Menu
eenvoud thuis

Meeting 18 hoog

vergaderen in design ruimte

Vergaderen 18 hoog te midden van ‘hoog’staand Dutch Design in een appartement met menselijke maten. Voor mij een bijzondere ervaring. Alleen al vanwege het onvoorstelbare uitzicht over Eindhoven en de glazen wand/hoek die dwingt tot adhoc therapeutische behandeling van hoogtevrees. Al zakt dat laatste snel weg uit mijn geest en lichaam door het zien en voelen van de harmonieuze en opvallende interieurstyling in dit appartement. Op de Vescom bank laat ik alles op me inwerken.

Dit is ‘a room with a view’, ofwel het appartement van Design Academy Eindhoven dat wordt bevolkt door medewerkers met vergaderingen en internationale gasten. Een flexibele, eigentijdse oplossing voor vergader- en logeerbehoeften waarbij je niet telkens een ruimte hoeft te reserveren, maar gewoon direct aan de slag kunt met een thuisgevoel. En da’s bijzonder, want je thuis voelen in een appartement dat geheel is ingericht met producten van Nederlandse hand, gemaakt door een brede selectie van ontwerpers, die hun werk níet specifiek voor het appartement hebben ontworpen, krijg je niet zomaar voor elkaar.

Het interieur en de meubels zijn samengesteld door ontwerper Thomas Eurlings. In zijn zoektocht naar de ideale setting heeft hij producten gecombineerd van onder meer Arco, Gispen, Studio Piet Paris, Royal VKB en Danskina. Maar ook Hema, Douwe Egberts en Atag maken onderdeel uit van het design pallet in deze ‘Room’.

Ikzelf zat niet alleen heerlijk op de bank, maar ook het gevoel van het zachte Danskina parket onder mijn voeten was erg ‘zen’. Ja, tijdens deze vergaderingen mogen de schoenen gewoon uit. Ik kan me helemaal vinden in deze menselijke benadering. Aanmerkingen? Nou ja, je zet niet zo makkelijk een raampje open en balkon is geen optie (al zou de hoogtevrees dan tot ongewenst dieptepunt dalen…) En eruit lopen vraagt natuurlijk ook om een liftsessie. Maar om te focussen en te voelen wat de mindset van de dag kan zijn, is deze room with a view een goed uitgangspunt.

Nog geen comments

    Leave a Reply

    Chat openen
    Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?