Menu
mindful leven

Retreats by friends: Lichtwerk retraite

lichtwerker desiree met hartzaken

Retraites in Frankrijk zijn heerlijk omdat je er alle ruimte hebt afstand te nemen van je drukke dagelijkse leven in Nederland. Zelf heb ik ook ervaren dat een compleet andere omgeving beter inzicht geeft in mijn gedrag en gedachten. De Franse mindfulness retraites van Didie Retreats zitten erop voor 2022 (in mei en augustus 2023 kun je weer mee), maar er is nog genoeg te beleven in Frankrijk. Eerder deelde ik al het verhaal van lichtwerker Désiréé Vogelers-Mom. Dit najaar kun je haar Franse lichtwerk retraite beleven. Ze is inmiddels geëmigreerd naar Frankrijk en nodigt je uit om je onder te dompelen in de energie van onvoorwaardelijke liefde.

genieten van je rust op retraite met lichtwerk
Genieten van je rust op retraite met lichtwerker Désirée

8-daagse Retraite In Je Kracht

Deze transformatie retraite brengt je naar de Languedoc in het zonnige Zuid-Frankrijk.  Het gebied waar de energie van Maria Magdalena, die hier geleefd heeft, nog voelbaar is.

Lees alles over de spirituele retraite van Lichtwerk en Hartzaken.

Voor wie is deze retraite van Lichtwerk en Hartzaken?

  • Hooggevoelige vrouwen en mannen die een stap willen zetten op hun spirituele pad
  • Iedereen die wil leven vanuit het hart en onvoorwaardelijke liefde
  • Als je wil ervaren wie je ten diepste bent in essentie
  • Diegenen die zich niet langer klein willen houden maar in hun kracht willen staan, trouw aan zichzelf
  • Iedereen die een connectie voelt met Maria Magdalena en krachtplaatsen wil bezoeken

Het programma is erop gericht je te laten voelen wie je in essentie bent.

Gedurende 5 dagen zal er begeleiding zijn. Dat wil zeggen 1 dag vrij te besteden naast de 2 reisdagen. Per keer zal het programma minimaal 1 dagdeel in beslag nemen (soms langer) en de inhoud wordt ter plekke intuïtief afgestemd op de groep. Hierbij ga je diverse interessante plaatsen in de omgeving bezoeken en op eigen locatie met groepswerk aan de slag. Afhankelijk van het weer en de behoeften.

Benieuwd naar het leven van deze ‘lichtwerker’ stelde ik Désirée een paar vragen:

Uit wat voor ‘nest’ kom jij, hoe ben je opgegroeid?

Ik ben geboren in een ondernemersgezin in het katholieke Zuid-Limburg. Mijn ouders hadden eerst een banketzaak en later een supermarkt. Zij hadden graag een groot gezin gehad, echter dat zat er niet in. Na zestien jaar huwelijk, ze hadden de hoop al opgegeven, werd ik geboren. Mijn vader overleed toen ik negen was. Ik ben me toen onbewust verantwoordelijk gaan voelen voor het geluk van mijn moeder. Ik werd een pleaser. Familie was erg belangrijk. Ik herinner me vooral heel veel gezellige zondagen met neven en nichten, ooms en tantes. 

En hoe ziet je gezinssituatie er nu uit?

Met mijn man Jery en onze dochter Eefje woon ik sinds kort in Alaigne, Zuid-Frankrijk. Uit een eerder huwelijk heb ik een zoon van 23 jaar oud, Job. Hij studeert aan de universiteit van Amsterdam. 

Wanneer werd het voor jou belangrijk om bezig te zijn met zingeving en je persoonlijke pad?

In de pubertijd las ik al boeken over bewustwording. Later, tijdens beide stages voor de Hbo-opleiding die ik volgde, kreeg ik stagementoren met wie ik een goede band had – een soort vaderfiguren – die beide met zingeving en persoonlijke groei bezig waren en inspiratoren voor mij waren. Een van hen gaf encounter trainingen. Dat vond ik geweldig en het heeft mijn keuze om een therapeutenopleiding te gaan volgen zeker beïnvloed. De interesse in spiritualiteit zit in de familie. Bij de vorige generaties was dat vooral kerkelijk gericht. Daar is mijn sterke band met Jeshua, die een van mijn gidsen is, gevoed. Sinds mijn dertigste ben ik spiritualiteit op een holistische manier gaan beleven en niet meer gebonden aan een kerk, maar meer van binnenuit.

In de periode dat ik borstkanker had, begonnen mijn spirituele ervaringen toe te nemen.

Lichtwerker Désirée

Ik werd door engelen geleid om mezelf een healing te geven. Dat fascineerde me en het is de aanleiding geweest om een opleiding tot master reader healer coach te gaan volgen.

Hoe heb jij dit spirituele pad uiteindelijk ‘handen en voeten’ gegeven en Lichtwerk opgericht?

Mijn onderneming is meegegroeid met mij. Ik begon na mijn dertigste allerlei cursussen en opleidingen te volgen op het gebied van persoonlijke groei. In 2010 opende ik een praktijk voor coaching, daarna hypnotherapie en sinds een aantal jaren vul ik dat aan met spirituele coaching en healing. Dit jaar volgde ik de roep van mijn hart om naar Zuid-Frankrijk te verhuizen, het gebied waar Maria Magdalena geleefd zou hebben. Zij riep mij “naar huis” te komen. Het grappige is dat ik op de middelbare school al droomde van het hotelwezen. Nu hebben wij een chambre d’hotes die ik kan combineren met het geven van therapie en coaching en heb ik de mogelijkheid om retraites te verzorgen vanuit huis.  

ervaar je goddelijke kracht met lichtwerker
De Franse sfeer in de accommodaties van de retraite
lichtwerk in Frankrijk ervaren
Lichtwerk in Frankrijk ervaren

Wat is het belangrijkste dat je mensen wil meegeven met jouw retraite?

Diverse thema’s vind ik belangrijk, zoals het vrouwelijke dat in eenieder aanwezig is, ongeacht het geslacht. Dat de vrouwelijke kwaliteiten weer de ruimte mogen krijgen die ze verdienen. Dat wil onder meer zeggen, vertrouwen op de eigen waarheid en wijsheid en daar naar handelen. Maar het allerbelangrijkste is dat deelnemers gaan voelen en ervaren wie zij in Essentie zijn, voorbij hun persoonlijkheid. 

Wat onderscheidt jouw lichtwerk retraite van andere spirituele reizen?

Door wie ik als mens ben, in alle facetten, krijgt de retraite een geheel eigen sausje. Het gaat om de totaalbeleving voor deelnemers. Bij Coeur de Roses hebben we thema-kamers die door het gebruik van kristallen, intenties en energiewerk ieder een eigen energie en sfeer hebben: Marie-Madeleine, Archange Gabriël, Thérèse de Lisieux en Marie. In de begeleiding van gasten werk ik multi-dimensionaal als reader en healer. Daarnaast kan ik door mijn therapeutschap een waardevolle verdieping bieden daar waar nodig. En tot slot mijn affiniteit met en ervaring in de horeca waardoor ik weet dat een sfeervolle en smaakvolle omgeving en daar waar mogelijk biologische producten bijdragen aan een heerlijk en onvergetelijk verblijf.

lichtwerk in Frankrijk
Aan de slag met je innerlijke kracht in Frankrijk

Hoe zet jij mensen in hun kracht?

Op allerlei manieren en vooral door hen contact te laten maken met hun Essentie en hen weer te laten voelen dat ze goed zijn precies zoals ze zijn in al hun uniek-zijn met elk hun eigen talenten.

Wat zijn de mooiste ervaringen die deelnemers hebben tijdens en na jouw retraite?

Diverse retraites heb ik al in Nederland mogen geven. Dit wordt de eerste in Frankrijk waarbij we ook krachtplaatsen gaan bezoeken en vooral met Maria Magdalena aan de slag gaan. In eerdere retraites was dat laatste nauwelijks aan de orde. Wel heb ik diverse Maria Magdalena Cirkels mogen begeleiden dus ik zal ook daar ook een reactie van weergeven. Wat ik zelf heel mooi vond was dat een deelnemer aan een retraite tijdens en in de dagen na de retraite zoveel inzichten kreeg en de moed vond om het roer totaal om te gooien en het pad als lichtwerker te gaan lopen. Zo vertelde zij na afloop: “Het meedoen aan de Maria Magdalena Cirkel heeft me herinnerd aan wie ik werkelijk ben en wat ik op Aarde kom brengen. De prachtige diepgaande meditaties helpen mij door mijn angsten heen te gaan.”

Door onderdeel te zijn van een groep krachtige vrouwen weet ik nu dat ik er niet alleen voor sta maar dat we er voor elkaar zijn en elkaar aanvullen.

deelnemer tranformatieve retraite

Wat zien we van jouw ‘lichtwerk’ terug in jouw persoonlijke dagelijks leven?

De afgelopen maanden met heel veel kluswerk en dozen uitpakken rondom de verhuizing was het lichtwerk iets lastiger voor mij dan normaal. Mijn routine van een paar uur in de ochtend mediteren en schrijven of chanellen was verstoord. Wat ik doe als ik minder tijd per dag heb om te mediteren, is alarmpjes zetten op mijn telefoon die mij eraan herinneren om stil te worden, al is het maar een kort moment. En contact te maken met mijn hart, de kosmos en moeder aarde en vanuit die energie verder te gaan. Daarnaast vind ik het heerlijk om wanneer ik in de auto zit licht in de aarde en om me heen te laten stromen. Soms zijn het kleine dingen gedurende dag: als er bijvoorbeeld even een stroef momentje is in ons gezin. Dan is het een kleine moeite om de helende energie van een kleur in te brengen in de situatie of om licht te sturen naar iemand die het moeilijk heeft. En soms voel ik dat er lichtwerk nodig is in een gebied waar zware energie is en ga ik daar naartoe.  

Wanneer sta jij zélf volledig in je kracht?

Zelf sta ik volledig in mijn kracht wanneer ik als kanaal werk en de energie door me heen laat stromen in mijn werk met cliënten bijvoorbeeld of als ik boodschappen channel. Dan voel ik me zo verbonden en dankbaar. 

Wie of wat inspireert jou om deze weg te blijven volgen?

Het is een innerlijke drive die niet te negeren valt om de weg van liefde te blijven volgen. Dit voel ik al sinds mijn kindertijd. Maria Magdalena is een inspiratiebron en natuurlijk Jeshua maar ook mensen als Lars Muhl bijvoorbeeld of Petra Brusse en Anna Vanickova.

kom in je kracht bij Desiree in Frankrijk
Belangrijke inspiratie voor Désirée in haar Franse, spirituele omgeving

Je bent inmiddels geëmigreerd, hoe ben je daartoe gekomen?

Ik las een boek van Mieke Vullink over haar spirituele zoektocht en reis in de Languedoc. Bij het omslaan van een bladzijde viel mijn oog op een foto van het heilige land nabij Rennes-le-Château en barstte ik spontaan in tranen uit. Ik voelde zoveel ontroering en hoorde: “Kom naar huis”. Ik wist niet of ik dat letterlijk of figuurlijk moest opvatten maar voelde in ieder geval in elke vezel dat ik er naartoe ‘moest’. Tijdens dat bezoek kreeg ik mijn eerste boodschap van Maria Magdalena door en werd ik verliefd op de regio. Het idee om te emigreren ontstond zo’n twee jaar later nadat mijn moeder overleden was en ik me vrij voelde om zo’n keuze te kunnen maken. Het was een impulsieve beslissing die absoluut super voelt. 

lichtwerker desiree met hartzaken
Désirée voelt zich thuis in Frankrijk

Welke tips kun je geven om bewust te leven?

Bewust leven begint in mijn ogen met leren luisteren naar de behoeften en verlangens van het hart. Waar ga je van ‘aan staan’? Waar krijg je energie van? En daarnaar handelen, trouw aan jezelf. Die stem van het hart kun je alleen horen als je de stilte opzoekt en het denken tot rust komt. Soms nog een hele uitdaging maar zeker de moeite waard.

En wat moeten we vooral niet (meer) doen?

De mening van anderen belangrijker maken dan die van jezelf en daarmee je eigen kracht weggeven. Een andere tip: omarm alles van jezelf, ook de minder mooie eigenschappen of emoties en gedachten;  het mag er zijn en je kunt er je liefdevol naar kijken en ermee ‘zijn’. Tot slot kan ik iedereen aanbevelen om met vergeving aan de slag te gaan. Vergeving van jezelf en van anderen. Het klinkt misschien oubollig, maar oh… wat een geschenk zit daarin verpakt. Laat je verrassen.

op zoek naar Maria in Frankrijk
Ga op zoek naar je innerlijke kracht in Frankrijk
Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?