Menu
persoonlijk

Pleegzorg in beeld

Met Jessie van Studio Eenvoud heb ik een aantal leuke projecten uitgevoerd. Maar wat me vooral is bijgebleven is de animatie van Pleegzorg Nederland. Jessie vroeg mij de tekst voor het script te schrijven, terwijl zij een impactvolle animatie ontwikkelde. Die animatie kreeg een prominente plek op de homepagina van Pleegzorg Nederland met als resultaat 7% meer inschrijvingen van pleeggezinnen.

Pleegzorg, geen alledaagse thematiek en toch ook weer heel gewoon. Want pleegzorg in Nederland is voor heel veel kinderen de dagelijkse praktijk. En, zeer welkom. Daarom deel ik de animatie met veel liefde voor het leven.

De tekst van de animatie voor pleegzorg gaat als volgt:

We beginnen de week met zwemles op maandag. Daar kijken Mika en Dunja altijd naar uit. Lekker spetteren en bewegen in het water. Op dinsdag moet ik zelf aan het werk en vermaken de kinderen zich bij de BSO. Woensdagmiddag genieten we volop van elkaar als we gekke spelletjes doen of smullen van zelfgebakken koekjes. En op donderdag, iedere twee weken, gaan we samen op bezoek bij hun ouders. Tuurlijk, het is niet altijd even makkelijk, maar het voelt wonderbaarlijk mooi om te zien dat Mika en Dunja weer kind kunnen zijn.

Dit is pleegzorg.

Ieder kind verdient een veilige plek waar structuur, geborgenheid en liefde vanzelfsprekend zijn. Jammer genoeg is dat in sommige gezinnen niet mogelijk. Voor die kinderen zoeken we pleegouders. Mensen die tijdelijk willen zorgen voor een kind van een ander. Geduldige ouders die warmte bieden. En een luisterend oor. Soms voor een weekend per maand en in andere gevallen voor langere tijd.

Wil jij hét verschil maken?

En ervoor zorgen dat een kind zich weer veilig en gewaardeerd voelt? Word dan een onmiskenbaar onderdeel van het leven van een opgroeiend kind. Word pleegouder.

Kijk op www.pleegzorg.nl voor meer informatie.

Chat openen
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?