeft hij een makkelijk leesbaar handboekje geschreven waarmee hij je helpt het beste uit jezelf te halen. En dat begint met:

Het loslaten van het vastgeroeste hokjes-denken.

Zelfbewust beeld

Hokjes maken ons leven makkelijk. Het zorgt ervoor dat we snel inschatten met wie we te maken hebben en hoe we iemand kunnen benaderen. Dat doen we sneller dan we zelf in de gaten hebben. Niet alleen bij mensen die we ontmoeten, maar ook bij onszelf. We bepalen welke rollen we vervullen en hoe we ons daartoe moeten verhouden. En dat zijn er heel wat. Zo ben ik niet alleen een vrouw, maar ook een moeder, dochter, echtgenoot, zus, nicht, ondernemer en vriendin. En bij iedere rol heb ik een verwachting van mezelf: hoe moet ik me gedragen, wat zeg ik en wat doe ik? Dat schakelen tussen al die ‘personen’ is hartstikke vermoeiend.

Zou het niet heerlijk zijn als je steeds ‘jezelf’ mag zijn?

Een leven in eenvoud, zo zou je het kunnen noemen. En dat is waar Krist ons bij wil helpen. Want het is ontzettend zonde om leeg te lopen op vastgeroest denken en veronderstellingen over wie je allemaal moet zijn. Dat gaat ten kosten van je energie en persoonlijke groei.

Jezelf uitvinden

Onze Belgische coach deelt niet alleen zijn inzichten, hij geeft je vervolgens ook het stappenplan om jezelf opnieuw uit te vinden. Ook beschrijft hij oefeningen om zelfbewust te zijn en te komen tot je diepe emoties en ware ambities. Praktisch en eigentijds. De stappen die je moet nemen?

1.Ontdekken wat jou echt inspireert

2. Je talenten delen met je omgeving

3. En het omarmen van imperfectie

Vooral de eerste stap vereist een grondige aanpak. Krist begrijpt dat en heeft de methode en oefeningen uitgebreid beschreven. Je kunt er direct mee aan de slag. De tweede en derde stap vragen om een verbinding met andere mensen en uiteindelijk onze maatschappij. Deze beschrijving is meer filosofisch van aard, maar wel praktisch toepasbaar in je gezin, familie en werkomgeving.

Je potentie benutten

De zelfhulp gids van Krist snijdt hout. Niet alleen omdat hij zijn gedachten ondersteunt met voorbeelden uit de praktijk, maar ook omdat zijn methode tot zelfbewust zijn verschillende inzichten uit het boeddhisme bevat. Ik herken meditatievormen, aandacht voor het nu, het ontwikkelen van een beginners geest en het aanspreken van al je zintuigen.

Uit je hoofd, in je hart om bezield te gaan leven.

Mét een verantwoordelijkheidsgevoel. Want een vrij leven is volgens de Belgische schrijver geen losbandig leven. Wanneer je de connectie met jezelf en de wereld hebt gelegd, heb je ook de verantwoordelijkheid om het beste van jezelf met de maatschappij te delen.

Zoek de winst niet alleen in jezelf, maar ook in relaties met anderen en je plek op deze wereld.

En dat spreekt mij aan, want je volledige potentie benutten ten gunste van een wereldwijd ecosysteem is wat we nu nodig hebben. Een beetje ego is gezond, maar uiteindelijk doen we het samen en groei je pas wanneer je jouw inzicht deelt met de wereld.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?