Menu

Dag Retreat: Zen in je leven

125

Geef jezelf een dag cadeau met vertraging, ontspanning en aandacht voor je gevoel en lichaam. Boek deze Slow Zen Retreat en kom tot rust in een prachtige omgeving dichtbij de natuur. Laat je meenemen in de wereld van zen, mindfulness en ontspanning voor je lichaam en geest. Niet zweverig, heel aards en praktisch voor jouw dagelijkse leven.

Beschrijving

Deze dag staat geheel in het teken van ontspanning en aandacht voor wie jij bent. Rust vinden in je lichaam en gedachten, en voelen hoe je ervoor staat. Laat de dagelijkse routine voor wat het is en ontdek hoe het voelt om vrij van gepieker te zijn. Geef je mind en body de tijd om te resetten met een groep fijne, gelijkgestemde mensen op een plek die je inspireert. Je gaat ervaren hoe het is om vanuit rust te bewegen, hoe het voelt om te mediteren en ervaart waar je lichaam om vraagt. Je krijgt praktische oefeningen waarbij vrijheid van gepieker en aandacht voor je innerlijke rust de basis vormen. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben met mediteren of mindfulness.

Tijdens deze retraite heb je de ruimte en tijd om jezelf te zijn, met alle ervaringen die je van nature bij je draagt.

Ik organiseer deze retraite omdat ik ervaren heb hoe fijn het is een dag de tijd voor mezelf te nemen. Even afstand van alles wat zich iedere dag aandient. En dat doe ik op een plek die bijdraagt aan mijn gevoel van zijn, weg van de dagelijkse drukte. De plek waar deze retraite plaats vindt, heb ik daarom met zorg uitgekozen. Daarnaast heb ik een zeer toegewijde zenleraar uitgenodigd voor deze retraite: Misha Beliën. Misha is zijn zen opleiding begonnen bij het instituut Zen onder leiding van zenmeester Rients Ritskes. Hij nam deel aan twee langere retraiteperioden in een Zuid-Koreaans zenklooster en vervolgde zijn training in Nederland. Sinds 2021 draagt hij officieel de titel zen monnik. Op verschillende plekken begeleidt hij zenactiviteiten.

Zenleraar Misha: ‘Zen is het oefenen en ervaren van ons geluk in dit moment’. 

Afgezien van zijn ervaring als zenleraar, staat hij middenin de samenleving en weet hij daarom hoe uitdagend het dagelijks leven kan zijn. En dat is juist de uitdaging, om zen te zijn in onze samenleving met alle drukte en informatiestromen die zich elke dag aandienen. Onlangs vertelde hij erover in het NRC: ‘Het leven als een wonder zien, dat kleurt alles voor mij’. Deze zenleraar, tevens filmmaker en vader, beoefent dagelijks het leven in aandacht vanuit een vrije mind. En dat kun jij ook leren.

Is deze slow zen retraite iets voor jou?

Als jij elke dag denkt: ‘ik heb zoveel te doen, het gaat maar door, wanneer kan ik eindelijk eens wat rust voor mezelf vinden?’ Dan zit je met deze retraite op de juiste plek. Ook als je jezelf afvraagt hoe je dichter bij je pure gevoel komt. Deze retraite gaat je helpen om het voortdurende mentale gebabbel in je hoofd en plek te geven. En de deskundige zenleraar geeft je praktische inspiratie voor een dagelijkse time-out.

De locatie van de zen retraite is uniek en inspirerend:

Deze zen meditatie retraite wordt gehouden in de omgeving van Nijmegen, bij Kiemkracht 64 in Malden. Het is een plek om samen te komen, thuis weg van huis. De rust en de natuur op deze plek zijn ideaal voor deze dag retraite met meditatie en inspiratie. De oprichter van Kiemkracht 64 wil een actieve bijdrage leveren aan bewustwording en een nieuw perspectief bieden op voedselvoorziening en landschapsinrichting. Daarbij werkt het team vanuit de kracht van de aarde. Iedereen leert van de onvoorstelbare intelligentie die alle processen in de natuur – en dus ook in onszelf! – aanstuurt. Onlangs sprak ik de eigenares Marion en het is geweldig te merken met hoeveel liefde en toewijding zij deze plek bewoont en beleeft. Je voelt er de compassie, het respect voor elkaar en de natuur. Hier kom je tot rust. In dit aardehuis merk je hoe waardevol het is als een plek je ondersteunt.

Naast het inhoudelijke programma kun je bij deze dag retraite ook rekenen op een gezonde, huisgemaakte vega lunch.

Er is tevens kruidenthee en lekkers. Tijdens de vegetarische lunch is er aandacht voor mindful eten. De lunch is huisgemaakt en grotendeels afkomstig uit de eigen moestuin vol heerlijke pure groenten en het voedselbos vol eetbare meerjarige gewassen. Wat het nog extra bijzonder maakt, is de theeceremonie. Vanuit de zen filosofie ga je ervaren wat het betekent om aanwezig te zijn als je drinkt (en eet). Dit draagt bij aan een rustige relatie met alles wat je dagelijks eet en drinkt. Dat is op lange termijn waardevol voor een mindful leven waarin je vertraagt op de momenten dat je het nodig hebt.

Het programma ziet er als volgt uit:

• 09.45 uur inloop
• 10.00 uur teachings zen, uitleg over mediteren
• 11.00 uur meditatie oefeningen en bespreken
• 11.30 uur theeceremonie en meditatie
• 12.30 uur lunch
• 13.30 uur slow oefeningen
• 14.30 uur loop meditatie
• 15.00 uur pauze
• 15.15 uur zen en creëren
• 16.00 uur geleide meditatie
• ca. 16.30 uur einde
(onder voorbehoud van wijzigingen)

Praktische informatie:

­•Tijd: 10.00 uur – ca. 16.30 uur (09.45u inloop)
­•Inhoud: Zen, mindful leven, slow bewegen, mediteren, oefeningen
­•Verzorging: Inclusief goede koffie en thee met lekkers
­•Begeleiding: Misha Beliën
­•Lunch: Een smakelijke, gezonde lunch (vegetarisch)
­•Kleding: Makkelijke schoenen, sokken en relax kleding die lekker zit (stretch, zachte materialen)
­•Adres: Kiemkracht 64, Hatertseweg 7a, 6581 KD Malden (navigatie Malden, niet Nijmegen)
­•Je kunt gratis parkeren bij de locatie
­•Prijs: € 125,- (inclusief 21% btw)

Kom je met openbaar vervoer? Dat is ook mogelijk. Vanaf CS Nijmegen ongeveer 15 minuten met de bus (lijn 83) en dan een kwartiertje lopen (of OV-fiets).

Deze retraite en corona-maatregelen overheid?

We houden voldoende afstand en volgen de gezondheidsrichtlijnen van de overheid. Mocht de training niet doorgaan vanwege corona-maatregelen door de overheid, dan nemen we contact met je op. Je boeking blijft dan geldig tot de eerstvolgende mogelijkheid of je kunt ervoor kiezen het gehele bedrag terug te ontvangen. Daar doen wij niet moeilijk over.

Heb je nog vragen? Stuur dan een bericht aan de organisatie.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?