Menu
beleving

Plezier als business

ohjoy

Het viel niet mee om mijn levensmotto in twee woorden te vatten, maar mijn ‘mindful joy’ voelt inmiddels als een sprankelend dekseltje op een frivool potje. Ik ben ondertussen helemaal verliefd op het woordje joy; het zegt mij alles. Van glimlach tot knipoog, van ondeugd tot ontdekking.

Op het wereldwijde platform van creatieve ondernemers heb ik iemand gevonden die 24 uur per dag joy geeft en leeft. Letterlijk en figuurlijk. En omdat ze er nu een boek van heeft gemaakt, kan ik het niet laten deze dag te kleuren met haar vrolijke canvas.

Ik betrad de wereld van Oh Joy! dankzij mijn blogcursus van de Duits/Amerikaanse Holly Becker. Het verhaal van Joy Cho, de vrouw achter Oh Joy!, diende namelijk als inspiratie en succesverhaal. En wat voor eentje. Haar ‘sociale’ wapenfeiten:

  • half miljoen page views/maand
  • bijna 70 duizend twitter volgers
  • meer dan 50 duizend facebook fans
  • 150 duizend instagram volgers
  • 13,5 miljoen pinterest volgers

Deze Amerikaanse entrepreneur ontwerpt verschillende productlijnen, schrijft boeken en ‘leeft’ van haar blog. Maar denk niet dat zoiets uit de lucht komt vallen. Nee, zoals de meeste ondernemers heeft zij jaren geïnvesteerd in haar ‘vrolijke wereld’ en werkt ze nog steeds de klok rond, inclusief de opvoeding van twee jonge kinderen. Hartstikke knap en voor mij reden genoeg om haar grappige, originele en creatieve uitspattingen te bekijken. De recepten vind je op haar blog en in haar boek (verschenen april 2015) kun je 60x inspiratie opdoen om zelf een stukje joy te maken. 

Nog geen comments

    Leave a Reply