Menu
mindful leven

Voel jouw geluk met Beyond Mindfulness

Updated 15/08/2022
stilteretraite aan zee

Diep van binnen zit er heel veel geluk in jou en toch kom je er nauwelijks bij. Je wordt dagelijks afgeleid door gedachten, stress, spanning op je werk en duizend-en-een dingen die je moet doen. Nergens is het stil en het gaat maar door. En dan is er ook nog zoiets als een smartphone die slimmer denkt te zijn dan jijzelf. Zou er een mogelijkheid zijn om mindful te leven en vaker stil te zijn? Ik deel een hele mooie retraite van Beyond Mindfulness met Marc Keller: Stilte Mindfulness Retraite op Terschelling. Neem afstand van dit alles en laat je gevoel weer spreken.

Van binnen zitten jouw diepste wijsheden die je gelukkig maken.

Ik deel het werk van Marc omdat hij zowel persoonlijk als in zijn werk ervaring heeft met mindfulness. Hij geeft al jaren les en richt zich met mooie intenties op iedereen die behoefte heeft aan zelfcompassie. En vanuit deze compassie zet hij zich ook in voor maatschappelijk relevante projecten, ook vanwege zijn ervaring met werken in Afrika. Dat maakt Marc een hele prettige en persoonlijke mindfulness teacher.

mindfulness leraar van een stilte retrait ein NEderland
Marc Keller in Afrika

Beyond Mindfulness helpt jou in alle rust en geduld op weg naar het geluk in jezelf.

Marc vertelt hierover: “Er lijkt  een groeiende behoefte aan verdieping voorbij het gangbare mindfulness- en meditatie aanbod in onze maatschappij. In mijn eigen zoektocht heb ik vele paden bewandeld. Ik heb in Wales gestudeerd, drie jaar in Tanzania gewoond en gewerkt als consultant en trainer en zowel in de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als trainer en coach. Mijn drive is om een bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Door vanuit authenticiteit en verbondenheid te leven in plaats van angst. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en coach en trainer maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie mix van vaardigheden kan aanbieden.”

Zijn gevarieerde aanbod van Beyond Mindfulness gaat verder dan stilte mindfulness retraites alleen.

Recent heeft deze mindfulness expert een compleet e-book geschreven om je mindful te begeleiden bij je persoonlijke ontwikkeling. Met dit boek laat Marc zien hoe een crisis de meest vruchtbare grond voor (spirituele) groei is en hoe je het crisis-vuur kan gebruiken om jezelf écht te leren kennen.

Iedereen die een crisis heeft meegemaakt, weet hoe lastig het is om oude conditioneringen en de controle los te laten. We bevinden ons in niemandsland, we zijn zoekende en dat voelt vaak ongemakkelijk en nieuw.

Marc Keller, mindfulness teacher

In de mindfulness begeleiding van Marc herken je vier punten:

 1. Minder stress: Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.
 2. Anti burn-out: Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.
 3. Down to earth: De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.
 4. Naar de kern: Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

Ervaar de kracht van mindfulness in stilte

Volgens Marc is mindfulness goed voor iedereen die niet alleen bewuster wil leven, maar ook meer wil genieten van het leven. Dit ervaar je zelf tijdens de stilte retraite op Terschelling: “Op een down-to-earth manier leer je de kern van meditatie toepassen. Ik heb nu ruim negen jaar ervaring in het geven van mindfulness en zelfcompassie trainingen en retraites, dit is echt waar mijn hart en passie ligt.”

In dit mindfulness retraite weekend ga je het belang ervaren om in dit moment te leven.

Marc Keller

Wil je meebewegen met het leven? Tijdens de retraite leer je te kiezen, wanneer te handelen en op te lossen en wanneer het beter is toe te laten en te accepteren. Je leert met meer compassie om te gaan met moeilijke of pijnlijke situaties, zodat je ze niet meer uit de weg hoeft te gaan. Je stopt met ze te bevechten, door juist contact met ze te maken (te voelen). Hiermee ‘overwin’ je je angst en maak je ruimte voor plezier, geluk en innerlijke rust.

stilte mindfulness retraite aan zee
Stilte mindfulness retraite aan zee met Beyond Mindfulness

De stilte mindfulness retraite combineert meditaties, ervaringsoefeningen en mindful yoga.

Ook is er aandacht voor je zelfvertrouwen en zelfbeeld. Leer te accepteren wie je bent, met al je imperfecties. Je kunt ook de podcast van de leraar beluisteren die je alvast op weg helpt. In deze podcast geeft hij verschillende tips, video’s, boektitels en handvatten om perfectionisme echt los te gaan laten en te doorbreken.

Laat je ook inspireren door de video’s die Marc heeft gemaakt over mindfulness. Zoals deze video waarin hij ingaat op de de kracht van zijn organisatie Beyond Mindfulness. Je kunt hier antwoorden vinden op je vele (negatieve) denken, piekeren, stress, angst en perfectionisme. En wil je je meer ontspannen en tevredener voelen? Ontdek welk mindfulness traject bij je past.

Praktische informatie Stilte Mindfulness Retraite

 • Datum: 26 t/m 29 augustus 2022
 • Prijs: € 495 incl. btw bij kamer delen met 1 iemand / € 555 incl. btw voor eigen kamer
 • Locatie: Folkshegeskoalle, Badweg Hoorn 11, Terschelling
 • Verblijf: De accommodaties zijn gebouwd in een vriendelijke Scandinavische stijl op de fundamenten van voormalige bunkers. Het ligt op een prachtige locatie aan het werelderfgoed de Waddenzee. De kamers zijn schoon en simpel.
 • Verzorging: De maaltijden zijn smakelijk, vegetarisch en bereid met verse ingrediënten.
 • Inhoud: Een afwisselende training, soms in de hele groep maar ook in kleinere groepjes. Je gaat meditatie, (mindful) yoga en mindfulness zelf ervaren en je wordt gefaciliteerd om het handen en voeten te geven in je dagelijks leven.
 • Materialen zijn aanwezig: yogamatten, meditatiekussens, stoelen en dekens.
 • Kleding: Qua kleding kun je alles dragen waar je je prettig bij voelt. Er is genoeg tijd voor een mooie wandeling, dus wandelschoenen en regenkleding zijn aan te raden.
op retraite in stilte
Op retraite in stilte (foto: De Folkshegeskoalle)
stilte retraite weekend
Vind je rust op retraite (foto: De Folkshegeskoalle)
stilte weekend met eten
Stilte weekend geheel verzorgd met eten (foto: De Folkshegeskoalle)
Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?