Menu
mindful leven

Goede retraite vakantie in Frankrijk volgen?

de mooiste retraite vakantie in Frankrijk

Wil je voelen wat goed voor je is? Heb je behoefte aan een omgeving die je tot rust brengt? Ontdek jezelf vanuit mindfulness, in de natuur en met aandacht. Ga op deze toegankelijke zesdaagse Retraite Mindfulness in Frankrijk. Met een bezoek aan oorspronkelijk mindfulness klooster van Thich Nhat Hanh! Een unieke kans om jezelf te verwennen in een omgeving die je in balans brengt. Voel je thuis weg van huis.

Thema van de Franse retraite vakantie

Ervaar deze mindfulness retraite in Frankrijk om jezelf te leren kennen op een plek die je alles geeft wat je nodig hebt. Hier ga je ontspannen aan de slag met je gedachten en gevoelens in een prettige omgeving. Je komt samen met mensen die vanuit mindfulness invulling hebben gegeven aan hun leven. Vergoot je lichaamsbewustzijn en kom in verbinding met dat wat je werkelijk bent.

Ik heb deze retraite georganiseerd vanwege de onvergetelijke ervaring met mindfulness in Frankrijk.

Een aantal jaren geleden bracht ik een bezoek aan het Franse Simply Canvas Farm. Daar ontmoette ik eigenares Sandra Alderden en haar man Santi. Allebei met een bijzondere achtergrond als voormalige non en monnik van het mindfulness klooster Plum Village. Met Sandra bezocht ik het nabijgelegen Plum Village. Daar leven monniken en nonnen volgens de mindfulness traditie van zenboeddhist Thich Nhat Hanh. Na deze onvergetelijke ervaring zijn Sandra en ik elkaar blijven volgen. Inmiddels werken we samen met teachers om bij Simply Canvas mindfulness retraites te organiseren.

mindfulness retraite in Frankrijk
Ontspannen in de Franse zon tijdens je retraite bij Simply Canvas Farm
accommodatie van retraite in Frankrijk
Sandra en Santi verzorgen jouw verblijf tijdens de retraite in Frankrijk

Deze Frans retraite vakantie met onthaasting, en ruimte voor hart en lichaam, heeft al verschillende mensen geholpen om hun gevoel te openen. 

Het gezamenlijke oefenen in bewustzijn en kalmte geeft je inspiratie. Je ontdekt hoe je volgende stappen in je leven kan zetten vanuit een vrij gevoel. Wil je ervaren wat een 6-daagse retraite in Frankrijk inhoudt? Ik heb een lijst gemaakt met 12 redenen waarom dit een fijne retraite is. Voel je welkom om te oefenen in mindful leven. Leer te vertrouwen op jezelf en alles wat je in je draagt.

Inmiddels al weer meer dan een week thuis van een hele bijzondere week in Frankrijk. Ik vond het echt een prachtige ervaring, eentje welke heel veel in gang heeft gezet qua innerlijke processen, maar ook diepe ontspanning. Ik vond alles top geregeld, de locatie, het eten, de sfeer en het programma.

review Franse retraite van Benthe Vos

Retraite Programma in Frankrijk

Op zaterdag arriveert iedereen en ga je gezamenlijk dineren op de boerderij aan een lange tafel. Dat is ook het moment waarop je kennis maakt met de andere groepsgenoten. De dagen daarna volg je een fijn programma met meditaties, wandelingen, oefeningen, gesprekken en mindfulness activiteiten op de boerderij. Dit zorgt voor een natuurlijke vertraging van je drukke mind. En je gaat ervaren hoe het voelt om vrij te zijn in je gedachten en lichaam. De dagindeling geldt in principe voor iedere dag. De activiteiten zullen verschillend zijn.

Ook is er ruimt voor vrije tijd en een bezoek aan het oorspronkelijke mindfulness klooster Plum Village.

Alles is vrijblijvend en je bepaalt zelf waar je aan deelneemt. Op donderdag vertrekt iedereen na het ontbijt weer naar huis of je hebt de mogelijkheid om de dag te verblijven op de farm.

een retraite vakantie met wandelen in Frankrijk
De retraite vakantie met wandelen in Frankrijk

De verschillende activiteiten voor het ochtend-, middag- en avondprogramma zijn:

 • Persoonlijke inzichten vanuit mindfulness
 • Mediteren op verschillende thema’s
 • Adem oefeningen en methodieken
 • Actieve meditaties om nieuwe energie te ontwikkelen
 • Verbinding maken met jezelf en de natuur
 • Totale ontspanning voor je lichaam
 • Stilte wandelingen en bewustzijnsoefeningen

Hier ga je op retraite vakantie:

Deze mindfulness retraite vindt plaats op een prachtige plek in Zuidwest-Frankrijk. Je verblijft op Simply Canvas Farm. Dit is een kleinschalige permacultuur boerderij van Sandra en Santi. Na een carrière in de Nederlandse zakenwereld besloot Sandra om non te worden in het Franse Plum Village. Daar ontmoette ze ‘haar’ Santi, toen monnik in hetzelfde klooster. Na enige tijd binnen de gemeenschap geleefd te hebben, besloten ze uit te treden en samen hun weg te volgen. Ze wonen en ondernemen nu al jaren op Simply Canvas Farm.

Hier experimenteren ze met voedselbossen en werken samen met de natuur.

Na hun jarenlange vrijwillige inzet voor de boeddhistische kloostertuinen hebben ze erg veel geleerd over samenleven met de natuur en mindful werken. Ze weten inmiddels alles van voedselbossen en hebben een grote passie voor zelfvoorzienend leven. Ze verwelkomen jou met open armen en nemen je mee in hun wereld van eerlijk eten en mindful leven. Op hun Franse farm ontvingen zij al verschillende, speciale bezoekers waaronder de schrijver Adriaan van Dis. Hij was geraakt door hun zienswijze en natuurlijke levenskracht. Hij vond er aandacht en rust.

Alles vloeit in hun tuin, zelfs het douchewater wordt gezuiverd hergebruikt en geeft de courgettes en sla een extra zetje. Permacultuur heet dat. Maar het meest nog vloeit de geest. Sandra en Santi verstaan de kunst je niet lastig te vallen en er toch voor je te zijn. Je kunt er heerlijk eten.

Adriaan va Dis over de locatie in Frankrijk
retraite in Frankrijk
Genieten van de natuur op Simply Canvas
natuurcamping voor retraite in Frankrijk

Accommodaties van je retraite vakantie en omgeving in Frankrijk

Een mindfulness retraite op een Franse boerderij: Simply Canvas Farm is een kleinschalige vakantie/retraite plek met 3 gîtes en 6 safaritenten. Je verblijft op de rustgevende plek die Sandra en Santi gecreëerd hebben. Je slaapt in een tweepersoons gedeelde safaritent of in een huisje. Alle accommodaties zijn ingericht met uitstekende boxspring bedden. De grote safaritenten van 9 bij 7 meter zijn inclusief een grote veranda en staan ruim verspreid over het terrein. Er is elektriciteit, eenvoudige kookgelegenheid en je eigen privé badkamer op een paar meter afstand. Alle tenten staan verspreid over een gebied van ongeveer 4.000m2 en hebben vrijelijk uitzicht.

Het ontbreekt je aan niets en je hebt er alle tijd en ruimte voor jezelf.

Bovendien is er een zwembad met ligbedden als je even wil afkoelen tijdens de dag. Je bevindt je middenin de natuur van Lot et Garonne, vlakbij Bergerac. Je wordt verrast door vergezichten en heerlijke stilte als je daar behoefte aan hebt. Tijdens de retraite kun je genieten van de natuurlijke oerkracht in de grote permacultuurtuin. En als het minder weer is, kom je ongedwongen samen in de grote groepsruimte. Wil je voor of na de retraite de omgeving beter leren kennen? In de buurt zijn er vier authentieke Franse dorpjes met restaurants, dorpsfeesten, boerenmarkten binnen 10 minuten rijden.

alleen op retraite naar Frankrijk
mindful leven in Frankrijk
mindful leven in Frankrijk

Wat kun je verwachten van mindful eten tijdens dit verblijf? 

Sandra en Santi worden erg gewaardeerd om hun lekkere, gezonde en biologisch lokale eten, vaak uit eigen tuin. De lunch is licht en lekker met vers brood, soep en/of salade. Het avondeten bestaat uit verschillende gangen in buffetvorm, altijd gevarieerd en compleet met verrassend dessert. Er is altijd een gezonde salade, een verse groenteschotel en vlees of vegetarische optie gevolgd door een smakelijk nagerecht. Heb jij ook al zin in verse vijgen uit de oven met Franse kaas, salade met eetbare bloemen, huisgemaakte ratatouille en lokale lekkernijen? En een dessert van huisgemaakt fruitijs? Vergeet niet je eigen kruidenthee te plukken met verse kruiden uit de tuin.

mindfulness in Frankrijk

Alle praktische informatie over de retraite vakantie in Frankrijk

 • ­Compleet programma inclusief vol pension, workshops, oefeningen en meditaties
 • € 740 gedeelde, luxe safaritent met losse boxspings voor 2 personen
 • Extra opties: € 150 comfort toeslag bij alleen gebruik van tent / ruime kamer in de gîte
 • We regelen dit eenvoudig voor je: in het opmerkingenveld bij de boeking vermeld je jouw voorkeur en je ontvangt de aanvullende factuur van € 150.
 • ­Meenemen: zorg voor comfortabele kleding die makkelijk zit tijdens rustige oefeningen en wandelingen
 • ­Exclusief: vervoer vanuit Nederland naar Simply Canvas Farm (goedkope tickets via Transavia, per trein met de Thalys of met de auto vanuit Nederland). Routebeschrijving vind je hier.
 • ­Adres: Simply Canvas Farm, Bonac, 47120 Saint Jean de Duras (vlakbij Bergerac).
 • Minimum aantal deelnemers is 7.

Als je hulp nodig hebt met het vervoer of het boeken van tickets (trein/vlucht), dan denken we graag met je mee. Ook als je een transfer nodig hebt. Stuur ons dan een bericht en we kijken wat we kunnen doen voor je.

Deze retraite is voor alle niveaus geschikt

Voor alle activiteiten tijdens de retraite heb je geen ervaring nodig. Je hoeft geen enkele ervaring te hebben met mediteren, mindfulness of oefeningen. Bovendien is de retraite gezien de ‘zachte’ oefeningen geschikt voor volwassenen van alle leeftijden. Het is vooral belangrijk dat je jezelf meeneemt met alles wat je van nature bij je draagt. Voel je welkom en thuis op de boerderij met gelijkgestemde mensen. Gezien de kleinschaligheid van de boerderij is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze retraite. Boek dus tijdig om zeker te zijn van je plek. 

retraite volgen in Frankrijk met een groep
ik zoek een groepsretraite in Europa
Met een groep gelijkgestemde deelnemers op mindfulness retraite in Frankrijk

Wil je een retraite vakantie annuleren?

Er zijn altijd redenen voor annulering, daar is begrip voor. Stuur daarom direct een bericht per email als je niet komt. Dan blijft het duidelijk hoeveel personen aanwezig zijn tijdens de retraite. Omdat Didie Retreats voor elke activiteit een aantal zaken regelt en vooraf inkoopt, gelden annuleringsvoorwaarden. Deze vind je hier. Indien de retraite niet doorgaat vanwege corona-maatregelen door de overheid, blijft je boeking geldig tot de eerstvolgende mogelijkheid of je krijgt het gehele bedrag terug. Dat is geen enkel probleem.

Een andere retraite volgen? Bekijk deze lijst met goede retraites in Nederland en Europa.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?