Menu

Retraite ervaringen van meditatie, stilte en mindfulness dagen

retraite ervaringen

Wat zijn de retraite ervaringen van vrouwen en mannen die een dag of langer gemediteerd hebben? Hoe is het om een dag in stilte te zijn of samen mindfulness te beoefenen in Frankrijk? Deelnemers aan de retraites in Nederland en Frankrijk vertellen over hun ervaringen met de retraites. Ook vind je hier de reacties op de persoonlijke workshop ‘dromen waarmaken’. Tijdens deze workshop hebben de deelnemers gewerkt aan hun persoonlijke ambities en wensen. Wat willen ze nu echt doen? Waar zouden ze het liefste iedere dag mee bezig zijn kijkend naar hun talent en passie.

De retraite reviews van deelnemers aan de mindfulness, stilte en meditatiedagen worden hier gedeeld.

Omdat we een vertrouwde omgeving bieden tijdens de retraites zijn de namen van de deelnemers niet gepubliceerd. Deze namen zijn bekend bij de organisatie en hun privacy wordt gerespecteerd.

ervaringen van een stiltedag
Wat zijn de ervaringen van een stilte dag in de natuur? (foto: Klooster Breda)

De reacties na de stilte retraites:

Man uit België: Het was een fantastische dag vandaag, ik kom van heel ver en daarmee bedoel ik niet de afstand in kilometer, maar de afstand op mijn levenspad, met alle versperringen en doodlopende straten, rotondes die me mijn draai deden verliezen. Vandaag kwam ik aan op de plaats waar ik heen wilde en op dit moment ben ik zo intens gelukkig, bijna niet te beschrijven, zoveel obstakels vielen weg en mijn pad is duidelijker, misschien verdwaal ik wel weer, maar ik weet nu dat ik de weg terug kan vinden. Het was een bijzondere groep mensen vandaag, ik heb nog maar zelden zoveel positieve energie en eerlijkheid gevoeld bij een groep.

Een therapeut uit Amsterdam: Bedankt voor een fijne stilte dag afgelopen zondag.

Vrouw uit Zeist: Voor ik de stilte ga ‘verbreken’ wil ik je even laten weten dat ik het een ontzettend waardevolle dag vond! Ontzettend bedankt.

Jonge moeder met drukke baan uit Amsterdam: Oprechte aanrader. Een fijne dag vol rust en bezinning. Het heeft me echt heel goed gedaan, dank.

Vrouw uit Utrecht: Nog dank voor de mooie stiltedag vorige week, het was een bijzondere ervaring met een hele prettige sfeer.

Ervaringen van de zen meditatiedag:

Jonge vrouw uit Zuid-Holland: Ik heb het zeker naar mijn zin gehad. En ondanks dat ik zo authentiek mezelf ben en mijn eigen pad volg, heb ik een hoop over mezelf geleerd tijdens de twee retraites.

Vrouw: Ik vond de locatie heel mooi, zeker met het grasveld er zo achter, gewoon helemaal goed. De meditatielessen vond ik erg leerzaam. Ik vond het leuk om verschillende technieken te leren. De lunch was heerlijk! Het programma vond ik leuk, ik vond de prijs prima voor zo’n hele dag.

Moeder van twee zoons: Bedankt voor de fijne dag

Alleenstaande moeder uit Noord-Holland: De dag werkt nog mooi door bij me vandaag. Ben blij dat ik gegaan ben.

Creatieve moeder uit Noord-Brabant: Het was fijn om samen te zijn. Ik denk er met heel veel plezier aan terug. En, nog fijner, ik mediteer heel erg regelmatig. Dit is een vorm die bij mij past. Eindelijk!

Reviews van de mindfulness retraite in Frankrijk:

Een man met gezin: Al met al vond ik het een hele fijne ervaring in een mooie omgeving. Dank voor je begeleiding en inspiratie.

beginners retraite in Frankrijk
Mindfulness, mediteren en ontspanning tijdens de retraite in Frankrijk

Man uit Noord-Holland: Het is een prima plek, zeker als je nergens heen wilt tijdens de retraite. Rustig, fijne energie en veel ruimte om je terug te trekken. Jouw lessen waren fijn, actief en wat mij betreft een goeie afwisseling met het ‘zitten mediteren’. Ik heb het heel fijn gehad. Wellicht ben ik volgende keer weer van de partij. Ook fijn dat de gastvrouw rekening heeft gehouden met het feit dat ik vegetariër ben. Was prima in orde.

Retraite review van een groep ondernemende vrouwen

Vrouwelijke onderneemster uit Noord-Brabant: Helemaal zen! Iedereen vond het écht een hele fijne middag..

Deelnemers aan de workshop dromen waarmaken:

All-round senior marketing director: Nogmaals dank voor de workshop. Veel geleerd. Dank voor de inspirerende dag gisteren, jullie ervaringen, tips en wijsheden, veel van jullie geleerd. Ben benieuwd naar het vervolg van jullie reis.

Communicatie manager, fotograaf en tuinarchitect in opleiding: Dank Didie en allemaal voor de inspirerende dag gisteren. Ik heb er erg van genoten en veel van opgestoken. Nu lekker verder aan de slag

Lerares en fotograaf: Wat was het fijn gisteren. Het voelde als thuiskomen. Ik heb nu veel meer rust en vertrouwen in mijn droom.

Vader en ondernemer: Deze workshop heeft mij ‘aan’ gezet en inzichten gegeven in mijn kunnen, maar ook in mijn beperkende gedachten waar ik direct mee aan de slag kan. De prettige dynamiek en veelzijdigheid van de groep heeft zeker een positieve invloed. Thanks again voor het opzetten en begeleiden van deze workshop. Ik wist niet exact wat ik kon verwachten, maar juist daardoor ben ik er met open vizier ingestapt en ben er enorm blij om dat ik ben geweest. Ook dank voor de opdracht en de spreekwoordelijke schop onder mijn reet.

Schrijfster: Ontzettend bedankt voor je leuke workshop afgelopen zondag. Het begint steeds meer te borrelen en te stromen. Ik neem je tips en adviezen mee en ga me nu echt eens op één project richten. Benieuwd waar het me brengt!

retraite weekend in nederland schrijven
Een retraiteweekend schrijven in Nederland

Nog geen comments

  Leave a Reply

  Artikelen over mindful leven
  1 2 3 38
  Chat openen
  1
  Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?