Menu
mindful leven

Op retraite in Italië? Food en yoga met een lach

Updated 23/06/2022
op retraite in Italië

Wil je dolgraag op retraite in Italië en lekker eten? Dan weet ik een leuke retraite. Ik organiseer regelmatig retraites in kloosters of bij stiltecentra, maar niet iedereen heeft de behoefte aan uren mediteren of stiltewandelingen.

Doe jij liever de zonnegroet op een Italiaanse berg?

En droom jij van een zelfgebakken pizza na je yoga les? Niet iedereen wil een week lang smoothies en rauwe groenten. Luister naar je gevoel en doe waar je zin in hebt: gewoon luieren aan het zwembad, plezier maken met een groepje mensen, een paar yogasessies volgen en samen koken. Niet te veel inspanning en vooral veel ontspanning. Wie weet is dat jouw weg naar een lege mind. Ga het lekker ontdekken.

Waar vind je zo’n relaxte yoga retraite in Italië?

In de buurt van Bologna volg je deze zomer een toegankelijke no-nonsense retraite. Hier staat de Nederlandse Claartje voor je klaar. Ik heb deze ondernemende vrouw leren kennen tijdens mijn werk voor Fairtrade. Ondernemend als ze is, heeft ze namelijk een eigen Fairtrade theemerk opgezet: TEAmwork Tea. Ze doet er alles aan om dit eerlijke theemerk op de kaart te zetten; op haar energieke, doortastende en eigen wijze. Want Claartje is serieus en professioneel, maar altijd met een knipoog (herkenbaar!) Bekijk haar theeverpakkingen maar eens goed. Bijvoorbeeld de ‘mermaid tea’, van deze groene thee ga je vanzelf lachen als je het etiket leest.

yoga in italie
Retraite initiatiefnemer Claartje Schröder

Diezelfde frivole kijk op het leven kun je verwachten bij haar yoga retraite in Italië.

Je krijgt elke ochtend een yoga les op een bijzondere plek. De ene keer oefen je bij een karakteristiek gebouw op het Italiaanse platteland, een andere keer in de lokale kruidentuin. Daarna volgt een food workshop waarbij je gezamenlijk aan de slag gaat met Italiaanse ingrediënten uit de moestuin van de buurman.

ontspannen na de yogalessen in Italie
Ontspannen na de yogalessen in Italië (foto: Claartje)
food en yoga retreat
Zelf pizza bakken en opeten natuurlijk! (foto: Claartje)

Bij deze retraite speelt lekker eten dus een belangrijke rol, want Claartje is dol op eten. Je leert niet alleen koken met groente en fruit uit de Italiaanse moestuin, maar krijgt ook les in ayurvedisch koken. En je rijdt naar een nabijgelegen biologische wijnmaker waar je alles leert over zijn producten.

Voel je niet gehaast, want niets hoeft tijdens deze Italiaanse yoga retraite.

Eetliefhebber Claartje organiseert deze toegankelijke retraite in Italië voor de zesde keer. Niet in haar eentje trouwens. Ook de ervaren yogalerares Marije maakt onderdeel uit van het team. Zij verzorgt de dagelijkse yogalessen in de ochtend. Dat varieert van yin yoga en vinyasa tot aan hatha of pilates. Klinkt dat heftig voor je omdat je weinig yoga ervaring hebt?

Claartje en Marije helpen je op weg, ook als je nog nooit aan yoga hebt gedaan.

Beide vrouwen zijn namelijk goed op elkaar ingespeeld en zorgen ervoor dat je nergens meer aan hoeft te denken tijdens de retraite. Je mag vooral jezelf zijn! Het enige wat je moet doen is een ticket boeken naar het vliegveld van Bologna (vanaf Amsterdam of Eindhoven). Bij aankomst in Italië staan de vrouwen gelijk al voor je klaar.

gezond eten na yoga in Italie
Zelfgemaakt eten tijdens de retraite in Italië (foto: Claartje)

Wil je op deze retraite naar Italië? Stuur Claartje een berichtje. En laat het mij weten, want ik wil na afloop natuurlijk alle lekkere recepten ontvangen 😉

Zin gekregen in een retraite, maar een voorkeur voor Frankrijk en mindfulness? Dan kun je dit najaar de bijzondere mindfulness retraite in Frankrijk boeken.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?