Menu
mindful leven

Hotels met een heilig verhaal

Updated 02/02/2022
venetie en de grachten

Dat een Venetiaans hotel het einde van de romantiek kan betekenen, heb ik inmiddels begrepen. En toch wil ik graag terug naar de stad van de bruggen en haar schitterende lagune om bijzondere plekken te bezoeken zoals het klooster en de begraafplaats van San Michele. Gezien mijn liefde voor betekenisvolle plekken en kloosters ben ik ontzettend benieuwd of Venetië mij ook rust brengen kan.

In het hoogseizoen is het afzien in Venetië.

Rustzoekers worden er overlopen door toeristen en het is uren wachten op het terras. Een vriend heeft mij al eens verteld over zijn heerlijke vakantie op de nabijgelegen camping in het laagseizoen, een origineel alternatief. Zo lijken mij de Venetiaanse kloosters ook een manier om de rust te bewaren. Plekken waar iedereen die ontspanning zoekt, rustig kan verblijven, zelfs in het hoogseizoen. Boeddhistisch zal het er niet zijn gezien de katholieke voorliefde van de Italianen, maar enige sereniteit moet er toch te vinden zijn. Niet via populaire reisbureaus, maar door aan te kloppen bij hotels met een heilig verhaal. Daar kun je alles ontdekken over eenvoudig leven.

Daarom vier bijzondere kloosterhotels in Venetië.

Voor iedereen die eens wat anders zoekt dan een toeristisch hotel.

Mediteren in Casa Caburlotto

Dit is een religieus huis waar je kunt verblijven ongeacht je herkomst. Hang de toerist uit of kies juist voor extra rust en bezinning. Casa Caburlotto heeft namelijk een kapel om te mediteren en een riante privétuin om te ontspannen. En dat is vrij zeldzaam voor het dichtbebouwde Venetië. Bezoek het kloosterhotel.

Spiritueel huis in Venetië: Casa Cardinal Piazza

Het spirituele huis, zo wordt Casa Cardinal Piazza ook wel omschreven. Je vindt er rust, eenvoud en ervaart wat religie voor Italianen betekenen kan. Mariabeelden worden afgewisseld met een binnentuin waar je verrast wordt door het gezang van vogels. Een historische, heilige plek voor een mindful bezoek aan Venetië, met je gezin of alleen. Bekijk de mogelijkheden.

Overnachten in een kloostercomplex: Centro Culturale Don Orione Artigianelli

Een prachtig complex met drie kloosters uit de achttiende eeuw en een kloostergebouw uit de vijftiende eeuw. Een plek om de spirituele historie te voelen in combinatie met een weekend genieten van de stad en haar cultuur. Je vindt er alles wat je nodig hebt, maar de kamers zijn sober zoals je van een klooster verwachten kunt. Meer info over dit kloosterhotel van Venetië vind je hier.

Historisch overnachten: Hotel Abbazia

Een religieuze, historische plek van de Karmelieten, dat is hotel Abbazia. Zoals de meeste religieuze verblijfplaatsen word je getrakteerd op een verrassende binnentuin en een elegante salon waar je de broeders van vroeger herkent aan de historische inrichting. In tegenstelling tot de meeste kloosters zijn de kamers bij Abbazia charmant ingericht met een weelderig, kleurrijk interieur. Bezoek het kloosterhotel.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?