Een Franse klassieker met een leuke twist. Deze tarte tatin maak je met Fairtrade mango uit blik. Dat is niet alleen heel fair, maar ook hartstikke handig. Je hoeft niet te wachten tot je mango rijp is, want deze mango smaakt altijd goed. De ganache van Tony’s chocolade en Fairtrade biologische kokosmelk maakt het taartje helemaal af. Erg makkelijk te maken en een traktatie voor het hele gezin.

Ingrediënten mango taart met Tony’s Fairtrade chocolade
- 3 plakken bladerdeeg
- 1 blik mango (Fairtrade Original)
- 100 gram rietsuiker (Fairtrade Carribean Gold)
- 3 eetlepels water
- 1/2 citroen
- 1/2 reep chocola karamel zeezout (Fairtrade Tony’s)
- 100 ml kokosmelk (Fairtrade AH biologisch)
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kaneel
Verder een kleine bakvorm (circa 18 cm doorsnede)

Bereidingswijze van de Fairtrade taart
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien
- Verwarm de oven op 220 graden
- Leg een vel bakpapier op de bodem van je taartvorm
- Laat de mango uitlekken (bewaar het sap voor een fris drankje)
- Smelt de rietsuiker in een steelpannetje samen met 3 eetlepels water en het sap van een halve citroen. Blijf roeren totdat de vloeistof een lichtbruine kleur heeft (duurt een paar minuten)
- Haal de pan van het vuur en roer de stukken mango voorzichtig door de suikervloeistof, houd de stukken heel, en laat een paar minuten staan
- Kneed een bal van de plakjes bladerdeeg en rol uit tot een cirkel die iets groter is dan je taartvorm
- Bedek de bodem van de taartvorm met de stukken mango, schep er nog wat suikervloeistof over en leg tenslotte het ‘dak’ van bladerdeeg op de mango. Prik hier gaatjes in met een vork.
- Zet de tarte tatin in het midden van de oven en bak in 25 minuten bakken totdat de deegkorst goudbruin is
- Breek de chocolade in stukjes en smelt in een kom au bain marie (steelpan met kokend water waar je een kom inzet met de chocolade, de kom mag het kokende water niet raken)
- Als de chocolade gesmolten is, schenk je de kokosmelk erbij, de gemberpoeder en kaneel, en roer je alles rustig door tot het een smeuïge dikke saus is geworden. Haal de pan daarna van het vuur
- Haal de taart na 25 minuten uit de oven en laat afkoelen.
- Schep de saus eroverheen en serveer je Fairtrade mango tarte tatin!

Ps: wil je weten waarom ik heb gekozen voor Fairtrade producten? Ontdek zelf hoe leuk en zinvol het is om te koken met Fairtrade ingrediënten.
