Menu
mindful leven

Stedentrip met baby?

Updated 10/11/2021
stedentrip met baby

Verzot op elkaar, ons zoontje en het leven; dat moest gevierd worden. En daarom vertrokken we onlangs vijf dagen naar Valencia; de kleurrijke verrassende Spaanse stad met de zinderende verleidingen van tapas en vino, en de sprookjesachtige aanblik van Jugendstil en Moorse invloeden.

Baby stedentrip, de checklist

Op een koude januaridag – eerder dit jaar – hadden we de datum geprikt: begin maart zouden we de zon opzoeken. Mét dreumes. Want hoe graag we ook met z’n tweetjes de romantiek van onze bordjes snoepen, een citytrip met onze 1-jarige zoon behoort evengoed tot de zoetsappigheid van ons leven. Echter, enige realiteit is ons niet vreemd en dus hadden we de checklist al snel op orde:

  • maximaal 2 uur vliegen
  • zoveel mogelijk zon
  • korte transfers
  • verblijf op loopafstand van alles wat gezellig is
  • ruime accommodatie voor ons snurkertje
  • … en comfort voor paps en mams.

Bestemming: Valencia

Zoekend binnen een straal van 2 uur vliegen, dichtbij de stralende zon, kwamen we al snel in Spanje terecht. We vlogen met Transavia en reserveerden een verblijf via AirBnB: een eenvoudig maar riant appartement middenin de oude stad van Valencia. Voor ons het perfecte uitgangspunt voor een onvergetelijke stedentrip. En dat werd het ook. Een lieflijke stad, dicht bij zee, vrij van massa toerisme en gezegend met een rijke cultuur en talloze indrukwekkende gebouwen.

Met baby in een Spaanse stad

Toch hadden we al snel in de gaten dat de excursie en cultuur gedachte enige aanpassing vereiste. De sightseeing werd namelijk een ware exercise: onze buggy had klaarblijkelijk last gekregen van hevige vliegangst en bleef zwijgzaam achter op het vliegveld van Rotterdam. En de Spaanse horeca besteedde hun geld liever aan ‘patatas bravas’ dan kinderstoeltjes. En dus namen zowel onze biceps als triceps in rap tempo toe. We waren al blij als we even op een terrasje konden uithijgen om te genieten van ‘café con dulce’ en ‘cerveza con tapas’.

Pak de fiets

Maar gelukkig was daar de rent-a-bike en verplaatsten we ons als authentieke Hollanders op de fiets. Tot groot plezier van ons zoontje die duidelijk genoot van zijn VIP comfort op de juiste zithoogte. De ontspanning was zelfs zo groot hij de sightseeing na een uurtje vaarwel zei en met helm en al vertrok richting droomland.

Rust vinden in de stad

Terugkijkend op deze city try-out moet ik bekennen dat het behoorlijk intensief was. En, vanwege de slaapbehoefte van onze dreumes hebben we ons appartement vaker gezien dan we als bourgondisch duo gewend waren. Maar juist die ‘verplichte’ siësta’s zorgden ervoor dat ook wij de rust en ontspanning vonden die we zo hard nodig hadden. Wegdommelen in een koele slaapkamer met het Spaanse geroezemoes op de achtergrond. Heerlijk. Bovendien waren we daardoor uitgerust genoeg om het nabijgelegen rock café te verdragen en de bovenbuurman die half zes ‘s ochtends uit zijn bed klom.

Geniet van het kleine

Ook al hebben we geen musea van binnen gezien en is menig tapas schoteltje sneller naar binnen gegleden dan de ober voor mogelijk hield:

Met bèbè naar Valencia is een frivool feest.

Zolang je geen verwachtingen hebt en kunt genieten van kleine geluksmomentjes, is een stedentrip met baby per definitie een prachtige ervaring. Zelfs de vlucht verliep zonder hobbels (voor het gemak laat ik de heftige turbulentie maar even achterwege). Besteed vóór vertrek wel wat extra aandacht aan de eigengereidheid van je buggy!

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?