Menu
mindful leven

Liever niet praten, maar voelen?

Updated 04/04/2023
kunst retraite om te leren voelen

Als je klaar bent met praten, zelfacceptatie door kunst: de allereerste Art Retreat. Een droom die uitkomt. Eindelijk heb ik dé vrouw gevonden die precies weet, ehhh… nee…, die precies VOELT wat jij nodig hebt. En laat dit nu de vrouw zijn met wie ik op de middelbare school naar huis fietste. Als we toen eens wisten wat ons nog allemaal te wachten stond. Ondanks al die jaren van onrust en zoeken, of tuurlijk, DANKZIJ die jaren is deze Art Retreat werkelijkheid geworden. Maak ruimte voor je gevoel met Nadja Maria.

Voor Nadja is kunst zoveel méér dan de zoveelste spirituele zoektocht. En dat sluit naadloos aan bij mijn filosofie van het leven. Met mijn retraites wil ik namelijk ook wegblijven van de zoveelste spirituele happy zoektocht. Ik wil mensen prikkelen om terug te gaan naar de hartslag en de adem; precies dat wat maakt dat we een spirit hebben. En dat geeft weer aanleiding om de scheppende kracht te reanimeren. Dát maakt ons uniek. Creëren. Werkelijk handelen en voortbrengen, vormen en verfijnen. Kunst heeft je zoveel meer te vertellen dan het gesproken woord. Het verstand wil dit begrijpen, maar kan het niet. En dat hoeft gelukkig ook niet.

Samen met art teacher Nadja Maria gaat je energie weer stromen.

energie terug vinden tijdens een kunst retraite
Intuïtief werk van kunstenaar teacher Nadja Maria (foto: Nadja Maria Art)

Hoe werkt een Art Retreat? Nadja Maria vertelt.

Ik breng mensen in contact met een emotie, eentje die op dat moment het sterkst aanwezig is. En als dat niet veilig voet, bij een te sterke emotie bijvoorbeeld, dan werken we met een emotie die mensen eerder hebben. In plaats van het verhaaltje bij de emotie voor de 100.000e keer te herhalen, laten we dat verhaaltje even voor wat het is. We gaan met nieuwsgierigheid naar de energie achter de emotie kijken. We laten het gevoel antwoord geven op vragen zoals ‘welke vorm heeft het, welke kleur? Deze antwoorden hoeven vooral niet logisch te zijn, alles mag er zijn.

Ik ken angst bijvoorbeeld heel goed als energie, daar zit vaak iets heel scherps in bij mij.

Art Retreat teacher Nadja Maria

En dat maakt allemaal niet uit, alles mag genoemd worden. We hoeven dan niet exact dat te tekenen wat in ons opkomt, of de kleur die opkomt. Zie het als een tussenstap in die emotie te verkennen, ermee vertrouwd raken vanuit het andere perspectief, die zonder het verhaaltje. Bovendien draag je unieke energie bij je. Er is ruimte om deze te gaan ervaren zonder dat het ingewikkeld wordt. Daarom werk je met laagdrempelige materialen die ervoor zorgen dat je goed kunt intunen bij jezelf. Ervaar wat je echt nodig hebt.

Dat doe je met je intuïtie, niet je hoofd. Laat je leven je grootste leraar zijn.

retraite dag met schilderen
Kunstwerken van teacher Nadja Maria (foto: Nadja Maria Art)
Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?