Menu
mindful leven

Milaan Design Week

Updated 10/11/2021
designweek milaan

De Milaan Design Week start over 1 week. Met de titel Linking Process laten we (Design Academy Eindhoven) meer dan zestig werken zien van jonge designers uit binnen- en buitenland. Deze expositie laat niet alleen het eindresultaat zien van design projecten die de ‘mind triggeren’, maar geeft tevens inzicht in het designproces dat eraan vooraf gaat. De projecten laten een veelvoud aan menselijke thema’s zien die ons iets vertellen over de sociale, culturele en maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.

Enkele voorbeelden:

Veil and Reveal

Wat laten vrouwen graag zien van hun lichaam of juist niet en waarom? Veil and Reveal verkent de nuances tussen deze persoonlijke wensen. Het resultaat is een modulaire collectie van verschillende soorten textiel in zwart tinten, die naar wens gecombineerd kunnen worden. Daarmee verbeeldt Veil and Reveal het onderzoek van designer Brit Nerven.

Imagine what you see

Een kast kan zoveel meer zijn dan onze ratio toelaat. Volgens Mats Horbach moeten we onze verbeelding de ruimte geven. In zijn werk laat hij zien wat er gebeurt als we onze creativiteit aanspreken.

Sound on intuition

Muziek maken met je gevoel. Pieter-Jan Pieters heeft zich op dit fenomeen gericht. Met zijn geluid design is het mogelijk om je gevoel te transformeren tot geluid. Zijn apparaten bevatten sensoren die intuïtieve beweging omzet in een sound met een persoonlijk ritme.

Mocht je tijd hebben, zet de Milaan Design Week in je agenda:
Linking Process curated by Miriam van der Lubbe
Salone del Mobile, Milaan
9-14 april 2013

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?