Menu
persoonlijk

Koningin Beatrix en Didie

Updated 11/04/2021
Didie Schackman en Koningin Beatrix

Vandaag werd ik gebeld door Dagblad de Gelderlander. De krant was bezig met een artikel over Koningin Beatrix en zocht naar mensen uit Gelderland die haar ooit ontmoet hebben. Inderdaad, ik was één van hen. Als 11-jarig meisje stond ik haar op te wachten in Wijchen. Ik was uitverkoren door de gemeente Wijchen om haar te verwelkomen. De journalist van de Gelderlander vroeg mij naar mijn herinneringen. Die had ik nauwelijks. En wat ik me wel herinnerde, heb ik ‘exclusief’ aan hem verteld.

Dus in afwachting van de publicatie zal ik dat nog even voor me houden. Al was het geen spetterend verhaal. Mijn herinnering en weergave ervan zijn dus summier. Wat ik mij vooral herinner is de jaarlijkse officiële kalender van ‘Ons Oranjehuis’. Want wat schetste de verbazing van mijn (groot)ouders in 1990, een jaar na mijn korte kennismaking met haar: de foto van deze eenmalige ontmoeting was opgenomen in officiële kalender van het Koningshuis (jaargang 43).

kalender Oranjehuis
kalender Oranjehuis

Aldus, een kort relaas over een kleine herinnering aan een groot vorstin.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?