Menu

Ouder-Kind Workshop Haiku (4 jan)

55

Wil je samen met je kind iets bijzonders doen tijdens de kerstvakantie? Kom deze kerstvakantie naar de speciale ouder-kind workshop Haiku schrijven. Op een creatieve en toegankelijke manier leren jullie alles over deze prachtige Japanse dichtvorm. Het afwisselende programma is te volgen door kinderen en net zo interessant voor ouders. Samen gaan jullie aan de slag om iets moois te creëren waar jullie allebei nog lang plezier van hebben. Leeftijd kinderen: circa 9-14 jaar.

Datum: 4 januari 2023
Plaats Nijmegen
Artikelnummer: 20230104 Categorie: Tag:

Beschrijving

Thema

Een haiku is een oorspronkelijke Japanse dichtvorm. Deze gedichten zijn kort, niet-rijmend gedicht. De basis van deze haiku is jullie zintuiglijke ervaring. Deze workshop gaan jullie je zintuigen gebruiken om samen te creëren. Vanuit eenvoud worden jullie uitgedaagd om in woorden te vangen wat voor jullie waardevol is. Door samen de aandacht te richten op het schrijven van een haiku, breng je ontspanning in het moment. Het is mooi te ervaren om op een andere manier samen te zijn. Jullie gaan binnen en buiten oefenen in de groene omgeving van De Zendo bij Nijmegen waar iedereen zich makkelijk thuis en welkom voelt.

Voor wie?

Willen jullie deze kerstvakantie samen iets leuks doen wat je nog nooit hebt gedaan? Tijdens de ouder-kind workshop Haiku schrijven gaan jullie op eigentijdse manier aan de slag met deze authentieke kunstvorm. Het is een fijne middag om samen creatief bezig te zijn op een warme, rustgevende plek in de natuur. Als jullie graag iets verzinnen, benieuwd zijn naar woorden en ermee willen spelen, is dit een bijzondere workshop in de kerstvakantie.

Programma

Het programma van deze workshop voor kinderen en ouders is voor alle niveaus geschikt. Je werkt individueel en samen aan je creatieve werk, dus je beleeft er allebei plezier aan. De teacher van de workshop heeft een compleet programma voor jullie.

• Vanaf 13.15 uur zijn jullie welkom. Om 13.30 uur start de workshop:
• Introductie over haiku
• Inspiratie met haiku’s door kinderen
• Haiku regels
• Aan de slag met haiku
• Elkaars werk bespreken
• Mindfulness oefening
• Naar buiten haiku schrijven
• Binnen haiku’s nabespreken: wat gezien, gehoord, gevoeld…
• Tekening maken bij één van jouw haiku’s
• Tekeningen in de ruimte leggen (expositie)
• Check-out: wat geleerd vandaag?
Om 15.30 uur zal de teacher de workshop afronden en krijgen jullie je mooie werk mee naar huis.
(programma onder voorbehoud van wijzigingen)

Kosten

Voor de gehele middag met het complete programma betalen jullie samen € 55. Deze prijs geldt voor 1 ouder en 1 kind.
Compleet met huisgemaakt lekkers bij de koffie, thee en limonade.
Wil je als gezin met meer kinderen of ouders komen? Dan betaal je een los kaartje van € 25 per kind of ouder.

Workshop teacher

De ervaren verhalen verteller Jeroen Verstappen begeleidt deze workshop. Jeroen is al jaren gefascineerd door verhalen vertellen en haiku in het bijzonder. Hij heeft veel ervaring met het geven van workshops over deze Japanse dichtvorm. Daarnaast is hij zenleraar en geeft hij op verschillende locaties les in mediteren. Vanuit zijn geduldige, mensgerichte houding is hij een prettige en persoonlijke teacher die er samen met jullie een inspirerende middag van maakt.

Locatie

Deze Haiku workshop wordt gehouden in de omgeving van Nijmegen, bij De Zendo in een museumpark. Het is een plek om samen te zijn, thuis weg van huis. De rust en de natuur op deze plek zijn ideaal voor deze workshop met inspiratie. Er is respect voor elkaar en de natuur. In dit natuurpark merken jullie hoe waardevol het is als een plek je creativiteit ondersteunt. In deze bosrijke omgeving met de rijke historie en ruime wandelgelegenheden beleven jullie een fijne middag.

Praktische informatie

• Begeleiding: Haiku teacher Jeroen Verstappen
­• Inclusief koffie, thee, limonade en lekkers
­• Kleding: Makkelijke schoenen, sokken en relax kleding die lekker zit
­• ­Adres: De Zendo, Profetenlaan 2, 6564 BL Heilig Landstichting (route plannen)
­• Je kunt parkeren bij de locatie
­• Openbaar vervoer: vanaf CS Nijmegen ongeveer 15 minuten met de bus (lijn 5)
• Voor vragen stuur je een bericht aan Didie Retreats.

­­

Voorwaarden en corona

Wil je een boeking annuleren? Er zijn altijd redenen voor annulering, daar is begrip voor. Stuur daarom direct een bericht per email als je niet komt. Dan blijft het duidelijk hoeveel personen aanwezig zijn tijdens de retraite.

Omdat Didie Retreats voor elke activiteit een aantal zaken regelt en vooraf inkoopt, gelden annuleringsvoorwaarden. Deze vind je hier. Indien de workshop niet doorgaat vanwege corona-maatregelen door de overheid, blijft je boeking geldig tot de eerstvolgende mogelijkheid of je krijgt het gehele bedrag terug. Dat is geen enkel probleem.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?