Menu

Dag Retreat: Stilte Mindfulness (5 feb)

95

Zaterdag 5 februari: Dit nieuwe jaar je rust vinden? Kom naar deze retraite Stilte Meditatie. Geef jezelf een dag om te vertragen en je gedachten tot rust te brengen. Op die manier werk je aan een fijne balans voor jouw dagelijkse leven. Neem deze time-out voor je lichaam en gedachten.

Beschrijving

Wil je dit jaar je rust vinden? Kom naar deze retraite Stilte Meditatie Retraite. Geef jezelf een dag om te vertragen en te voelen waar je rustig van wordt. Op die manier werk je aan een fijne balans voor jouw dagelijkse leven. Neem deze time-out voor je lichaam en gedachten.

Deze stilte retraite geeft je inzicht in je gedachten en gevoelens.

Door met aandacht te ademen en bewegen breng je de drukte in jezelf tot stilstand. Vanuit deze vertraging wordt het makkelijker om je mind leeg te maken en helder te voelen waar je nu staat in je leven. Je gaat aan de slag met mindfulness oefeningen, adem sessies en meditaties die bijdragen aan je innerlijke balans. Gedurende deze retraite ontdek je waar jouw grenzen liggen en wat je rust geeft. Deze inzichten neem je mee naar huis zodat je ook in het dagelijkse leven goed voor jezelf zorgt. Goed voelen en keuzes maken die echt bij je passen doe je namelijk niet alleen op een meditatiekussen.

Mindful leven is een mindset die ook na deze retraite doorwerkt in je leven.

Samen met de ervaren en deskundige mindful meditatieleraar oefen je in het omgaan met gedachten en emoties. Door samen te mediteren, in aandacht te bewegen en te benoemen wat er in je lichaam gebeurt, komt je drukke mind tot rust.

Deze retraite Stilte Meditatie vindt plaats op een fijne plek die bijdraagt aan de ervaring.

Je oefent in de meditatieruimte van een bijzondere locatie in Breda. Hier ligt het Klooster Breda met een historische ommuurde tuin. Het klooster is niet meer in gebruik door monniken, en wordt nu bewoond door vrijwilligers die de plek levend houden. Door op deze plek te mediteren en oefenen met stilte en mindfulness krijgt jouw persoonlijke time-out extra verdieping. En met een meditatieve wandeling in de kloostertuin geef je jouw zintuigen een nieuwe ervaring die welkom is.

De stilte meditatie en mindfulness leraar tijdens deze retraite:

Gediplomeerde leraar Igor Segers weet als geen ander hoe het is om je eigen weg te ontdekken. Van jongs af aan benaderde hij de dingen vanuit een andere invalshoek. Niet met opzet, maar zo werkte het nu eenmaal bij hem. Na jaren van onderzoeken, ontdekken en ontwikkelen vond hij zijn weg in aandachtstraining en mindfulness. Deze inzichten en trainingen deelt hij met iedereen die zoekt naar innerlijke rust en kracht. Zijn bijdrage aan een mindfulle samenleving is het belangrijkste geschenk dat hij de samenleving geven kan. Altijd vanuit daadkracht, luchtigheid en daarbij de drang om het onderste boven te willen halen. Igor helpt je om aandachtig in jouw leven te staan en daarbij een innerlijke rust te ervaren. Een leven dat meer vanzelf gaat stromen en minder uit balans raakt. Jouw eigen weg. Onlangs vroeg ik Igor naar zijn favoriete boeken. Deze lijst is een mooie aanvulling op je collectie als je van boeken houdt met levenslessen.

Igor: ‘Mindfulness of aandachtstraining is een krachtige vorm die lichtheid, speelsheid, opmerkzaamheid, mededogen en vriendelijkheid aanwakkert. Ik wil dit vuur graag overbrengen.’

Het programma van deze stilte retraite ziet er als volgt uit:

• 09.45 uur inloop met koffie en thee
• 10.00 uur inleiding retraite, uitleg over de dag
• 11.00 uur meditaties en oefeningen
• 12.45 uur gezamenlijke lunch
• 13.30 uur stilte wandeling en oefeningen
• 15.00 uur pauze
• 15.15 uur slow oefeningen
• 16.00 uur nabespreken
• ca. 16.30 uur einde
(onder voorbehoud van wijzigingen)

Voorwaarden boekingen tijdens COVID-19:

Mocht de dag niet doorgaan vanwege corona-maatregelen door de overheid, dan nemen we contact met je op. Je boeking blijft dan geldig tot de eerstvolgende retraite of je kunt ervoor kiezen het gehele bedrag terug te ontvangen. Daar doen wij niet moeilijk over.

Alles op een rij:

­• Datum: zaterdag 5 februari
­• Tijd: 10.00 uur – ca. 16.30 uur (open vanaf 09.45 uur)
­• Inhoud: meditaties, oefeningen, wandelen, instructies, slow bewegen
­• Verzorging: Inclusief koffie, thee en vegetarische lunch
­• Begeleiding: Ervaren leraar stilte meditatie en mindfulness retraites
­• Kleding: Relax kleding die lekker zit (stretch) en extra warme sjaal of omslag deken
­• Adres: Herberg Het Klooster Breda, Schorsmolenstraat 13 4811 VN Breda.
• Met OV makkelijk te bereiken vanaf station Breda.
• Je kunt gratis parkeren bij de locatie
• Prijs: € 95,-*

* Door deel te nemen aan de retraite steun je de huisvesting en bedrijvigheid van Het Klooster. Dit klooster heeft namelijk een maatschappelijke functie voor eenzame en oudere mensen. Dankzij het klooster en de vrijwilligers hebben zij een plek om zich thuis te voelen. Ook daklozen zijn welkom. Vanuit hun verblijf kunnen zij weer een plek in de samenleving verwerven. 

Wil je overnachten voor of na deze retraite?

Het Klooster is tevens een herberg en voorziet daarom in betaalbare overnachtingen. Je logeert in de voormalige verblijven van de paters van dit rijksmonument. Je wordt bovendien getrakteerd op een heerlijk ontbijt in de huiskamer van het klooster. De kamers zijn sober ingericht, iets dat goed bij je past als je van eenvoud houdt. Via de website van Het Klooster vind je een overzicht van de kamers die je kunt boeken om te overnachten tijdens de stiltedag. De herberg is bewust kleinschalig gehouden, dus reserveer tijdig een kamer.

Heb je nog vragen? Stuur dan een bericht aan de organisatie.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?