Menu

Dag Retreat: Stilte

95

Door stil te worden, hoor je de stem van je hart. Daarom organiseren we deze mindful retreat in stilte, in de natuur van Noord-Brabant. Tijdens deze retreat krijgt je gevoel de aandacht omdat jij stil bent. Op een praktische en ontspannen manier ga je ervaren wat mindful leven in stilte met je doet. Deze dag geeft je de mogelijkheid om te wennen aan je eigen stem, heel toegankelijk vanuit een positieve houding. Niks hoeft, jij bepaalt wat goed voelt. En je kunt rekenen op begeleiding door een prettige leraar met brede ervaring in mindfulness.

Beschrijving

Door stil te worden, hoor je de stem van je hart. Daarom organiseren we deze mindful retreat in stilte, in de natuur van Noord-Brabant. Tijdens deze retraite krijgt je gevoel de aandacht omdat jij stil bent. Op een praktische en ontspannen manier ga je ervaren wat mindful leven in stilte met je doet. Deze dag geeft je de mogelijkheid om te wennen aan je eigen stem, heel toegankelijk vanuit een positieve houding. Niks hoeft, jij bepaalt wat goed voelt. En je kunt rekenen op begeleiding door een prettige leraar met brede ervaring in mindfulness.

Tijdens deze stilte retraite krijgt je gevoel de aandacht omdat jij stil bent.

Dit is een complete dag om te investeren in jouw hart. Gun jezelf deze stilte. Ga zonder verwachtingen genieten van deze dag. Je hoeft namelijk geen ervaring te hebben met stiltedagen, mediteren of iets anders. Deze dag ontdek je hoe fijn het is om gewoon te zijn. En je maakt kennis met mindfulness: bewust leven en met aandacht de dagelijkse dingen te doen.

Mindfulness leraar Thich Nhat Hanh zegt het heel mooi: ‘Als je het lawaai in jezelf kunt stoppen en je in stilte weet te vestigen, kun je de diepste roep in jezelf horen. Je hart roept je toe. Je hart probeert je iets te vertellen, maar je kon het niet horen omdat je hoofd vol zat met lawaai.’

Is deze mindfulness stilte retraite iets voor jou?

Als jij wil ervaren wat stilte met je bewustzijn doet, zit je hier op de juiste plek. Heb je behoefte aan een dag om te ontdekken wat je gevoel je vertelt, boek deze retreat. Vanuit stilte en aandacht voor alles wat jij van nature bij je draagt, leer je te voelen wat goed voor je is. Deze stilte retraite gaat je helpen om tot stil-stand te komen. De begeleider geeft je praktische inzichten om vertrouwd te raken met de stilte in jezelf. Ervaar hoe je vanuit kalmte kunt omgaan met alle prikkels in je dagelijks leven.

De mindfulness retreat in stilte wordt begeleid door een ervaren trainer.

Gediplomeerde leraar Igor Segers weet als geen ander hoe het is om je eigen weg te ontdekken. Van jongs af aan benaderde hij de dingen vanuit een andere invalshoek. Niet met opzet, maar zo werkte het nu eenmaal bij hem. Na jaren van onderzoeken, ontdekken en ontwikkelen vond hij zijn weg in aandachtstraining en mindfulness. Hij raakte geïnspireerd door de stilte na zijn retraite in een Frans mindfulness klooster.

Tijdens deze stilte retraite focus je op innerlijke rust en kracht.

Altijd vanuit daadkracht, luchtigheid en daarbij de drang om het onderste boven te willen halen. Igor helpt je om aandachtig in jouw leven te staan en daarbij een innerlijke rust te ervaren. Een leven dat meer vanzelf gaat stromen en minder uit balans raakt. Jouw eigen weg. Onlangs vroeg ik Igor naar zijn favoriete boeken. Deze lijst is een mooie aanvulling op je collectie als je van boeken houdt met levenslessen.

Igor: ‘Mindfulness of aandachtstraining is een krachtige vorm die lichtheid, speelsheid, opmerkzaamheid, mededogen en vriendelijkheid aanwakkert. Ik wil dit vuur graag overbrengen.’

Mindful retraite in stilte in de natuur

Een prachtige plek om je mind te kalmeren is het uitgestrekte wandel- en bosgebied in Breda. Daarom wordt deze retreat gehouden op een hele fijne locatie in Breda. We gaan aan de slag in het Boshuis van Breda. Dit is een rustgevende plek om te voelen en ervaren wat stilte inhoudt. In deze kleinschalige binnen locatie, gelegen in het Mastbos, hebben we voldoende ruimte om samen te ervaren wat je mind aan het doen is. En dankzij de buitenlucht en natuur kun je er goed ontspannen en je mind leeg maken. Je kunt deze stilte retraite ook rekenen op een gezonde, huisgemaakte lunch.  Er is tevens Fairtrade koffie, thee en lekkers. Parkeren voor de deur en ook te bereiken met openbaar vervoer.

Het programma ziet er als volgt uit:

• 09.45 uur inloop
• 10.00 uur inleiding stilte, uitleg over de dag
• 11.00 uur meditatieve oefeningen
• 11.30 uur pauze met koffie/thee en lekkers
• 12.00 uur meditatieve oefeningen
• 12.45 uur gezonde, smakelijke lunch
• 13.30 uur stilte wandeling en oefeningen
• 15.00 uur pauze
• 15.15 uur slow oefeningen
• 16.oo uur nabespreken
• ca. 16.30 uur einde
(onder voorbehoud van wijzigingen)

Let op: om de juiste begeleiding te kunnen bieden is het aantal plaatsen beperkt. Om volledige rust te ervaren bieden we maximaal tien plaatsen.

Praktische informatie:

­­• Tijd: 10.00 uur – ca. 16.30 uur
­• Inhoud: stilte, meditaties, oefeningen, wandelen, instructies, slow bewegen, praktische tips
­• Verzorging: Inclusief Fairtrade koffie en thee met lekkers
­• Begeleiding: Ervaren leraar stilte retraites
­• Lunch: Een smakelijke, gezonde lunch
­• Kleding: Makkelijke (buiten)schoenen en relax kleding die lekker zit
­• Adres: Boshuis, Stouwdreef 1, 4836 AK Breda.
• Met OV te bereiken vanaf station Breda. Daarna neem je OV-fiets of circa 12 minuten met de bus en kwartiertje lopen.
• Je kunt gratis parkeren bij de locatie
• Prijs: € 95,- (inclusief 21% btw)

Deze training en corona-maatregelen overheid?

We houden voldoende afstand en volgen de gezondheidsrichtlijnen van de overheid. Mocht de training niet doorgaan vanwege corona-maatregelen door de overheid, dan nemen we contact met je op. Je boeking blijft dan geldig tot de eerstvolgende mogelijkheid of je kunt ervoor kiezen het gehele bedrag terug te ontvangen. Daar doen wij niet moeilijk over.

Wil je overnachten voor of na deze stilte retreat?

We hebben een lijst gemaakt met persoonlijke en betrouwbare tips om je retreat te combineren met een overnachting in omgeving Breda. Zoek je toch iets anders of bijvoorbeeld een overnachting in het centrum van Breda of bij het station? Laat het ons weten en we helpen je verder.

Heb je nog vragen? Stuur dan een bericht aan de organisatie.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?