Menu

Reconnect Retreat 25 juni

129

Ben je vaak gespannen en word je beperkt door negatieve energie in je leven? Heb je last van twijfels en onrust in je lichaam? Volg deze retraite waarbij een gecertificeerde en ervaren teacher je optimaal begeleid om je rust te vinden. Vanuit ademwerk, complete ontspanning en fysieke ontlading ga jij deze dag herstellen. Laat gaan wat je niet meer nodig hebt en breng de aandacht naar je werkelijke behoeften.

Uitverkocht

Artikelnummer: 20230625 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Thema

Waar je ook bent, het is precies waar je moet zijn. En dat is waar je begint. Met het loslaten van de spanning in je lichaam en het verzachten van je hart. Alles is energie, ook het negatieve en geladen gevoel in jou. Dat ga je deze retraite transformeren vanuit volledige ontspanning en aandacht voor jezelf. De enige verantwoordelijkheid die je hebt voor je zelf is om van jezelf te houden. Alles in jou. En in plaats van te oordelen, geef het een kans. De retraite wordt gegeven vanuit het mindfulness gedachtegoed, gecertificeerde methoden voor ademtechniek en het kalmeren van je zenuwstelstel. Daardoor ontstaat ontspanning in je mentale en fysieke aanwezigheid. Deze drie maken een mooie verbinding tussen wetenschap en spiritualiteit.

Voor wie?

Wil je beginnen met het creëren van verandering? Deze retraite gaat jou tot rust brengen met een ervaren, gecertificeerde teacher die je helpt te ontladen. Je leert alle spanning in je hoofd en lichaam los te laten en tot complete rust te komen. Met behulp van technieken voor ademhaling en de helende kracht van je zenuwstelsel ga je de negatieve energie in jezelf transformeren. Als je werkelijk aanwezig bent, heeft jouw ademhaling de kracht om je te ontladen. Het leven is uitdagend, maar als je ziet en accepteert wat er werkelijk gebeurt, ook al is het heel moeilijk of pijnlijk, dan ontspannen geest en lichaam zich. Er is een prachtige kwaliteit die voortkomt uit het volledig ervaren van wat zich voordoet.

Programma

De dag duurt van 10.00 tot 16.30 uur. Vanaf 09.45 uur kun je terecht op de locatie. De retraite teacher zal uitleggen wat je deze dag kan verwachten en daarna de onderdelen van het onderstaande programma begeleiden. Rond 16.30 uur wordt het programma afgerond. Daarna kun je tot 17.00 uur naar eigen wens op de locatie blijven. Misschien wel je nog wat wandelen, schrijven, thee drinken of oefeningen herhalen die je tijdens de retraite hebt geleerd. Neem dus alle tijd voor je ontspanning deze dag.

• 09.45 uur inloop
• 10.00 uur introductie programma
• 10.15 uur meditaties en ademsessies
• 11.00 uur theepauze
• 11.15 uur lichaamswerk en vitaliteit
• 12.45 uur gezonde, smakelijke lunch
• 14.00 uur stress release en oefeningen
• 15.00 uur theepauze
• 15.15 uur bewustwording en verbinding met jezelf in dagelijks leven
• 16.30 uur samenzijn en einde
(onder voorbehoud van wijzigingen)

Retraite teacher

Deze retraite wordt gegeven door de gecertificeerde teacher Sharda König. Sharda vertaalt theoretische kaders op een pragmatische manier naar de praktijk. Ze geeft al jaren verschillende meditatie workshops en yoga teachings, en was docent bij het bewustzijnscentrum YCT in Tilburg. Samen met Sharda kom je terug in je kracht: “Verbinding en balans van lichaam, ziel en hart vind ik essentieel om te kunnen buigen voor wat het leven je brengt. Accepteren van wat er was en wat er is, is in mijn beleving dan ook het pad naar loslaten. Zo kun je meer jezelf zijn om uiteindelijk een gelukkiger leven te leiden. Wij mensen zijn prima in staat om onszelf te overladen met angst, woede, onzekerheid, frustratie, jaloezie en ga zo maar door. Hierdoor verlies je jezelf en weet je niet meer goed wat je nu echt wil in het leven. Er is altijd ongemak in het leven. Maar hoe flexibeler je mee kan buigen, des te meer je de regie kunt voeren over je leven.”

Locatie

Deze retraite wordt gehouden in de omgeving van Nijmegen, in een natuurpark. Het is een plek om samen te komen, thuis weg van huis. De rust en de natuur op deze plek zijn ideaal voor deze dag retraite met meditatie en inspiratie. Je voelt er de compassie, het respect voor elkaar en de natuur. Hier kom je tot rust en merk je hoe waardevol het is als een plek je ondersteunt. In deze bosrijke omgeving met de rijke historie kom je opnieuw in verbinding met jezelf. Je verblijft in het gebouw De Zendo. Dit is een fijne plek met een prachtige lichtinval in een overweldigende groene omgeving. Rondom De Zendo is veel groen voor wandelingen en ontspanning.
Wil je de retraite combineren met een overnachting? Hier vind je een paar tips om te overnachten in de omgeving van Nijmegen voor of na je retraite.

Verzorging

Naast het inhoudelijke programma kun je bij deze dag retraite ook rekenen op een gezonde, huisgemaakte vegetarische lunch. Er is tevens goede thee en lekkers. Tijdens de vegetarische lunch is er aandacht voor mindful eten. Vanuit deze filosofie ga je ervaren wat het betekent om aanwezig te zijn als je drinkt (en eet). Dit draagt bij aan een rustige relatie met alles wat je dagelijks eet en drinkt. Dat is op lange termijn waardevol voor een mindful leven waarin je vertraagt op de momenten dat je het nodig hebt.

Praktische informatie

• Meditatiekussens, stoelen en matten aanwezig
• Begeleiding: Teacher Sharda
­• Lunch: Een huisgemaakte, geheel verzorgde vegetarische, gezonde lunch
­• Inclusief koffie, thee en lekkers
­• Kleding: Makkelijke schoenen, sokken en relax kleding die lekker zit, eventueel extra deken of sjaal.
­• ­Adres: De Zendo, Profetenlaan 2, 6564 BL Heilig Landstichting (route plannen)
­• Je kunt parkeren bij de locatie
­• Openbaar vervoer is eenvoudig: vanaf CS Nijmegen ongeveer 15 minuten met de bus (lijn 5)

Voorwaarden

Wil je een retraite boeking annuleren? Er zijn altijd redenen voor annulering, daar is begrip voor. Stuur daarom direct een bericht per email als je niet komt. Dan blijft het duidelijk hoeveel personen aanwezig zijn tijdens de retraite.

Omdat Didie Retreats voor elke activiteit een aantal zaken regelt en vooraf inkoopt, gelden annuleringsvoorwaarden. Deze vind je hier. Indien de retraite niet doorgaat vanwege corona-maatregelen door de overheid, blijft je boeking geldig tot de eerstvolgende mogelijkheid of je krijgt het gehele bedrag terug. Dat is geen enkel probleem.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?