Menu
mindful leven

Jouw roeping? Je gaat ‘m vinden!

Updated 11/04/2021
je roeping vinden

Ik heb wel eens het gevoel gehad dat mijn leven ‘niet klopte’, dat er iets anders voor mij in het verschiet lag. Niet perse beter of mooier, maar wel ‘raker’, dichter bij mijn hart. En telkens als ik ernaar luisterde kwam ik een stapje dichter bij mijn werkelijke roeping. En dat geeft richting aan het leven.

Ook al weet je soms niet precies wat je wilt, luister naar het knagende gevoel. Want je kunt jezelf eindeloos vragen: wat wil ik nou echt? Maar als het bij vraagtekens blijft, word je er hartstikke moedeloos van. En dat is niet nodig. Haal je diepste wensen naar de oppervlakte en bouw aan het fundament van jouw unieke missie.

Je werkelijke roeping

Gedurende je leven krijg je regelmatig signalen die een beroep doen op je werkelijke missie. Wacht niet op schokkende gebeurtenissen, maar luister juist naar de kleine vreugdemomentjes in het dagelijks leven. Om een voorbeeld te noemen: de verrukking die ik voel bij het binnenstappen van een idyllisch boekenwinkeltje zegt iets over de plek waar ik graag ben. Het spitsen van mijn oren bij verhalen van gedreven ondernemers onthult mijn persoonlijke ambitie. De onverwachte aanblik van het impressionisme van Monet wakkert mijn creatief verlangen aan. De verbinding van deze signalen brengt mij tot een ambitie die verder reikt dan ik ooit kon voorzien.

Euforie en ambitie

Alle euforische vonkjes vormen de signalen waar je naar moet luisteren. Als je ze weet te verbinden, kom je tot een pad dat invulling geeft aan jouw roeping. Authentiek en onverwoestbaar. Het gaat hier niet om de verwachtingen van anderen of de ambities die je krijgt opgespeld, maar de route die jou uniek maakt.

Een roeping zonder rolmodel

Soms is het ontzettend moeilijk om al deze signalen te verbinden tot een ambitie. Vooral wanneer het een droom betreft die niemand heeft. Zonder rolmodel lijkt een visualisatie van jouw wensen onbegonnen werk, maar laat je daardoor niet weerhouden! Bewaak je prikkels en blijf voorlopig kalm, want het zegt wel degelijk iets over je ambities. Als het je lukt om geduldig te zijn, zal later in je leven blijken welke richting het moet zijn. Zo’n diepe droom heeft namelijk ruimte nodig om te groeien.

Een waardevolle leerschool

Staar je er niet blind op omdat je het nu niet kunt verwoorden. Jouw zoektocht is één grote leerschool en je gaat de antwoorden vinden. Ook als het om je relaties, vrienden, familie of woonsituatie gaat. Want telkens wanneer je je bevindt in een situatie die je je anders had voorgesteld, weet je dat je nog middenin de leerschool zit. Zo heb ik een lange weg afgelegd als het om relaties gaat, maar ik ben uiteindelijk met een dikke tien geslaagd.

Snel aan de slag met je roeping

Om je roeping te vinden geef ik je een beeld van mijn werkwijze. Hiermee kun je zelf ook aan de slag. Wat je moet doen: verdeel de belangrijkste onderwerpen in thema’s. Per thema bekijk je hoe het ervoor staat. Aan maximaal 3 thema’s geef je prioriteit zodat je scherp kunt zijn op onverwachte signalen. Geef ze voorrang bij je dagelijkse plannen.

Ter inspiratie mijn thema’s:

  • Gezondheid
  • Gezin & familie
  • Vrienden
  • Werk
  • Hobby
  • Wonen
  • Financiën

Kies in ieder geval de onderwerpen die relevant zijn voor jouw levensgeluk en ga ermee aan de slag. Blijf vertrouwen houden in jouw pad, ook wanneer je leefsituatie plotseling verandert. Want zodra het je lukt om jouw roeping te volgen, gaat het leven zijn zoals het voor jou bestemd is.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?