Menu
persoonlijk

Kinderopvang en de reacties van andere ouders

Updated 11/04/2021
kinderopvang of niet

Wat een feedback! Geweldig. Ik heb tientallen reacties ontvangen op mijn bericht over mijn worsteling met kinderopvang. Het gaf mij het gevoel er niet alleen voor te staan. En, het maakte mij duidelijk waarom bloggen zo uniek is. Zolang ik schrijf vanuit mijn hart en de herkenning zoek met mijn lezers, komt er een prachtige dialoog op gang. Respect voor de oprechte en directe wijze waarop iedereen reageert.

Wat blijkt: we zijn niet bang om onze gevoelens te delen.

Mits we het idee hebben dat we echt naar elkaar luisteren, elkaar helpen en samen – met een vleugje humor – de complexiteit van het leven doorgronden. Love it!

Overigens is de grootste dialoog op gang gekomen via mijn doorverwijzing op Facebook (reacties en privéberichten). Daarnaast kreeg ik feedback via whatsapp of ‘gewoon’  in real life. De reacties varieerden van ‘Didie, het gaat echt wennen‘ tot ‘ik begrijp je, daarom ben ik juist fulltime mama geworden’. En erg grappig via mijn familie: ‘ik heb mijn zoon gevraagd of hij zich nog iets herinnert van de kinderopvang. Nou, helemaal niets!’

Gelukkig lieten de papa’s ook van zich horen.

Twee mannen mengden zich tussen alle ladies: ‘kinderopvang okay, maar niet te snel en niet te lang’.

Ik mag concluderen dat kinderopvang voor niemand helemaal vanzelfsprekend is. We wikken en wegen allemaal de belangen van ons kind en hebben tijd nodig om te wennen aan het wegbrengen van zo’n klein hummeltje. We bijten door de zure appel heen. En jawel, soms lukt het de balans te vinden tussen happy mama@home en busy mama@work (of papa).

Overigens viel het me wel op dat de fulltime thuismama niet achterover gaat zitten.

Mama@home is giga creatief! Want zodra de kroost naar de opvang of school gaat, is de schoonmaak alles behalve prioriteit. No way, crea-bea it is! Zie hier:

  • Moment & Zo; mama maakt kraamcadeaus
  • Still-Olga; mama heeft een eigen ontwerpatelier
  • Presspower; mama geeft reclame een vorm
  • Nog niet online; mama opent een eigen Bed & Breakfast

En zo ken ik talloze voorbeelden. Laten we elkaar supporten! Dus: voor leuke hebbedingen of overnachtingen checken we eerst het aanbod van de mama’s. Ik zeg: ‘ Made By Mama’. Hell yes! Een nieuw keurmerk is geboren…

By the way: evenveel respect voor de niet-mama’s die keihard werken, zich uitleven op andere projecten of zich inzetten voor de medemens! Laten we dat even niet vergeten. Wat dat betreft kunnen we allemaal meedoen met het ‘ wrestling team’!

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?