Menu
mindful leven

6x bloemen favorieten op het scherm

Updated 02/02/2022
bloemen fotografie

Een van mijn trouwe lezers merkte eens op dat ik schrijf aan de hand van de seizoenen. Zo heb ik er zelf nooit naar gekeken, maar ik vind het een mooie benadering. De verbinding met de natuur en al haar veranderingen is een kleurrijke manier van leven. En dat past goed bij mij. Misschien zoek ik daarom mijn bescherming in de bossen, mijn blijdschap in bloemen, de rust bij de zee en de stilte in de sneeuw. Ik voel me lekker tussen alle elementen van water, vuur, aarde en lucht. Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom ik uren kan staren naar het zonlicht op de korenbloemen, de herfstkleuren in het bos, het dauw in de weilanden of de ijskristallen langs het water.

Ik herinner me nu ook ineens mijn artikel over Piet Oudolf, een tuin- en landschapsarchitect die sprookjesachtige landschappen realiseert met de wisselingen van de seizoenen. Zijn paletten van bloemen en planten zijn altijd in beweging en telkens weer een verrassing. Het liefst zou ik de hele dag door de natuur struinen, maar die luxe heb ik niet. Bovendien zou het dan ook wel wat ‘saai’ worden. Het is juist de afwisseling tussen binnen en buiten, tussen licht en donker, én die van de verschillende seizoenen waardoor ik mijn ogen open houd.

Op dagen dat ik noodgedwongen té veel binnen zit (vergaderingen, treinreizen, bezoek) zorg ik er wél voor dat de natuur binnen handbereik is. Vooral de romantische aanblik van weelderige bloemen helpt mij de essentie van het leven te behouden. Daarom heb ik talloze ‘favorieten’ die mijn dag digitaal inkleuren. Tuurlijk, er gaat niks boven een vaas met echte bloemen, maar als dat even niet mogelijk is, duik ik in de online bloemenzee.

Mocht je ook een flinke portie digitale bloemen nodig hebben, dan zijn dit mijn favorieten:

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?